Ryssland: ”Uppgifter om hundratals döda ryssar i Syrien är falska”

UTRIKES. Ryssland har nu gått ut och förnekat att ryssar involverade i strider i Syrien ska ha dödats i amerikanska flygattacker.

Den skärmytsling som uppstod förra veckan i Syrien mellan en Bashar al-Assad-lojal milis och amerikanska styrkor har från rebellhåll ryktats ha dödat hundratals stridande, däribland flera ryska medborgare. Nu har Rysslands utrikesdepartements talesperson Maria Zakharova gått ut och förnekat uppgifterna:

— Rapporterna om dussintals, hundratals döda ryssar är klassisk desinformation, menade Zakharova.

Hon menade dock att fem personer, möjligen med ryskt medborgarskap, kan ha dödats i den amerikanska attacken. Dessa ska dock i så fall inte ha tillhört ryska armén utan varit enskilda personer som valt att resa till och strida i Syrien.

Att stormakterna USA och Ryssland strider på var sin sida i Syrien – Ryssland med Assad och USA med islamistiska rebeller och kurdiska nationalister – har varit föremål för många diskussioner och farhågor om vad eventuella sammandrabbningar länderna emellan kan ha för effekt för säkerheten i världen.

Källa:
Reports of scores of Russians killed in Syria are disinformation by anti-govt forces – Moscow

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments