Ryssland ska övervaka vapenstilleståndsavtalet mellan Azerbajdzjan och Armenien

ARMENIEN. Ryssland sätter in trupper i Nagorno-Karabach.

Moderniserade sovjetiska, nu ryska Ilyushin Il-76MD modifierade för långdistansflygningar med förmåga att landa på dålig, improviserad landningsmark, används i utanför Jerevan för att snabbt kunna mobilisera större styrkor soldater och arméfordon. Varje plan kan bära cirka 60 ton. Notera akterkupolen med de 23mm automatkanoner i dubbellavettage.

Fler är 400 soldater – av RT News benämnda fredsbevarande soldateroch tillhörande militärutrustning har nu flugits in i till Armeniens huvudstad Jerevan.

Enligt uppgifter ska de fredsbevarande soldaterna skydda det vapenstillestånd som sedan tisdag midnatt, Moskvatid, som nu råder i konflikten mellan kristna Armenien och det muslimska Azerbajdzjan om det omstridda området Nagorno-Karabach, eller Artsakh som området heter på arameiska.

Soldaterna och utrustningen tillhör den 15:e fredsbevarande styrkan.

Ryssland ställer upp observationsposter mellan Artsakh och själva Armenien för att övervaka regionen så att vapenstilleståndet inte bryts.

1 960 ryska soldater och hundratals fordon ska komma att ersätta armeniska styrkor i Artaskh.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments