Ryskt stridsflyg nedskjutet i Syrien

UTRIKES. Ett ryskt stridsflygplan av typen Suchoj Su-25 sköts under lördagskvällen ner i nordvästra Syrien av rebellstyrkor.

Foto: Alex Beltyukov (CC BY-SA 3.0).

Stridsflygplanet sköts ner över staden Khan al-Subl i provinsen Idlib av en luftvärnsrobot. Området där planet sköts ner kontrolleras av den islamistiska terrorgruppen Tahrir al-Sham, tidigare känd som Jabhat al-Nusra, rapporterar BBC.

Ryssland har utfört flera bombräder mot rebeller under det senaste dygnet i området där planet sköts ner.

Piloten till stridsflygplanet lyckades skjuta ut sig själv från planet och landa med en fallskärm. Han omkom senare i strider med rebellerna på marken.

Källa:
Russian fighter jet shot down in Syria’s Idlib province

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SigfridChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Givetvis går spekulationerna om vem som försett terroristerna med ”manpads” (man-portable air defense system), för mig står det klart vem.
Redan under ”Obomba” beslutades att ge denna typ av vapen till kurdiska styrkor i Syrien. Givetvis tilldelas de andra på USA:s lönelista samma vapen. USA förnekar allt detta idag, men inget får mig att tro på deras lögner.

Trots detta svineri måste jag citera en rolig kommentar från en annan tidning angående de återkommande lögnerna från JooSA.
”I don’nt want to call then fat liars, but they do tend to be obese.”

Sigfrid
Medlem

Givetvis är rebellerna beväpnade av judarnas lydstat USA som gör allt som skurkstaten Israel beordrar dom att göra.