Ryska UD: ”USA undviker ansvar för inblandning i Islamska staten”

VÄRLDEN. Ryssland accepterar inte USA:s försök att lägga ifrån sig ansvaret för bildandet av Islamska staten och landets försök att hindra terrororganisationen från att komma med på FN:s sanktionslista.

20120308_styr_usa2

Det ryska utrikesdepartementet har anmärkt på att USA och dess allierade försöker hålla terrororganisationen Islamska staten borta från Förenta Nationernas sanktioneringslista.

Enligt Ryssland är anledningen att USA vill tona ner Islamska statens inverkan på världen samt mörka sin egen inblandning i organisationens uppkomst. Ryska UD menar att det är USA:s inblandning i Syriska angelägenheter som ligger bakom bildandet av terrororganisationen IS.

Man menar vidare att USA även är ansvarigt för islamistiska al-Qaida i Irak, samma grupp som amerikanerna beskyllde för att ha attackerat World Trade Center på Manhattan den 11 september då två flygplan flög in i byggnaderna på vad som nu kallar Ground Zero.

Källa:
Ryska UD: USA vill lägga ifrån sig ansvaret för IS

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments