Rudolf Höss sonson gör valfilm med SSU

SVERIGE. Hans farfar blev brutalt torterad av de västallierade. Hans farmor hotades till livet och hans far skulle skickas till Sibirien för att få tag i hans farfar. Nu ställer Rainer Höss upp i en valfilm – mot sin farfar.

Det är SSU som nu gör en valfilm tillsammans med Rainer Höss, sonson till lägerkommendanten Rudolf Höss. Valfilmen heter ”Never Forget. To Vote – A Nazifree Europe” och budskapet är att ”vi får aldrig glömma”.

Rudolf Höss greps efter andra världskriget och torterades av de västallierade. Efter flera dagars tortyr skrev Höss under sina bekännelser där han erkände brott han aldrig begått. Dessförinnan hade samme förhörsledare, den brittiske juden Bernhard Clarke, varit med om att hota Höss fru till livet och hotat att skicka deras barn – däribland Rainers far – till Sibirien.

Rainer Höss uppger att han blev antinazist efter att han som 12-årig skolpojke misshandlades av en vuxen judisk trädgårdsmästare som hämnd för vad hans farfar påstods ha gjort. Idag går Rainer Höss runt med en Davidsstjärna runt halsen och säger att han skulle ”pissa på sin farfars grav” om han bara visste var den fanns.

Vad gäller barn och barnbarn till högt uppsatta personer i det nationalsocialistiska Tyskland är Rainer Höss relativt ensam om att fördöma sina släktingar. En som inte skulle få göra en valfilm för socialdemokraterna är Rudolf Höss egna dotter, Brigitte Höss, som i en intervju kallade sin far för ”den snällaste mannen på jorden” och ifrågasatte om ”förintelsen” verkligen ägt rum på det sätt som påstås.

Andra efterlevande som i efterkrigstid engagerat sig för sina föräldrar eller nationalsocialismen är exempelvis Wolf Rüdiger Hess, Gudrun Burwitz (Himmer) och Edda Göring. Paula Hitler tog heller aldrig avstånd från sin storebror.

Källa:
Nazistens sonson gör valfilm med SSU

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments