Rumänska socialdemokrater följer Trumps exempel – flyttar ambassad till Jerusalen

UTRIKES. Som andra land i världen har Rumänien meddelat att man kommer att flytta sin ambassad i skurkstaten Israel från Tel Aviv till Jerusalem. ”Jag tror att beslutet kommer generera stora fördelar för Rumänien”, kommenterar presidenten för det rumänska parlamentets representanthus.

Jerusalem. Foto: Andrew Shiva / Wikipedia / CC BY-SA 4.0.

I december 2017 meddelade USA:s president Donald Trump att han hade för avsikt att flytta landets ambassad i Israel från Tel Aviv till den omstridda staden Jerusalem. Flytten resulterade i kraftiga protester, framförallt från antisionistiska grupper med ursprung i Mellanöstern som anser att Jerusalem är Palestinas huvudstad. I Sverige kom ett par synagogor att attackeras, vilket fick landets maktelit att kraftfullt signalera sitt stöd för judenheten.

Nu har Rumänien valt att som första land i världen följa USA:s exempel och genomföra en flytt av sin ambassad till Jerusalem. Beslutet ska ha tagits under onsdagen av det regerande socialdemokratiska partiet, och meddelades för omvärlden under fredagen.

Enligt Liviu Dragnea, som är president för Rumäniens representanthus, kommer flytten att ha ett stort symboliskt värde eftersom Israel ”har ett stort internationellt inflytande”. Dessutom menar han att flytten kommer att vara ”väldigt värdefullt för den amerikanska administrationen”.

— Jag tror att beslutet kommer generera stora fördelar för Rumänien. Det är också ett pragmatiskt antågande. Precis som alla andra, har Israel rätt att etablera sin huvudstad vart de vill, säger Dragnea enligt AFP.

Redan förra året försökte de rumänska socialdemokraterna att få till stånd en flytt av ambassaden, men då stoppades den av landets borgerliga president Klaus Johannis som menade att frågan om Jerusalems status som huvudstad bör lösas av Israel och Palestina sinsemellan.

Även i Sverige har frågan om att omlokalisera landets ambassad till Jerusalem lyfts. I december publicerades en debattartikel i den judiskägda dagstidningen Svenska Dagbladet där ett antal högt uppsatta personer från det sionistiska Sverigedemokraterna bland annat skrev att en flytt av ambassaden kunde motiveras med att den judiska kungen David ska ha köpt Tempelberget i Jerusalem redan för 3 000 år sedan.

Källa:
Romania to move Israel embassy to Jerusalem: report

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AnnaVeraKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Det som rumänska politiker utmärkt sig för ända sen första världskriget – eller egentligen ända sen ottomanernas härjningar tog fart på 1400-talet och den rumänska adeln sålde ut Rumänien (Wallachia) till muselmanerna – är att de är oförbätterliga mutkolvar, så detta är inte ett dugg förvånande. Undrar hur mycket Israel betalade. EU har de senaste åren betalat i snitt 4 miljarder €/år för att Rumänien ska ta itu med sina zigenare och resultatet ser vi utanför varenda butiksdörr i Sverige. Pengarna har sipprat ner i helt andra fickor än vad som var tänkt. Rumänien och Serbien/Jugoslavien var de två första… Läs mer »

Vera
Medlem

Att Israel gör om de vill och får göra det beror på alla judelakejer som slickar deras skor gjort av koscherslaktade djurskinn. Tror knappast att de rumänska zigenarna får sätta sig utanför Jerusalems affärer och tigga.

Karl-Путин A
Medlem

Här är en film om en av världens skickligaste gerillakrigare som som tog itu med korrupta rumänska adelsmän som fångade in småpojkar från sitt eget folk och sålde som sexslavar till bögturkar i det ottomanska riket. Filmen är gjord i Rumänien 1979 där Vlad Tepes inte förknippades med vampyrism, som i (((hollywoodproduktioner))), utan som en nationalhjälte. Filmen bygger helt och hållet på historiska fakta och jag rekommenderar den starkt – både spännande, välgjord och intressant. Denna version är dubbad till tyska, men det finns även en version med engelsk undertext på samma sida. Finspång 2022 på 1400-talet. https://www.youtube.com/watch?v=0qKXpQSDRsU

Karl-Путин A
Medlem
Karl-Путин A
Medlem

Hahaha……. David köpte Tempelberget för 3000 år sen, samma David som köpte sig en judisk prinsessa för 1000 förhudar från dödade filistéer. Undrar vad han betalade för Tempelberget :)

Mycket möjligt, men senare ägare sålde det vidare till den grekiska ortodoxa kyrkan som äger all mark som Israel är byggt på och arrenderar på 100-årskontrakt.

Anonym
Medlem
Anonym

Den var bra … hehe!

Karl-Путин A
Medlem

När det gäller ett visst folk vet man inte om det är verkligheten som överträffar fantasin eller tvärtom.

Anonym
Medlem
Anonym

Grattis! Nu kan de fira. ”Tutti frutti Tequila” https://youtu.be/_TjGQbUz36Q?t=1m