Ryssland vill fredsmedla i Afghanistan – talibaner tackar ja

UTRIKES. Ryssland bjuder in både talibaner och representanter från den afghanska regeringen till fredssamtal.

USA:s misslyckade försök att medla fred i Afghanistan har lett till att Ryssland nu går in och försöker göra detsamma.

”Inbjudan av talibanska representanter till mötet i Moskva är ämnad att förmedla den utbredda fredsviljan i Afghanistan till landets beväpnade opposition”, skrev det ryska utrikesdepartementet i ett uttalande. Moskvas vilja är att stoppa ”brödrakriget” och ”knarkhotet” som kommer från Afghanistans stora opiumodlingar.

Den USA-stödda afghanska regeringen har sagt att de endast kommer att delta i fredssamtalen om talibanerna uttrycker ”uppriktiga avsikter” för fred.

Talibanerna har tidigare nekat till samtal med Kabul, som de menat endast är marionetter till USA. Att de tackat ja till Moskvas inbjudan ses som en stor diplomatisk framgång.

Källa:
Moscow Invited Taliban to Talks to Bring ’Collective Call for Peace’ – FM

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karl AKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Fredsavtal kan lyckas bara tidsbegränsat eftersom det uppstod upprepande gånger radikalism i islam som kan bli jätte farlig nu i Europa också. Religiöst segregation var fredslösningen före den judiskt (Illuminati/Bilderberger) styrda massinvasionen.

Karl-Путин A
Medlem

Ingen har lyckats besegra Afghanistan ”Imperiernas kyrkogård” någonsin. USAs krig har hittills kostat amerikanska skattebetalare 3 000 000 000 000 000 000 (3 triljoner) dollar.

De enda som tjänat något på detta totalt meningslösa krig är som vanligt de (((ljusskygga))) som äger den amerikanska ”försvars”industrin.