Rysslands krav på FN: Fördöm attacken mot Syrien – uppdaterad

UTRIKES. I efterspelet av USA-alliansens oprovocerade attack mot Syrien under natten har Ryssland kallat till möte med FN:s säkerhetsråd. Ryssland menar att attacken var ett brott mot FN:s stadgar och kräver att säkerhetsrådet fördömer den.

Det var under natten mot lördagen som USA:s president Donald Trump beordrade en attack mot tre olika mål i den syriska huvudstaden Damaskus. Attacken genomförde tillsammans med Storbritannien och Frankrike och motiverades med obevisade påståenden om att Syriens president Bashar al-Assad ska ha attackerat sin befolkning med kemiska vapen. Den skedde dessutom endast timmar innan experter från OPCW skulle anlända till Syrien för att utreda påståendena, som alltså fortfarande saknar grund.

Syriens allierade Ryssland har som väntat reagerat på provokationen och kallade under dagen till möte med FN:s säkerhetsråd. Under mötet, som pågår i skrivande stund, har Ryssland krävt en FN-resolution som ”fördömer de tre västländernas aggressioner”.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har dock Sverige redan beslutat att rösta nej till resolutionen.

— Det är en obalanserad text från Ryssland. Det finns en enorm frustration hos Sverige och många andra länder att Ryssland håller Assad om ryggen, uppger Aftonbladets källa på Utrikesdepartementet (UD).

Framförallt på Internet har dock tonläget mot USA-alliansen varit hård, vilket har fått USA att skylla kritiken på ”ryska troll”.

— Ryska troll har ökat med omkring 2 000 procent de senaste 24 timmarna, sa Dana White, Pentagons talesperson, till nyhetsbyrån AFP.

Uppdatering

Omröstningen i säkerhetsrådet är nu klar. FN säger nej till Rysslands krav och vägrar alltså att fördöma nattens attack mot Syrien. Endast Kina och Bolivia röstade med Ryssland.

Källor:
Ryssland fördömer attacken mot Syrien
UD: Sverige kommer rösta nej till rysk resolution

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausKarl AFredrikaSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

Ryssland har helt rätt i sina krav men då både FN och USA styrs av judar så lär dom tyvärr inte få någon respons på sina krav.Men det är märkligt att Skurkstaten Israel kan skjuta människor i ryggen utan några reaktioner från omvärlden men det klart de stackars judarna har frisedel från alla övergrepp dom begår.

Fredrika
Medlem

Israels globalistorganisation FN är bara till för att få sanktionerat stöd för Israels krav på omvärlden. Alla vet vad det kostar att rösta emot (((bankernas))) vilja. Symptomatiskt är att några få banker som inte röstade för Rysslands självklara krav. Och de jublar över att deras lydfederation USA har anfallit den syriska banken vars tillgångar de kräver.

Vilken dj*l* rutten värld det är. Jag hoppas att FN ska dö tillsammans med terrorstaten Israel.

Karl-Путин A
Medlem

Att det finns en frustration över att Ryssland står på Syriens sida i kampen mot terrorister som går Sions intressen ska alltså räcka för att terrorbomba Syrien och dess civila befolkning.

Då får vi hoppas att Ryssland känner en så stor frustration över att USA/Israel/Saudiarabien ödelagt Syrien att de jämnar Brooklyn, Satans näste i New York, med marken som ”en kraftfull varning”.

Klaus
Medlem

och ”Londons City”.