Ryska Duman förbjuder NS-symboler

RYSSLAND. Fredagen den 24 oktober beslutade den ryska Duman att man ska förbjuda offentlig visning av alla symboler som använts av organisationer eller grupper som samarbetade med den nationalsocialistiska regimen i Tyskland.

Den ryska staten har tidigare förbjudit flera symboler som kopplas samman med den nationalsocialistiska regimen i Tyskland, vilket lett till att flertalet nationella organisationer i Ryssland varit tvungna att byta symbol.

Nu väljer staten att kväsa yttrandefriheten ytterligare genom att även förbjuda symboler för alla som har samarbetat med de tyska nationalsocialisterna. Förbudet gäller även symboler som används av organisationer som inte erkänner utgången av Nürnbergrättegångarna.

Detta beslut kommer att påverka ett stort antal nationella grupper och organisationer i Ryssland. Det är ännu oklart om dessa organisationer och grupper kommer att ge efter för den statliga repressionen.

Källa:
Russian Parliament Bans Symbols of Nazi Collaborator Organizations

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om