Rysk minister: ”USA borde öppet berätta om de söker en anledning till att attackera Nordkorea”

UTRIKES. Rysslands utrikesminister ber USA att öppet deklarera om de söker en anledning att få attackera Nordkorea.

Enligt Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov misstänker man i Moskva att USA aktivt söker efter en anledning till att attackera Nordkorea. I ett uttalande från Lavrov har USA på senare tid kontinuerligt provocerat landet i hopp om att Nordkorea ska göra något. Uttalandet kommer efter Nordkoreas senaste missiltest.

— USA:s förehavanden på senare tid tycks vara av sådan art att man vill provocera Pyongyang till förhastade beslut, sade Lavrov och fortsatte:

— Amerikanerna borde deklarera sina intentioner för oss alla. Om dom nu verkligen är på jakt efter en anledning till att totalt krossa Nordkorea, som deras FN-sändebud sade under säkerhetsrådets möte, så bör de bekräfta detta öppet och tydligt. Därefter kan vi fatta beslut om hur vi ska reagera.

Det var under onsdagen som Nordkorea utförde ännu ett missiltest. Enligt landet var missilen som testades en uppgraderad version som har kapaciteten att nå det amerikanska fastlandet. Innan missiltestet har USA demonstrerat sin militära makt genom att genomföra ett antal militärövningar i regionen. Bland annat med sina allierade Sydkorea och Japan.

Tidigare under året hade USA sagt, till bland annat Ryssland, att man förmodligen inte skulle genomföra några fler militärövningar i regionen i år. Man hade enligt Lavrov sagt att nästa övning inte skulle äga rum innan våren.

— Våra amerikanska kolleger lät oss i september förstå, att de inte skulle genomföra några fler övningar innan våren, något som skulle ge Nordkorea möjligheten att känna ett lugn och inte fatta några förhastade beslut. Vi hade förhoppningar om ett sådant närmande i konflikten. Men de ordnade en icke-inplanerad övning i oktober, sedan en igen i november och nu har de deklarerat att de skall hålla en storskalig militärövning i december.

Lavrov anser att USA borde stanna upp och lyssna på andra länders rekommendationer om att ha direkta förhandlingar med Pyongyang.

Källa:
US should come clean if it’s looking for pretext to destroy N. Korea – Russian FM Lavrov

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
имя
Nybörjare
имя
2 år sedan

Säga vad man vill om det lite udda landet DRNK men det är inspirerande att se hur kompromisslöst och framgångsrikt de kämpar mot imperialisterna. Den senaste missilen är en jätteraket med enorm kapacitet. Dessutom har både Moskva och Peking sagt att de inte kommer tillåta ett militärt överfall på Nordkorea. Det kan bli minst sagt ”spännande” framöver…

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  имя

Jag är övertygad om att Nordkorea kan skicka iväg en eller flera atombomber till USA och jag håller tummarna stenhårt för att de inte viker sig för den judiska lobbyn.

Nordkorea är ett fredligt land och har aldrig angripit något annat fredligt sinnat land. Skulle jag räkna upp hur många länder USA och Israel startat krig eller konflikter i skulle jag få hålla på i månadsvis.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan
Reply to  Karl

Friska takter! Och jag står helt vid din sida (utom angående atombomberna). Tumme upp från mig :) (y)

имя
Nybörjare
имя
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Javisst väljer MSM att skriva att raketen kan nå hela världen istället för att skriva att den kan nå hela USA. Men oavsett propagandasegrar finns ingen anledning att utveckla en ICBM för att kunna leverera en konventionell sprängladdning. Rimligtvis är avsikten att uppnå en slags nukleär terrorbalans.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  имя

Nordkorea har dessutom en mycket avancerad och utvecklad cyberkapacitet. Putin har sagt att han kan förvandla USA till en grushög på några timmar medan NK kan slå ut hela dem amerikanska infrastrukturen via internet. Kom ihåg hur Ryssland slog ut Georgiens it-nät i inbördeskriget 2008.

Trump är naturligtvis medveten om att USA skulle dra det kortaste strået om han anföll NK fysiskt, så det handlar bara om ett bjäbbande för att försöka öka sin popularitet i skenet av han han svikit så gott som vartenda vallöfte till den vita amerikanska befolkningen.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  имя

Kärnvapen är ingen j***** lögn, kärnvapen är en ***isk stöld.

Atombomben och interkontinentala missiler uppfanns i Tredje Riket.

Lite bättre tur med vädret och vi hade haft en helt annan världsordning idag.

Och våra skolbarn hade kissat ner sig av skratt om vi hade sagt att hälften av deras ”klasskamrater” kunde ha bestått av 30-60-åriga direktimporterade skäggapor som juckade mot allt med två ben och andades.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan
Reply to  Karl

Förlåt om jag gör dig upprörd, Karl. Jag kan självfallet ha fel, det har jag ofta. Man kan åtminstone inte anklaga mig för att vara enkelspårig och jag är alltid beredd att revidera min uppfattning. Men om jag nu tillåts vara lite endimensionell en gång och illustrera min position med en lineär skala, kan vi placera dem som tror på Wikipedia, dvs på alla de officiella berättelser som finns om allting, som 6miljonerlögnen, att Afghanistan välte de tre WTC-husen med två flygplan styrda av knappt godkända A-cerifikatspiloter, och att Egypten anföll USS Liberty för att sänka henne, på den ena… Läs mer »

имя
Nybörjare
имя
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Du är bevisligen mycket intelligent och jag följer det du skriver med stort intresse. Men i det här fallet skulle jag nog säga att du har fel. Provsprängningar finns på så många filmer att det är svårt att avfärda dem som fejk. Och visst ska man ta vittnesmål med en msk salt med tanke på ”förintelsen”, men varför skulle de japanska invånarna i Hiroshima och Nagasaki fantisera/ljuga ihop hur förstörelsen av deras städer gick till? Vidare är både fusions-och fissionsreaktioner matematiskt och fysiskt bevisade. Har svårt att se några starka indicier för att hela kärnvapenfenomenet skulle vara en bluff…

Ramon
Nybörjare
Ramon
2 år sedan
Reply to  имя

Ja, Jericho 3 har en radie som sträcker sig bl.a. över halva Svalbard och ska tydligen vara för snabb för vissa antimissilsystem att komma åt den.