Ryssland och Kina inleder rymdsamarbete

UTRIKES. Ryssland och Kina har ingått ett avtal om att samarbeta inom rymdforskning inom såval civila som militära projekt.

Ryssland och Kina har beslutat att ingå ett samarbetsavtal för framtida rymdforskning. Enligt beslutet kommer de två länderna att samarbeta både inom militära som civila projekt som rör rymden.

Avtalsparterna är det statliga ryska rymdbolaget Roscosmos och den kinesiska nationella rymdmyndigheten. Bland de första projekten man gemensamt tar sig an är en datacentral för forskning om den ”djupa rymden”.

Utöver datacentralen kommer Kina och Ryssland att samarbeta för att genomföra Kinas planerade landning på månens sydpol år 2023 samt utvecklingen av en ny rysk rymdsond som ska observera månen. Vad det är för militärt samarbete det rör sig om är oklart.

Källa:
Russia, China Strike Deal to Jointly Reach for Outer Space

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RokvikenKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

O nej, jag hoppades de vill landa där den amerikanska taxin står (månbil) som de lämnade på månen efter de lade ner linjetrafiken dit.

Rokviken
Medlem

En månbil i folie.

Rokviken
Medlem

Undrar om inte historien upprepar sig. Nu är det Ryssland och Kina.