Ryska nätet nära att överbelastas av corona-memer

UTRIKES. I Ryssland översvämmas nu sociala medier av humoristiska memer och virala videor med corona-tema till den grad att nätet riskerar att överbelastas.

Exempel på humoristisk mem med corona-tema (utan koppling till Ryssland).

Människor har i alla tider använt sig av humor för att klara sig igenom kriser och svåra tider. I coronapandemins spår översvämmas ryska sociala medier av humoristiska memer och virala videor som på olika sätt skojar om samhällssituationen.

I mem-flödet har man bland annat observerat filmer av modevisningar med uppburna handspritflaskor, gulliga djur som visar hur man tvättar tassarna, samt oändliga varianter av pyjamaskontoret och dess arbetare.

Rysslands största telecombolag MTS, med omkring 80 miljoner kunder i Ryssland, har märkt en avsevärd ökning av onlinetrafiken sedan coronapandemin startade. Nu har företaget gått ut med en vädjan till sina kunder om att sluta dela memer och filmer – annars riskerar nätet att överbelastas.

— Avstå från att skicka runt roliga men tunga videos via messenger till dussintals kontakter, vädjar Alexej Korjya, chef för MTS, i ett uttalande, och tillägger:

— Det är viktigt med memer och att hålla det goda humöret uppe, men det är också viktigt att vara ansvarsfull rörande hur man använder online-material.

Källa:
Corona-memes tynger rysk nättrafik

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments