Ryssland uppmärksammar den senaste tidens överfallsvåldtäkter i Uppsala

MÅNGKULTUREN. Ryska medier rapporterar återigen om den pågående våldtäktsepidemin i Sverige.

Ryska RT News rapporterar om att polisen i Uppsala har uppmanat kvinnor att gå tillsammans i grupper och ”tänka på hur de uppför sig”, efter det att fyra kvinnor har våldtagits och utsatts för våldtäktsförsök utomhus på fyra dagar i den numera invandrartäta staden.

Tidigare var Uppsala en ofarlig, och enligt RT en ”sömnig liten stad”, mer känd för sitt universitet och sin katedral än för våldsbrott. Men under senare år har våldet plötsligt eskalerat explosionsartat.

De senaste våldsincidenterna mot kvinnorna bedöms av Uppsalapolisen vara orelaterade till varandra och RT noterar att inga signalement på våldtäktsmännen har meddelats allmänheten.

Däremot gick polisen ut med en varning, inte till brottslingarna utan till potentiella offer, skriver RT.

Polisens uppmaning till kvinnor i Uppsala var att de inte ska vara oroliga men måste tänka på hur de uppför sig, att de gärna ska gå på upplysta gator och inte ensamma i gränder eller parker. Eftersom polisen inte kan vara överallt hela tiden måste både män och kvinnor tänka sig för, meddelades det.

Sedan i onsdags sitter en ”pojke” häktad för en av våldtäkterna som begicks i Uppsala stadspark, berättar Sveriges Radio, utan att avslöja någonting om honom.

Nättidningen Fria Tider har tagit reda på att han numera påstås vara 19 år och är medborgare i Afghanistan.

Källor:
‘Don’t go out alone’: Swedish police warn women after four rapes in four days
19-årig man begärs häktad
Afghan begärs häktad för våldtäkt mot flicka i Uppsala

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Det är bra att Ryssland informerar om brottsligheten i Sverige. Det är nästan som på Sovjettiden då kommunister måste inte ljuga för att svärta den kapitalistiska Västen. Det fanns nog här att kritisera. Men komminister regerar inte längre i Ryssland och i Väst- och Nordeuropa regerar – hur galen som helst – antivita kommunistiskt globalistiska rasblandningskaoter.