RT efter TV4:s Jesushån: ”Svensk massmedia drabbas inte av HMF”

MEDIA. Efter att TV4 hånat Jesus med sexuella anspelningar konstaterar ryska RT att svensk massmedia inte drabbas av censurlagar.

Under Bingolottos uppesittarkväll på judiska Bonniers propagandakanal TV4 valde en uppsättning svenska ”komiker” att håna Jesus familj och födelse med sexuella anspelningar och svordomar. Bland annat sa Marias man Josef, spelad av Per Andersson, att ”det är någon annan som lekt snoppefar och tömt säcken” varpå de tre vise männen äntrar scenen och börjar häva ur sig svordomar.

Många svenskar blev upprörda över sketchen och uttryckte sin vrede över den på sociala medier. Bland annat ställdes frågan om TV4 hade vågat göra något liknande om islam eller judendomen. Kritiken blev såpass omfattande att TV4 bad folket om ursäkt.

— Jag kan ha förståelse för tittarnas reaktioner och jag kan bara beklaga att det blev som det blev, kommenterade Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Ryska RT, som skrivit om händelsen, tar upp det faktum att Sverige har lagen om hets mot folkgrupp men att ”mainstreamsatir ofta undantas sådana lagar”.

Källa:
‘Mary, has someone else emptied their sack into you?’ Jesus nativity sketch on Swedish TV draws ire

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

17
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
nordboKlausGrottbjörnenKarl-Путин AAllan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Peter
Medlem

Det är för jäkligt!

Lingonet
Medlem

Det är så typiskt judehumor att jag inte ens tänker gå in och se om det stämmer.
Så passa på nu och presentera edra bästa judevitsar i denna tråd, de gav oss prejudikat.
Fast jag lämnar profeterna och Gud fredade, de är oskyldiga till detta.

Lingonet
Medlem

What is the difference between Santa Claus and Jews?
– Santa Claus comes from inside the chimney.
Hitler maybe killed 6 000 000 Jews, but he really saved the History Channel.

Karl-Путин A
Medlem

Här är en annan: Vet du hur man får plats med 50 judar i en VW-bubbla?

Rokviken
Medlem

Ett talmudskämt. ”Rabbi,” the man said, ”Please explain the Talmud to me.” ”Very well,” he said. ”First, I will ask you a question. If two men climb up a chimney and one comes out dirty, and one comes out clean, which one washes himself?” ”The dirty one,” answers the man. ”No. They look at each other and the dirty man thinks he is clean and the clean man thinks he is dirty, therefore, the clean man washes himself. Now, another question. If two men climb up a chimney and one comes out dirty, and one comes out clean, which one… Läs mer »

Klaus
Medlem

No white nan climbs up a chimney, inside.

Grottbjörnen
Medlem

Vad sa bartendern när Det kom in Jude,en arab och en pakistanier på en pub?
Nej ut!

nordbo
Medlem

Var väl skådespelaren/regissören Clintan som drog den vid en gammal barscen,med slutklämmen: get the f..k out of here.

Grottbjörnen
Medlem

haha ja precis, fast han sa väl några andra grupper, minns inte riktigt

Grottbjörnen
Medlem

Ja, de brukar tycka om att förlöjliga kristna på olika sätt, judisk vulgärhumor.

Allan
Medlem

(((Per Andersson))), måste vara blind om man inte ser juden i den.

Grottbjörnen
Medlem

Han är så förbannat tråkig och överskattad den mannen, han och Dorsin.

Karl-Путин A
Medlem

O.T. Trump fortsätter att slicka de självutvalda medhårs. 2016 befann sig den då 22-årige juden Otto Warrmbier i Nordkorea på ett par dagars semestertripp. När han skulle checka ut från hotellet försökte han kaxa sig och gick in bakom disken i hotellreceptionen och stal en propagandaaffisch – TROTS ATT DET SATT VARNINGSSKYLTAR ATT DET VAR FÖRBJUDET ATT BETRÄDA OMRÅDET BAKOM DISKEN. Han blev gripen och dömd till 15 års straffarbete med hård diciplin. Jag har varit i DDR ett flertal gånger och skulle aldrig komma på en sån idiotgrej – jag vet hur det känns att bli ”omhändertagen” av Volkspolizei… Läs mer »

Grottbjörnen
Medlem

Fast vänta nu, warmbier var väl mormon pingstvän eller nåt sånt? Jo jag håller med, men det är typiskt amerikaner, även om de är i ett annat land så är det urbefolkningen som är utlänningar enligt dem

Karl-Путин A
Medlem

Nej, han var jude, läs på Wikipedia. Bara hans namn avslöjar honom.

Grottbjörnen
Medlem

jo såg nu, nordkorea anklagade honom för att försöka stjäla planschen åt en kyrka för att föra antikommunistisk propaganda där, men i själva verket var killen jude, usas förhandlade nämnde dock aldrig att killen i själva verket var jude för nordkoreanerna, och jag som nästan tyckte lite synd om honom…nu förstår jag varför de slog in skallen på honom! XD

Klaus
Medlem

TV4-journalister är fega karriärister. Det är lätt, bekvämt och riskfritt att håna kristendomen (och de vita) eftersom de kristna blev dumma hjärntvättade lydiga undersåtar. Kristna kyrkor gör väldigt mycket fel nuförtiden om jag bara tänker på påven Franciscus. Men att tala illa om islam och judedom har alvarliga konsekvenser. Judar betalar journalister på TV4, det minsta straffet vore arbetslöshet. Talar de illa om islam hotar dödsdom. Tänk på Salman Rushdie och den danska tidningen Jyllands Posten som publicerade Mohammed karikatyrer sept.2005.