Rohingyer massakrerade hinduer i Myanmar

UTRIKES. En grupp beväpnade rohingyer har utfört minst en massaker mot hinduiska bybor i den krigshärjade regionen Rakine i Myanmar, rapporterar Amnesty International.

En etnisk konflikt har blossat upp de senaste åren i det asiatiska landet Myanmar (Burma). Majoritetsbefolkningen är buddister och landets militär har anklagats för att dödat, torterat och fördrivit rohingyerna – inte minst av västerländsk media där de muslimska rohingyerna konstant utmålas som offer.

En ny rapport från visar dock att en grupp rohingyer, som kallar sig själva Arakan Rohingya Salvation Army (ARSA), dödat upp till 99 hinduiska män, kvinnor och barn medan de även kidnappat bybor. De kidnappade byborna ska ha tvingats att konvertera till islam för att överleva.

Myanmars regering har rättfärdigat de brutala militära tillslagen mot rohingyerna genom att påstå att de stävjar ett väpnat uppror.

Källa:
Myanmar: New evidence reveals Rohingya armed group massacred scores in Rakhine State

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KarlLisaGrottbjörnenKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Den här konflikten har vissa likheter med Israel/Palestinakonflikten. En likhet är att de burmesiska myndigheterna bedriver en aktiv etnisk rensning av de oönskade rohingyerna, precis som judarna i Israel gör med de oönskade palestinierna. Burma har hittills lyckats fördriva hälften av landets 1,5 miljoner rohingyer till Bangladesh varifrån de ursprungligen kommer. Några år till så är Burma en etniskt och religiöst homogen stat där invånarna kan leva i trygghet utan risken att utsättas för muslimsk terror och våld i allmänhet. En stor skillnad är att Israel fördriver de rättmätiga ägarna av Palestina där den judiska skurkstaten Israel byggs på ockuperad… Läs mer »

Grottbjörnen
Medlem

ja, det ska nog mycket till att reta upp en Buddhist nog till att döda tror jag, men de verkar ha lyckats så något jävelskap har de nog haft för sig

Lisa
Medlem

rohingyerna på 40-talet vände sina vapen mot värdlandet vad jag förstår, inte så konstigt att man nu tröttnat, nån mer som vet lite mer ingående om detta

Grottbjörnen
Medlem

folk från Bangladesh är väl inte omtyckta nånstans, tom. i Pakistan så säger man att folk från Bangladesh är bara rövare och våldtäktsmän, det säger väl en del, har studerat på högskola med några från Bangladesh en gång i tiden, de var väldigt speciella, satt och sket och rapade som om inget har hänt inne i klassrummet, slängde över grupparbete på sina kompisar och försökte göra så lite som mycket själva, men de var jävliga på att bjuda en på godis av nån anledning. Det var på den tiden jag var röding också så jag och en av dem hade… Läs mer »

Karl
Medlem

Rasfrämlingar som dödar rasfrämlingar! Mer sånt!