Ronaldo anklagad för våldtäkt

UTRIKES. Fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo är den senaste i #MeToo-raden att anklagas för våldtäkt.

Den portugisiske fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo ska ha begått en våldtäkt på en kvinna i Las Vegas 2009. Detta menar åtminstone den anklagande parten, den 34-årige före detta modellen Kathryn Mayorga, som tillsammans med sin advokat lämnat in en ny stämningsansökan mot Ronaldo.

Mayorga menar också att hon fick 375 000 dollar för att hålla tyst om saken. Enligt henne ska Ronaldo ha tvingat sig på henne trots att hon upprepade gånger sagt ”nej”, något som också ska ha bekräftats av honom i olika mejl. Detta enligt tyska Der Spiegel som ska ha tagit del av de läckta mejlen.

Fotbollsstjärnans advokater förnekar däremot anklagelserna – som de kallar ”kriminella påståenden” – och hotar dessutom att stämma Der Spiegel. Ronaldo själv har skrivit följande på Twitter:

”Jag tillbakavisar starkt de anklagelser som riktas mot mig. Våldtäkt är ett avskyvärt brott som går emot allt jag är och tror på. Trots att jag är angelägen om att rentvå mitt namn så vägrar jag att ’mata’ det mediaspektakel som arrangeras av dem som försöker skapa sig ett namn på min bekostnad.”

Ronaldo har nu tagit paus från landslaget samtidigt som medier kontaktat hans sponsorer för att fråga hur deras relationer med stjärnan påverkas av anklagelserna.

Kritiker av #MeToo-spektaklet menar att människor kan anklagas för vad som helst för att sedan bli dömda i media, utan att ha haft rättegång. Exempelvis gick Donald Trump ut igår och sa att det är en ”svår” och ”obehaglig” tid för unga män i USA nu i och med att media börjat med devisen ”skyldig tills motsatsen är bevisad”. Kommentarerna kan ses mot att hans kandidat för Högsta domstolen, Brett Kavanaugh, anklagats för över 30 år gamla sexövergrepp, något som många menar endast är ett sätt för vänsterliberala krafter att stoppa den konservativa utformningen av amerikanska Högsta domstolen.

Källor:
Polisen utreder påstådd våldtäkt mot Mayorga igen
Trump: ’Scary and difficult time for young men’ in US

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Karl-Путин AKlausOllePeterPierre Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Pierre
Medlem

Stor risk.. Ronaldo är av sådan karaktär som hellre står och beundrar sig själv i spegeln än att våldta någon.

Peter
Medlem

(enligt judisk kulturmarxistisk media)

Olle
Medlem

tror att det finns mängder av fake-anklagelser mot kända individer MEN det finns jävligt många äckel i ”kändisvärlden”

Klaus
Medlem

Ronaldo hade problem med transvestiter 2008, eller det är inte densamma.
https://www.svenskafans.com/varlden/234498.aspx
https://youtu.be/s0xyxf8zxDI
http://news.bbc.co.uk/2/hi/7374317.stm

Karl-Путин A
Medlem

Måste ha varit en ”oinspirerad” flickvän han hade eftersom han släpade med sig tre transvestiter på väg hem från flickvännen.