Ryssland dumpar amerikanska statsobligationer

UTRIKES. På bara några år har Rysslands centralbank minskat sitt innehav av amerikanska statsobligationer markant.

Den ryska centralbanken har på bara några år markant minskat sitt ägande av amerikanska statsobligationer. År 2011 ägde Ryssland obligationer för 180 miljarder dollar, vilket hade minskat till 14 miljarder i augusti i år.

Anledningen är inte enbart de amerikanska sanktionerna mot Ryssland, utan även ekonomiska skäl. Istället för amerikanska obligationer kommer man istället rikta in sig på guld och på kort sikt att lägga pengarna i bankkonton.

Just nu utgör ädelmetall 18 procent av centralbankens utländska reserver, vilket enligt RT betyder att ädelmetaller snart kan utgöra en lika stor del av reserverna som dollarn i form av statsobligationer med mera.

Enligt RT har även Indien och Turkiet genomfört stora minskningar av sina dollarinvesteringar.

Källa:
Russia liquidates nearly all its holdings of US debt & invests money in gold

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausSverkerKarl-Путин AChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Inte en dag för tidigt. Kill the dollar! Kill the bank! Med det senare menas Federal Reserve som en av de tidigare presidenterna (Andrew Jackson) i USA lyckades med. Detta nämndes i en annan kommentar av Sverker som kallade Andrew Jackson den vassaste av presidenterna och jag håller med.

Karl-Путин A
Medlem

Ser väldigt bra ut. Även Kina + ett antal mindre länder dumpar dollarn.

Sverker
Medlem

Är väl kanske för att jag hoppas och vill, men det ser ut som att dollarfallet=bankkolappsen=judemakten är på G. https://www.youtube.com/watch?v=4LIFzFHxZm8 Vår luder-dår-juderövslickar-regering har ju sett till att vår guldreserv är minimal, samt inte ens i vårt land, utan ”i säkra valv i (City of)London” som kräken svarar när man frågar dom vart fan vår guldreserv är! Till Nordfront och alla andra, köp ädelmetall, innan turbolensen startar. Att Ryssland & Kina ackumulerat allt guld som dom kunnat köpa under senare tid är ju en indikator. Många länder håller på att försöka få hem sitt guld nu. Men inte Sverige. Silver är… Läs mer »

Klaus
Medlem

Politiker kan verkligen vara så dumma (eller förrädare) att de lagra statens guld hos judar (Fed i USA, Rothschild’s Bank of England).

Sverker
Medlem

Vi var några stycken som frågade Riksbanken rakt ut, för några år sedan, hur dom försäkrade sig om att vårt guld verkligen fanns där, i London. Svaret var så typiskt rå-naivt Svenskt – ” Nja, vi kollar inte, för det skulle vara ofint, utan vi förlitar oss på att dom skickar ett papper varje år, som intygar att det finns där”. FATTAR NI VILKA DÅRAR SOM STYR VÅRT LAND?

Klaus
Medlem

Guld var krigsgrund: spanjorer och portugiser i Sydanerika, ”goldrush” i Nordamerika, boerkrig i Sydafrika, och Rothschild’s britter i Skåne (ännu utan krig):
http://www.kristianstadsbladet.se/simrishamn/besked-ja-till-sokning-efter-metaller-pa-osterlen/