Ryssland dödade 30 terrorister som svar på nedskjuten stridspilot

SYRIEN. Ryssland har hämnats den ryske pilot som sköts ned och avrättades av rebeller i Syrien genom att bland annat beskjuta terroristernas positioner med ett högprecisionsvapen. Minst 30 terrorister ska ha dödats i hämndattacken.

Det ryska stridsplanet som sköts ned var av modell Suchoj Su-25. Foto: Alex Beltyukov (CC BY-SA 3.0).

Det var under lördagen som muslimska terrorister från gruppen Tahrir al-Sham, tidigare känd som Jabhat al-Nusra, lyckades skjuta ned ett ryskt stridsflyg av modell Suchoj Su-25 i Idlib-provinsen i nordvästra Syrien. Piloten lyckades skjuta ut sig med fallskärm, men kom att tillfångatas under strider med terroristerna som sedermera avrättade honom.

Sedan dess har Ryssland bombat terrorgruppens positioner intensivt och även attackerat dem med ett högprecisionsvapen, som lämnat minst 30 terrorister döda.

Den tidigare framgångsrika terrorgruppen Islamiska staten har i allt väsentligt besegrats i Syrien, mycket tack vare att landets president Bashar al-Assad har fått eldunderstöd av Ryssland och Iran. Men fortfarande finns små fickor av ”rebeller”, bland annat i form av mindre muslimska terrorsekter som understöds av den sionist-västerländska och sunnimuslimska axelmakten i Mellanöstern.

LÄS MER: Mosaiken Mellanöstern – Nordfront reder ut sörjan

Källa:
Ryssland hämnades rebeller som dödat pilot

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments