RT startar tyskspråkig hemsida

MEDIA. RT startade nyligen en tyskspråkig version av sin hemsida och verkar ha planer på att etablera en tyskspråkig TV-kanal nästa år för att nå ut med ett alternativt synsätt till tyskspråkiga människor i väst.

Skärmdump från den nya hemsidan.

Skärmdump från den nya hemsidan.

RT, tidigare känt som Russia Today, startade för ungefär en vecka sedan en tyskspråkig nyhetshemsida.

Vidare verkar det som att RT planerar att starta en tyskspråkig TV-kanal nästa år.

RT brukar anklagas för att vara en ren propagandakanal då bolaget är statligt finansierat, men det är även BBC, SVT och många andra stora etablerade medier i väst. Faktum är att nästan alla större svenska medier i viss utsträckning är statligt finansierade genom det svenska presstödet.

I vilket fall bör RT:s tyska satsningar ses som en offensiv mot den västerländska median som i stor utsträckning kontrolleras av judar.

För några dagar sedan uppmärksammade Nordfront en annan rysk mediasatsning, nämligen Sputnik som har det uttalade målet att arbeta för en mer multipolär värld bestående av fria och självständiga nationer.

Källa:
RT Deutsch

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om