Ruben Östlund drar upp judefrågan i Dagens Nyheter

INRIKES. Den prisbelönte regissören Ruben Östlund har tagit bladet från munnen och talat om judisk makt i Hollywood i en intervju med DN.

Den prisbelönte filmregissören Ruben Östlund har tagit bladet från munnen och proklamerat att det finns ett ”judiskt community” med ”inflytande” i Hollywood. Uttalandet kom under en intervju med Bonnier-tidningen Dagens Nyheter i samband med Oscarsgalan tidigare i veckan där Östlunds verk ”The Square” var nominerad till ”Bästa icke engelskspråkiga film”.

Östlund, som sedermera inte vann någon Oscarsstatyett, menade att man är garanterad en sådan om man gör en film om den så kallade ”förintelsen”. Efter att ha pressats av DN:s journalist blev regissören mer tillbakadragen:

— Det är helt enkelt många med den bakgrunden som jobbar i underhållningsbranschen i Hollywood, det är naturligt att de vill bearbeta och lyfta fram det trauma som Förintelsen innebär för dem. Det kan man bara ha full respekt för. Jag tror absolut inte på någon konspiration, sa Östlund.

Den judiske journalisten Joel Stein skrev 2008 i en uppmärksammad och skrytsam artikel i den judiskägda men till ickejudar riktade tidningen Los Angeles Times att han inte bryr sig om amerikanerna tror att judar styr media, Hollywood, Wall Street eller regeringen. ”Det enda jag bryr mig om är att vi fortsätter att styra dem”, skrev Stein triumfatoriskt efter att kategoriskt ha benat ut ägarförhållandena av olika filmstudior i Hollywood.

Tidigare har bland andra de världskända skådespelarna Marlon Brando, Mel Gibson och Gary Oldman nämnt den uppenbara judiska makten i filmindustrins Mecka.

Källor:
Följ Ruben Östlunds jakt på en Oscar i Hollywood
Who runs Hollywood? C’mon

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
3 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
vörtis
vörtis
2 år sedan

Jag minns att Michael Coren hade någon judisk rabbi som gäst i sin show. Coren nämnde det faktum att judarna äger Hollywood, vilket fick rabbin att gå i taket. Hur än Coren försökte förklara att han menade det som en komplimang och att han beundrar det judiska folket för att de lyckats med bedriften att äga Hollywood, så var rabbin sur och sa att det var en hemsk sak att påstå.

vörtis
vörtis
2 år sedan
Reply to  vörtis

Klippet verkar vara borttaget, men det går att läsa om den fruktansvärda incidenten här:

http://www.huffingtonpost.ca/2012/02/23/michael-coren-rabbi-shmuley-interview_n_1298100.html

Rokviken
Rokviken
2 år sedan

Vörtis, Rabbin i detta fall resonerar så att, man får inte nämna deras existens men de vill gärna leva i det fördolda. Och de bestämmer över vår existens? Vilka har gett dem rätten till detta?