Rymdfarkost med förintelsepropaganda kraschade på månen

RYMDEN. Den israeliska rymdfarkosten Bersheet, som skulle föra ”Förintelsen” och Israels nationalsång ut i universum, kraschade när den försökte landa på månen på torsdagskvällen.

Selfie från den israeliska månlandaren Beresheet med jorden i bakgrunden och sionistisk propaganda i förgrunden (skärmdump Facebook).

Det skulle bli den första privatfinansierade rymdfarkosten att landa på månen, ett tekniskt samarbete mellan det privatägda israeliska SpaceIL, statliga IAI men även det svenska företaget SSC (Swedish Space Corporation).

Det skulle också bli en spektakulär sionistisk propagandaaktion, där en del av syftet med rymdfärden var att föra en nano-version av den judiska Bibeln, Israels självständighetsdeklaration och nationalsång, barnteckningar, ett budskap från Israels tidigare president Shimon Peres samt minnen upptecknade av en överlevande från Förintelsen till månen.

Under torsdagskvällen var Israels premiärminister Benjamin Netanyahu på plats för att vara med under firandet av månlandningen. Men i stället fick han se hur farkosten tappade kontakten med jorden och kraschlandade vid 21.25-tiden svensk tid.

— Otroligt tråkigt, den ligger nog där i småbitar nu, säger Linda Lyckman, chef för teknologi och innovation vid SSC, till TT från rymdbasen Esrange utanför Kiruna, varifrån signalerna från Beresheet sänts vidare till Israel.

— Vi lyckades inte, men vi försökte definitivt. Jag tycker att det vi har gjort är fantastiskt stort. Vi borde vara stolta, förklarade SpaceIL:s vd Morris Kahn från kontrollrummet i Yehud.

Det återstår att se vad nästa israelisk-svenska rymdprojekt blir – ett Forum för levande historia på Mars?

Källa:
Privatfinansierad rymdfarkost kraschade på månen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

18
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Caesar-AureliusTors SpjutVeranordboJan Hjelm Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

En otrolig propagandaförlust för judestaten. Jag menar, de påstår ju hela tiden i sin propaganda att de är några teknologiska föregångare, som resten av världen är beroende av för sin teknik. Men i själva verket gör de inget annat än stjäl andras uppfinningar. De tycks inte alls vara kapabla att prestera något eget.

Fredrika
Medlem

Till och med deras rymdsonder drabbas av judiskt lidande. _DH_ kan du mycket om rymdfart? Kan du förklara varför Apollo 11 nådde månen på 3 dagar 3 timmar och 49 minuter (enligt referenc.com) eller 4 dagar 14 timmar 22 minuter (quora.com)(och lika få dagar HEM!!!) medan denna israeliska tog över en månad på sig? Jag har fått lära mig att Saturnus 5 som skickade Apollo 11 behövde vara så stark för att det krävs att man kommer upp i en tillräckligt hög hastighet för att kunna lämna jordens dragningskraft. Annars ”faller” farkosten likt rymdfärjorna runt jorden och med sin hastighet… Läs mer »

_DH_
Medlem
_DH_

Jag tog och läste lite om detta, och fann att den judiska sonden var en sorts fripassagerare ”secondary payload” på raket avsedd för annat syfte. Så den krävde flera kursjusteringar innan den kunde börja åka åt rätt håll. Man kan läsa om det här: https://en.wikipedia.org/wiki/Beresheet#Launch Känner inte själv till om de kunde ha gjort det snabbare. Men lite trevligare att de tog lång tid nu, i och för sig, då de grusade förhoppningarna kommer sitta i längre.

Fredrika
Medlem

Tack! Vad bra för dem att den kraschade. Då finns inga fysiska bevis för att de ljög. Den står ju inte på ytan.

Fredrika
Medlem

De berättar ju inte hela sanningen. Det var Nordiska motståndsrörelsens ASAT-landare som från månens yta sprängde deras chutzpah-landare. Bildbevis:

https://ibb.co/jRXPMbH

Jan Hjelm
Medlem

Den där lilla judiska farkosten togs om hand av den hemliga nazistiska månbasen och oskadliggjordes.

nordbo
Medlem

Kan inte Hubbleteleskopet göra en inzoomning på ytan bland spillrorna där den kraschade – när ni ändå håller på zooma in den Amerikanska flaggan också .. ;)

Jan Hjelm
Medlem

Tyvärr kan inte Hubble fota och få mer än en pixel där en månlandare står. Hubbble har ingen zoomfunktion.

http://astrobob.areavoices.com/2017/11/24/spot-the-apollo-17-landing-site-and-learn-why-hubble-cant-see-the-landers/

nordbo
Medlem

Intressant – får kika mer på de där senare.

nordbo
Medlem

Man kan ju då undra vad syftet med Hubbleteleskopet egentligen är om ingen zoomfunktion/teknik finns..?

Jan Hjelm
Medlem

Syftet md Hubble är att få en stabil plattform och slippa de störningar som atmosfären ger vid observationer från Jorden. Här lägger man teleskop på så ensligt och på så hög höjd som möjligt för att minska luftens störande och allt ströljus som letar sig in från bebyggelse runt omkring. Hubble tar bilder med mycket lång exponeringstid för att sensorerna ska kunna samla upp oerhört svagt ljus från de allra mest avlägsna galaxerna. En zoom-funktion ahde gjort teleskopet ännu tyngrre och ytteerligare linser hade minskat precisionen överlag. Tyvärr är Hubble för litet för vad astronomerna egentligen ville ha. Rakettekniken tillät… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Nej sådana teleskop vill de inte bygga.

nordbo
Medlem

Verkar onekligen så – tekniken används till krigföring här på planeten Tellus istället.

Fredrika
Medlem

Exaaaaakt!!

Vera
Medlem

Försynen vet sanningen – KRASCH!! för lögnerna.

Tors Spjut
Medlem

Bearshit? Bra namn ;)

Caesar-Aurelius
Medlem

Ah, vad är det här för dumheter?

Det begriper väl alla människor att vår hemliga månbas på månens baksida sköt ned judemissilen.

http://znett.com/wp-content/uploads/2012/03/nazifort-maanen_picnik.jpg

Jan Hjelm
Medlem

Israeliska floppen på Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=uH9aX5evxqU