RT-ledare sågar internetcensuren

MEDIA. En ledare i RT sågar den internetcensur som breder ut sig i västvärlden.

Ryska RT:s ledarskribent Neil Clark har skrivit en artikel som tar ställning för yttrandefriheten på internet. Han går bland annat igenom de förslag om länkskatt och filmningsförbud på idrottsevanemang som EU röstade igenom förra veckan.

Clark menar att förslagen, ifall de röstas igenom i medlemsländerna, kommer att ha en förlamande effekt på yttrandefriheten.

”EU-lagen, hur dålig den än är i sig själv, måste ses som en del i ett bredare försök att kväva yttrandefriheten och det fria utbytet av idéer i Västvärlden under en tid då färre människor än någonsin tror på etablissemangets verklighetsbeskrivning. Den här månaden lades ett förslag i parlamentet av Labourledamoten Lucy Powell […] som ska förbjuda privata Facebookgrupper som sprider, ’hat’, ’rasism’ och ’fake news’. Men vem definierar vad dessa termer egentligen betyder?

Myndigheterna, och de kommer att använda sin makt selektivt och hycklande för att försöka tysta de som hotar deras makt” skriver Clark.

Han tar därefter upp hur västerländska medier försökt sammankoppla ”fake news” med Ryssland, samtidigt som de blundar för till exempel amerikansk-judiska mediers lögner om Iraks massförstörelsevapen som ledde till Irakkriget som tog livet av över en miljon människor.

Clark hävdar därefter att de krafter som vill censurera folket endast använder sig av ”hotet” om ”extremism, fake news och antisemitism” som svepskäl.

Källor:
Don’t share this! EU’s new copyright law could kill the free internet

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anders JonssonKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Med judinnan, landsförrädaren och bolsjeviken Angela Merkel befästes flytten av Sovjetunionen till Europa och EU. I det gamla bolsjevistiska Sovjetunionen som formades av judar som Lenin, Trotski och Stalin hamnade man på dårhus, gulag eller fick ett nackskott om man kritiserade regimen eller uttryckte andra oönskade åsikter; tankebrott. Idag är vi snart tillbaka i 1930-talets Sovjetunionen där en viss liten internationell klick har monopol på all nyhets- och åsiktsförmedling och de som bryter mot detta monopol utsätts för förödande straff eller förklaras sinnessjuka och fråntas sina mänskliga rättigheter – dagsaktuell är Marine Le Pen som gjort sig skyldig till tankebrottet… Läs mer »

Anders Jonsson
Medlem

Karl-Путин A: Mycket bra och sann kommentar.

Russia Today eller RT har helt rätt.

De jävla korrumperade JUDE-lakejasen som styr det politiska etablissemanget i västländerna är inte bara fiender till sitt eget vita folk, de är dessutom hycklande förtryckare av all politisk opposition. Allt enligt täckmantel av ”liberal demokrati”.

Fy fan vad vidriga dom är!

HS!