Ryssland kan komma att gå till väpnat angrepp om USA attackerar Syrien

UTRIKES. Chefen för Ryska dumans försvarskommitté varnar USA. Ryssland kan komma att besvara ett amerikanskt angrepp mot Syrien.

Spänningarna mellan USA och Ryssland fortsätter att öka. Nu varnar chefen för Ryska dumans försvarskommitté, generalen Vladimir Shamanov, att Ryssland är redo att väpnat bemöta ett amerikanskt angrepp mot Syrien. Shamanovs uttalande tycks vara ett direkt svar till USA:s president Donald Trump som på måndagen lät meddela att landet kommer göra ett viktigt utlåtande gällande Syrien inom 24 till 48 timmar.

Vad man från rysk håll utgår från är att Trump ämnat attackera Assad-regimen i Syrien efter nya påstådda kemiska attacker mot civila. Något som såväl Syrien som Ryssland förnekar har ägt rum.

– Deras [USA:s, red. anmärkning] skenheliga politik har gått för långt och gått över alla tänkbara gränser. Det är dags att Enade Ryssland [regeringspartiet, reds. anmärkning] gör det mycket tydligt att man ämnar ta till alla diplomatiska och militära medel om så behövs, sade Shamanov när han talade om en potentiell attack mot Syrien.

Hur den allt mer eskalerande politiska krisen mellan Ryssland och Syrien på ena sidan och USA och Israel på den andra kommer att utvecklas är i nuläget oklart. Vad man dock vet är att situationen är mycket allvarlig och spänningarna mellan framförallt Ryssland och USA är starkare än på mycket länge.

Källa:
Duma defense chief says Russia may respond with military force to US strike on Syria

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

11
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
GrottbjörnennordboVeraPeterKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Kristoffer
Medlem

Utvecklas i positiv riktning.
Nostrovia!

vörtis
Medlem

Som jag tidigare har skrivit: sionisterna kommer inte att vara nöjda innan Damaskus är lagt i spillror. Det står i Jesaja: ”Se, Damaskus skall upphöra att vara en stad; det skall falla och bliva en stenhop.”

Nu kanske någon invänder att hela bibeln är en ”sagobok” och att profetian bara är trams. Jag kan inte annat svara än att det må vara så, men att det finns starka krafter som inte tror likadant, eller som av annan anledning vill se till att profetiorna/”profetiorna” går i uppfyllelse.

vörtis
Medlem

En anledning till för dagens sionister är det som står i Hesekiel 47:17:

”Den norra gränsen kommer alltså att sträcka sig från Medelhavet till Hasar-Enon på grän sen mellan Hamat i norr och Damaskus i söder.”

Gränsen som det här talas om är den för landet som enligt skrifterna utlovas till Israels tolv stammar, vilket ju sionisterna anser vara ett bevis för att de skall ha ett Stor-Israel. Om det skrevs det om på Nordfront nyligen:

https://www.nordfront.se/sionismen-ett-bedrageri-och-ett-hot.smr

Karl-Путин A
Medlem

Bibeln är naturligtvis en sagobok, men den första delen Gamla Testamentet innehåller många historiska händelser varvade med myter och profetior.

Profetiorna ska naturligtvis tolkas (av judarna) som du skriver. Det handlar i själva verket om uppmaningar till kommande generationer att genomföra saker som inte lät sig göras på den tiden

Att judarna är guds utvalda folk tycker de flesta gojer bara är trams, men judarna själva tar det naturligtvis på blodigt allvar.

Deva
Medlem
Deva

Följ händelseutvecklingen här: twitter.com/warintelnews?lang=en

Dom bombar närsomhelst …

Kim
Medlem

Tredje verdenskrig er unngåelig.

Jeg håper bare menneskeheten har fornuft nok til og ikke bruke kjernevåpen.

For det vil påvirke oss alle i det lengre løp.

Karl-Путин A
Medlem

Jag tycker att Ryssland ska passa på att utplåna Israel från världskartan så att det kan bli fred där nere någon gång.

Peter
Medlem

Bästa vänner! -Jag som evangeliskt troende blir så ledsen av hur judarna helt självpåtaget genom ränker, bedrägerier och djävulskap av ofantliga mått har tillskansat sig Palestina, utan någon som helst egentlig rätt till landet, som bara Gud kan giva dem. – Det är inte för inte som dess främlingar och förskräckande skall bortföras och plågor komma över dem och Frälsaren själv i sinom tid skall insamla Juda och omsider Israel skall återupprättas med dess nämnda gränser.

Vera
Medlem

Arabiska våren – arabiska såren kan man kalla det så länge Israel och USA kardar i dem för att få dem att blöda. Men en läkning kan bara ske om Araberna slopar all religionsidioti och genom fasta ledare skapar SIN folkgemenskap UTAN förstörande inblandning (som skett i Libyen) så skulle även vi i Europa få frid och kan montera ned alla Moskeer följd av Synagogarna. Den drömmen finns (och har funnits men förstördes av demokratifjanteri och görs ännu i dag).

nordbo
Medlem

Kan det ha varit ett taktiskt drag att hitta anledning för att sända hem alla dessa Ryska diplomater – nu har ryssen kanske mindre insyn ifall man nu börjar bemanna NATO-baserna i omvärlden..? Börjar det bli skarpt läge..?

Grottbjörnen
Medlem

det kommer att komma förr eller senare ändå, lika bra att det kommer nu, och jag vill ju uppleva den dagen USA får ordentligt med stryk i en väpnad konflikt