Ryssland befäster sin position i Syrien – bygger ut flottbas

UTRIKES. Det ryska parlamentets underhus har godkänt utbyggnaden av Rysslands flottbas i Syrien, vilket gör att man nu befäster sin position i landet.

Ryssland stärker sitt fotfäste i Mellanöstern där USA under en längre tid fått allt större spelrum. Under veckan godkände det ryska parlamentets underhus, Duman, expansionen av landets flottbas i Syrien. Basen, som nu enbart kan fungera som en bas för tankning, kommer att expanderas till att kunna husera fartyg i alla storlekar.

Förslaget om att expandera och därmed alltså stärka landets fotfäste i regionen gavs till den ryska duman den 13 december av president Vladimir Putin. Ryssland kommer enligt Putin även att i fortsättningen operera en flygbas i landet, som man gjort sedan ryska trupper sattes in för att hjälpa Syrien i kampen mot ISIS.

Källor:
Russian lower house ratifies deal to expand naval base in Syria’s Tartus
Putin expands naval presence in the Mediterranean

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausHenke HimmlärFredrikaKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

En ny världsordning börjar ta form. Alliansen Ryssland/Kina/Turkiet/Iran/Syrien/BRICS kommer att utmana den värdelösa luftvalutan petrodollarn – undrar om galningarna i Antivita Huset kommer att våga sig på att bomba Ryssland tillbaka till ”demokrati”.

Fredrika
Medlem

Klockren kommentar. Själv blir jag förvirrad av alla turer och läser nog in för mycket i den ofta knapphändiga rapporteringen. Ena veckan drar sig Ryssland tillbaka från Syrien, nästa befäster de sin strategiska position.

Henke Himmlär
Medlem

Apropå vilka de viktiga länderna i världen är. Kolla G8, sammanslutningen av de mest industrialiserade länderna, det är ju exakt samma länder som stred mot varandra i WWII. :-)

Så kommer det troligen att fortgå ganska länge till. USA står nog inte inför någon akut nedgång för tillfället. Men visst är det intressant att följa utvecklingen.

Klaus
Medlem

De mest industrialiserade länderna är också de industriellt mest avundsjuka. Tysklands ledande position på de flesta områdena (kemi, biologi, ingenjörsvetenskap, m.m.) var en grund till världskrig 1 och 2. Det görs annorlunda nuförtiden – tills vidare: Vita sällskapen i Väst och Nordeuropa förstöras med massinvandringen medan massinvandringen till Israels USA bromsas.