Ryssland dödade 30 terrorister som svar på nedskjuten stridspilot

SYRIEN. Ryssland har hämnats den ryske pilot som sköts ned och avrättades av rebeller i Syrien genom att bland annat beskjuta terroristernas positioner med ett högprecisionsvapen. Minst 30 terrorister ska ha dödats i hämndattacken.

Det ryska stridsplanet som sköts ned var av modell Suchoj Su-25. Foto: Alex Beltyukov (CC BY-SA 3.0).

Det var under lördagen som muslimska terrorister från gruppen Tahrir al-Sham, tidigare känd som Jabhat al-Nusra, lyckades skjuta ned ett ryskt stridsflyg av modell Suchoj Su-25 i Idlib-provinsen i nordvästra Syrien. Piloten lyckades skjuta ut sig med fallskärm, men kom att tillfångatas under strider med terroristerna som sedermera avrättade honom.

Sedan dess har Ryssland bombat terrorgruppens positioner intensivt och även attackerat dem med ett högprecisionsvapen, som lämnat minst 30 terrorister döda.

Den tidigare framgångsrika terrorgruppen Islamiska staten har i allt väsentligt besegrats i Syrien, mycket tack vare att landets president Bashar al-Assad har fått eldunderstöd av Ryssland och Iran. Men fortfarande finns små fickor av ”rebeller”, bland annat i form av mindre muslimska terrorsekter som understöds av den sionist-västerländska och sunnimuslimska axelmakten i Mellanöstern.

LÄS MER: Mosaiken Mellanöstern – Nordfront reder ut sörjan

Källa:
Ryssland hämnades rebeller som dödat pilot

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SigfridKarl ARandalfSamuel Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Samuel
Medlem

Bra jobbat Ryssland. ISIS = Israeli Secret Intelligence Service.

Karl-Путин A
Medlem

Men varför nöja sig med 30? Gör som Israel; ta en judisk soldats död som ursäkt för att massakrera 1000 fiender.

Randalf
Medlem

De dödade terroristerna var troligen bara en aptitretare på Rysslands svar. https://www.rt.com/news/417831-syria-operation-manpad-search/ I länken ovan är gensvaret som verkligen blir betydelsefullt. När dom säger att dom skickar en kommandostyrkor för att söka efter delar av det vapen som användes för att skjuta ner flygplanet så betyder det att de redan har det vapnet i sina händer eller ett lika dant som de kan använda sig av för att spela ut vem som försett terroristerna med detta kraftfulla vapen. De kan av opinionsbildningsmässiga skäl inte publicera nyheten under helgen eftersom många kommer att missa den då, istället så ger det mycket… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

En vanlig värmesökande luftvärnsrobot som kan köpas i vilket arabland som helst på svarta marknaden torde räcka för att sänka en gammal Su-25 om det flyger tillräckligt lågt.

Så måndagen blir nog ganska händelsefattig härvidlag.

Sigfrid
Medlem

Bra gjort av Ryssland synd bara att man inte dödade fler USA lakejer.