Ryssland redo att börja handla med euro

UTRIKES. Ryssland säger sig vara redo att börja handla med euro istället för med dollar – om EU stoppar sanktionerna mot landet.

Enligt ett uttalande från den ryske finansministern Anton Siluanov är Ryssland redo att börja handla med euro istället för med dollar.

Villkoret är att EU stoppar sanktionerna mot Ryssland, något som aktualiserats på senare tid då politiker på olika håll i Europa kritiserat sanktionerna, som orsakat ekonomiska förluster.

Enligt Siluanov har Ryssland redan börjat avveckla användandet av dollarn i handeln med ett antal olika länder.

Källa:
Russia ready to ditch dollar in favor of euro in foreign trade – finance minister

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SverkerChristian HamiltonJan HjelmKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Ett bra steg på vägen att sänka dollarn som världsvaluta. Iran, Syrien, Libyen och flera andra muslimska oljeproducerande länder i MENA försökte sig på samma sak för några år sen – och så gick det som det gick.

Det lär inte bli lika lätt att bomba Ryssland tillbaka till stenåldern för att behålla petrodollarns ställning.

Christian Hamilton
Medlem

Exakt! Hoppas bara Ryssland genomför detta och att inte EU i sista stund pudlar vilket inte skulle förvåna mig. Det gäller att slå mot det som gör mest ont för de kriminella oligarkerna, pengarna/ekonomin.

Karl-Путин A
Medlem

Chansen är nog minimal att EU lierar sig med Ryssland mot USA, vilket naturligtvis skulle bli en enorm framgång för de europeiska länderna.

Man får nog se det här utspelet från Ryssland som ett sätt att så osämja mellan EU och USA. USAs skärpta sanktioner mot Iran kostar europeiska företag mångmiljardbelopp varje år. Volvo lastvagnar i Tuve, Gbg kör sedan en tid med fyradagarsvecka (till de anställdas stora glädje i sommarvärmen) pga uteblivna beställda leveranser till Iran.

Jan Hjelm
Medlem

Jag förstår inte mycket av det internationella finanskriget mellan olika valutor, handelsavtal och olika länders intressen. Det jag begriper är att allt dåligt som drabbar USA drabbar också deras herrar Israel och det är bra, men ökar samtidigt risken för nya krig mot de som inte vill gå i finansjudarnas ledband.

Sverker
Medlem

Det är sånt simpelt och slugt trick, så bara juden kan ha tänkt ut det, och bara godtrogna människor kan gå på det. Det fungerar sålunda: När en vara skall handlas med internaionellt, så måste landet köpa dollar först, av USA. USA trycker bara på en knapp på datorn, så finns plötsligt nya digitala dollar. Köparen däremot måste arbeta/producera/agera på normalt sätt för att köpa dollar. Det låter ju inte klokt, att det har fungerat så ända sen 70-talet, och att dom har tillåtits fortsätta med det, men, det är så vansinnigt vår judifierade värld funkar. Putin beskrev fenomenet exakt… Läs mer »