Ryssland vägrar vika sig för Haag-domstolen

UTRIKES. Ryssland kommer utmana beslutet att konfiskera ryska tillgångar eftersom landet inte erkänner Haag-domstolen och inte deltar i ”Europeiska Energistadgan”.

Ryssland har tidigare blivit ombedda att betala 50 miljarder i Yokos-fallet för att kompensera den judiska oligarken Michail Chodorkovskij och andra före detta aktieägare i Yukos. I samband med domslutet så frystes också ryska tillgångar i Europa. Ryssland hade tills januari 2015 på sig att betala böterna innan ränta skulle börja dras.

Tidigare har representanter i Ryssland menat att Haag-domstolens domslut var politiskt och därför vägrat att följa beslutet.

Ryssland överväger nu motåtgärder bland annat mot belgisk diplomatisk egendom i Ryssland, om inte Rysslands tillgångar i Belgien slutar att vara frysta.

Källa:
Russia will ‘protect its interests’ in European assets freeze – Putin

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar