Ryssland går med på turkisk invasion av Syrien – tillfälligt

UTRIKES. Ryssland går med på att Turkiet invaderar Syrien för att trycka tillbaka kurder. Men inte permanent och inte helt utan kontrollmekanismer.

I den ryska staden Sotji hölls idag ett nästan sju timmar långt möte mellan Rysslands president Vladimir Putin och dennes turkiske kollega Recep Tayyip Erdogan angående situationen i Syrien.

De kom där fram till att den kurdiska SDF-milisen kommer att dra sig tillbaka 3 mil från den turkiska gränsen. Samtidigt får Turkiet rätt att befästa delar av den 32 kilometer djupa säkerhetszon som de velat skapa genom sin invasion. Andra delar av området kommer att patrulleras av syriska regeringstrupper tillsammans med ryska och på vissa ställen även turkiska diton.

Även Syriens president Bashar al-Assad stöder avtalet, vilket antytts ovan. En anledning kan vara Putins krav på att avtalet inte ska hota Syriens territoriella integritet och att all utländsk militär inblandning i slutändan ska upphöra.

Ryssland var även noga med att de många IS-fångar som SDF tillfångatagit inte ska tillåtas fly i kaoset av Turkiets invasion och kurdernas reträtt.

Källa:
Russian & Syrian forces to deploy to northeastern Syria outside Turkey operation zone – Putin-Erdogan agreement

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Ethny
Nybörjare
Ethny
9 månader sedan

Känns som att min uppfattning av Turkiet verkar vara någorlunda korrekt. De är varken sionistisk eller pro-ryss eller pro-Iran.

De står på sin egna sida. Däremot är de grovt antivita som vill invadera EU och de vita länderna med turkar och uppmanar dessa att föda så många avkommor som möjligt för att trycka undan den vita befolkningen och överbefolka, folkmord dvs.

Det finns alltså en gemensam nämnare för Turkiet, Kurderna och Israel.

b¤d
Nybörjare
b¤d
9 månader sedan
Reply to  Ethny

De skall motarbetas.
Oavsett hur turkarna gör skall de hållas på avstånd i alla lägen.

Ethny
Nybörjare
Ethny
9 månader sedan
Reply to  b¤d

Precis, och det var det jag menade angående att de har en gemensam nämnare. De är inte bättre än Israel och de sionister som folkmördar.

De vill själva göra det också fast deras göds av att erövra världen medan många judar och (((anhängare))) vill rasera hela världens folk (framförallt vita) för deras extrema, obefogade hat gentemot oss men även för att hamna etta på toppen och ha kontrollen.