Rusta tar bort korset från kyrkor

KULTURANPASSNING. Varuhuset Rusta har inför julen valt ta bort korset från de dekorationskyrkor man säljer. Detta för att ”anpassa för fler kunder”.

Rusta underkastar sig och tar bort korset från kyrkorna. Skärmbild: Rusta.

Varuhuset Rusta säljer inför julen små dekorationsbyar med olika hus och en kyrka. Kunder lade märke till att kyrkan saknade kors. Journalisten och författaren Nuri Kino mejlade företagets kundservice för att höra det låg till.

Till svar fick han att Rusta gjort valet att ta bort korsen för att ”tillgodose fler kunder, oberoende av religion”.

Rusta har nu tagit bort kyrkan från sin hemsida.

Källa:
Rusta tar bort kors från kyrkor: ”för att anpassa för flera kunder”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
6 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Vera
7 månader sedan

Man blir så förbannad – tillgodo se – tillgodose – MEN SVENSKAR med sin kristna tro – tillgodoses inte – inte ens deras präster protesterar. Fram med Thors hammare och slå sönder mesigheten!!

Klaus
Klaus
7 månader sedan

Det är igen ickemångkulturell antivit mångkulturidioti. Muslimer köpa ändå inga kyrkor, och kristna avstår möjligtvis från att köpa amputerade kyrkor.

Bo
Bo
7 månader sedan
Reply to  Klaus

Rustas kyrkoamputation blev ett taffligt självmål i deas totalt missriktade säljiver.

Larsson
Redaktör
7 månader sedan

Kan man skicka hela företag till Finspång?
Jag hade visserligen hellre sett ett solkors än ett kors på byggnader, men det är uppsåtet som räknas. De rackarna väljer att aktivt förnedra och förringa svenska folket!

Vera
Vera
7 månader sedan
Reply to  Larsson

Var det bär hän är uppenbart – tänk 2013 en präst i Vadstena klosterkyrka med glittrande gyllene solhjul på sin röda mantel. 2017 en homopräst talar om mångfaldens välsignelse med PRIDE flaggor i ingången. Många kyrkor i Östergötland är prydda med solkorset – undrar hur länge till de får vara kvar i vår ockuperade smygdiktatur?

Caesar-Aurelius
Caesar-Aurelius
7 månader sedan

En svart tushpenna och ALLA Rusta’s produkter har kors.