Intervju: Robin Palmblad – Nordfronts webbtevechef

Av ,
Nyhetsredaktör
22

NORDFRONT. Simon Holmqvist intervjuar här Robin Palmblad, som nyligen tillträdde som Nordfronts webbtevechef.

Robin Palmblad under Almedalsveckan.

Under årets upplaga av Nordendagarna aviserades några förändringar inom Nordfronts redaktion och medieverksamhet. Tidigare intervjuade Nordfronts före detta chefredaktör Fredrik Vejdeland sin efterträdare Martin Saxlind, som i sin tur intervjuade sin efterträdare på nyhetsredaktörsposten – det vill säga undertecknad. Nu har turen kommit till mig att intervjua Nordfronts nya webbtevechef, Robin Palmblad.

Palmblad är 32 år gammal och kommer ursprungligen från Skåne. Idag bor han i Grängesberg i Dalarna och är mest känd för att ha startat upp succépodden Radio Nordfront. Nu kommer Palmblad alltså att vidareutveckla sitt engagemang till att även sända webbteve och i denna intervju berättar han mer om sitt uppvaknande, sin bakgrund och sitt engagemang, men även om sina framtidsplaner för Nordfront TV.

Hej Robin!

Innan vi går in på din nya roll och Radio Nordfront så kan du väl berätta lite om ditt eget uppvaknande och om hur du kom i kontakt med Nordiska motståndsrörelsen.

Jag är uppvuxen dels i Malmös innerstad, och dels i ett villaområde i Täby. Det var dessa kontraster som fick mig till att vakna upp. Jag såg den mångkulturella misären på nära håll under skolgången, för att sedan tillbringa skollov i etniskt homogena och lugna Täby.

En utlösande händelse var då jag cirka 12 år gammal var med om att min kompis blev överfallen och sparkad medvetslös av ett gäng ungdomar från Mellanöstern under ett så kallat ungdomsrån. Efter det började en vilja att göra motstånd att gro i tankarna.

Runt år 2001 gick jag med i Nationell Ungdom som var Svenska motståndsrörelsens ungdomsförbund. Jag lämnade organisationen 2004, på grund av att det var en annan organisation än vad den är idag. Jag var aktiv några år i Nordiska Förbundet innan jag åter anslöt mig till organisationen 2012.

Du är ju kanske mest känd för att ha startat Radio Nordfront, som såhär i efterhand måste kallas för en formidabel succé. Hur kom du på idén?

Det var ungefär som då man inser att en växt behöver en större kruka. På samma sätt kändes det som att Motståndsrörelsen behövde behärska internetradio/poddande, det behövde ske eftersom det är ett viktigt propagandaverktyg och vi hade ett överflöd av resurser.

Varför tror du att Radio Nordfront har blivit en sådan succé för både Nordfront och Motståndsrörelsen?

För att vi rekryterat väldigt intelligenta personer och att det alltså är mycket hjärnkapacitet som verkar under varje avsnitt. Vi försöker hålla dem ”laddade” och inte slösa med lyssnarnas tid. Vissa som är involverade i produktionen ogillar att vi är många i varje avsnitt, men det är sådant som skapar lite intensitet, höjer kvalitén på produkten och kanske gör oss bättre än andra nationellt inriktade alternativ.

Som nationalsocialister har vi en spännande världsbild som håller för granskning. Nordbor är såklart trötta på att duperas av judisk makt-media och då är det nog spännande som sagt att lyssna på de tankar och idéer som figurerar i Radio Nordfront.

2016 kom Radio Nordfront att övergå från att publicera färdiginspelade avsnitt till att sända live. Hur tycker du det har fungerat och vilka är de främsta fördelarna med livesändningar?

Sändningarna blir mer dynamiska och de mest engagerade lyssnarna kan vara med och chatta. För mig innebär direktsändningarna även att det blir mer tid över till förarbete eftersom klippningen försvinner. Innehållet blir även färskare.

Av alla avsnitt som Radio Nordfront har sänt, vilket är ditt favoritavsnitt och varför?

Det roligaste inslaget måste ha varit då Pär Öberg, Emil Hagberg och Martin Saxlind ringde upp den vidrige MittMedia-propagandisten Stefan Nolervik då han uppenbarligen var smått berusad och den sistnämnde försökte läxa upp Öberg, något som inte gick så bra.

Men favoritavsnittet var nog det då komikern Jonas Inde medverkade. Det kändes episkt att ha med en kändis sådär. Han hade tidigare skarpt ogillat nationella, och varit i klinch med Nationell.nu ett par år tidigare. Inde måste ha påverkats av att ha läst på sajterna han initialt hatade.

Hans före detta kollegor blev nog rätt chockade då han diskuterade ”Förintelse”-bluffen, Israels koppling till 9/11-attackerna och så vidare. Det kändes fint när han gick till angrepp mot kulturetablissemanget sådär och hans medverkan trendade både på Flashback och Twitter och Aftonbladet lät deprimerade när de skrev om det.


Jonas Inde med flera från Percy Tårar, några år innan Indes medverkan i Radio Nordfront.

Har du själv några favoritpoddar förutom Radio Nordfront och Nordfronts övriga poddar, som du kan rekommendera för läsarna?

Jag hinner tyvärr inte lyssna så mycket på andra poddar. Men jag gillar Nordic Frontier, det som jag har hört.

Har även lyssnat på enstaka avsnitt av poddar med annan ideologisk inriktning för att förstå hur dessa tänker, exempelvis Magister eller Markus och Malcolm.

Innan du började med Radio Nordfront var du en väldigt aktiv skribent och skrev bland annat den idag nästan legendariska artikeln ”Förintelsen” är en bluff. Hur kom du på idén till artikeln och hur gick du tillväga när du skrev den?

Det som det hederliga och fantastiska tyska folket beskylls för är så vidrigt att man får lust att spotta ”Förintelse”-predikanter i ansiktet. Det var väl denna drivkraft som fick mig till att summera den groteska monsterbluffens mest bisarra beståndsdelar som jag stött på genom åren.

Fienden använder som sagt denna knäppa historia som ett ideologisk vapen mot vita människor. Då vapnet vrids ur händerna på fienden gör vi det istället till vårt och kan skapa människor vars medvetanden på riktigt är befriade från judisk makt-rörelsens tankefängelse.

Satir gällande hur den groteska ”Förintelsen”-bluffen avslöjas.

Den tog ungefär 2 veckor att skriva och har ”uppgraderats” då och då genom åren.

Nordfronts tidigare chefredaktör Fredrik Vejdeland kommer att få en ny roll som radioredaktör, med övergripande ansvar för alla Nordfronts radiosatsningar. Hur tror du att detta kommer att påverka radioverksamheten?

Det är precis något sådant här som behövs. Det behövs någon engagerad som ”drar” hela verksamheten framåt. Vejdeland har massa olika idéer som kommer realiseras successivt.

Han är väldigt intelligent och studerar bland annat framgångsrika koncept som exempelvis statlig media använder sig utav och kommer att applicera sådant på Nordfronts radioverksamhet. Det kommer att bli bra.

Förutom att du kommer att fortsätta att vara programledare för Radio Nordfront så har du även utsetts till webbtevechef. Vad har du för planer där?

Paraplyet heter Nordfront TV och vi kommer att köra Studio Nordfront i höst, där Pär Öberg och Emil Hagberg kommer att vara programledare. Programmet kommer att vara strax under en timme långt. Mina ambitioner är att vi ska börja få igång sändningarna med en frekvens som alla involverade känner sig bekväma med och sedan arbeta oss uppåt kvalitetsmässigt, ungefär som skedde med Radio Nordfront. Vi har en tålmodig publik som älskar Öberg och Hagberg, så det ska nog gå bra.

Parallellt med detta kommer vi även att utveckla webbteve-sändningarna från fältet i samband med exempelvis demonstrationer. Vi är ett gäng personer involverade och vi kommer att försöka sjösätta helt nya grejor.

Under Almedalsveckan bröt vi ny mark i samband med att du livesände i princip hela Motståndsrörelsens närvaro där. Livesändningen kom att bidra till den stora succé som Almedalen blev för organisationen, med flertalet Youtubekanaler som klippt ut delar ur den och gjort filmklipp som setts tiotusentals gånger. Trodde du att det skulle bli så stort?

Nej, faktiskt inte. Jag fick höra i efterhand att en del satt och följde direktsändningarna slaviskt som om det vore fotbolls vm. Klippen, inklusive sådana som internetanvändare har rippat och återpublicerat, har säkert fått över 500 000 visningar sammanlagt. Det var roligt med sådan respons och visade på webbtevens potential.


 Pär Öberg snäser av en TV4-journalist.

Almedalsveckan känns episk såhär i efterhand, det kände nog alla som var där. Judisk makt-rörelsen tokhetsade, men det gjorde bara att fler började läsa på Nordfront, följa direktsändningarna och så vidare. Jag hoppas att vi blir hundratals från Motståndsrörelsen där nästa år, för det var riktigt riktigt skoj.

Vilken betydelse kommer webbteve att få för den stundande valrörelsen?

Den kommer göra att organisationen framstår som mer professionell, den kommer att låta betraktaren komma närmre våra representanter än vad text och radio kan göra. Vi har karismatiska människor i våra led som kämpar för idéer som bärs av en stark rörelse med vind i seglen, och det ska bli kul att lyfta fram allt detta i webbteve.

Tack för intervjun Robin och lycka till med din nya roll som webbtevechef. Har du några sista ord till läsarna?

Det är fantastiskt att kämpa genom Nordiska motståndsrörelsen. Alla som inte redan gör det borde börja med det. Tillsammans upprättar vi den nordiska staten!

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

22 Kommentarer till "Intervju: Robin Palmblad – Nordfronts webbtevechef"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Nej till tyranni
Gäst
Nybörjare
Nej till tyranni

Mörka solglasögon, en kontext, grip honom…

Nej till tyranni
Gäst
Nybörjare
Nej till tyranni

Förslag till enhetlig klädsel: solglasögon.

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

All respekt till Robin Palmblad.

En riktig kämpe!

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Hans artikel ”Förintelsen” är en bluff” borde alla elever i Sveriges skolor få läsa, samt alla stackars indoktrinerade människor som fortfarande tror på lögnerna.

Den artikeln är en av de viktigaste som skrivits på svenska språket alla kategorier.

Må den läsas..begrundas..och förstås.

Lars
Gäst
Nybörjare
Lars

Robin är verkligen en stor tillgång för motståndsrörelsen. Tack för en fin intervju med honom!

Mattias
Gäst
Nybörjare
Mattias

Mycket spännande på gång alltså. Motståndet ökar, tänk på det, ni medlöpare till den folkfientliga regimen…

Kecke
Gäst
Nybörjare
Kecke

Välskriven och mycket intressant intervju. Ta mer plats Robin, du är mycket karismatisk och ödmjuk, en fantastiskt tillgång för rörelsen! Du trollbinder med ditt berättande. Klippen från Almedalen där du debatterar bakom kameran är mina favorit klipp.
Till redaktionen: Jag ser gärna fler lite mer djupgående intervjuer med folk från rörelsen, bra jobbat!

Lars
Gäst
Nybörjare
Lars

Jag ser gärna fler lite mer djupgående intervjuer med folk från rörelsen, bra jobbat!

^Det här^

NazzeBrazze
Gäst
Nybörjare
NazzeBrazze

Trip-Hop är ju en Musik-Genre

Pierre
Gäst
Nybörjare
Pierre

Vill passa på att tacka Robin och övriga radio Nordfront för att fått mig att gå från halv-vaken till klarvaken.

Ni har min röst 2018.

Hell Seger!

Ingemar Westerbring
Gäst
Nybörjare

Palmblad är en klippa! – Förintelsen är en bluff- är ett otroligt bra och viktigt dokument i vår kamp för frihet. Hell Seger!

noo
Gäst
Nybörjare
noo

Det va Robin som fick mig att vakna upp på riktigt.

Pontus
Gäst
Nybörjare
Pontus

Robin Palmblad känns som en av dom mest hederliga person man kan tänka sig. Smart,reko och jävligt folklig. En person man skulle vilja dra några bira med och diskutera med. Hell Palmblad!

läsare
Gäst
Nybörjare
läsare

Kan man få en riktig bild på Palmblad utan glasögon?

Hardy Nilsson
Gäst
Nybörjare
Hardy Nilsson

Unfortunately no one could be shown what the Palmblad is.
comment image

Kecke
Gäst
Nybörjare
Kecke

Mvh Research gruppen, eller vaddå?
Hur han ser ut utan glasögon är väl knappast relevant.

Noo
Gäst
Nybörjare
Noo

Kändisbilder kostar skjortan.

Имя
Gäst
Nybörjare
Имя

Bra intervju. Alla i RN-gänget verkar vara både smarta och trevliga men Robin är nog min favorit! Han verkar vara en väldigt genuin och kompromisslös idealist och kommer ofta med klockrena analyser och kommentarer. Dessutom en skicklig programledare. Ser fram emot web-TV!

Kecke
Gäst
Nybörjare
Kecke

Du va mig allt en trist figur Jan-Erik.
Det finns andra forum för dig att förpesta. Hej då!

Fredde
Gäst
Nybörjare
Fredde

Även jag kan instämma att det va Radio Nordfront som fick mig att inse att NMR är den sanna oppositionen.

Vill verkligen tacka Robin, Emil och Pär för det!

Feldjager
Gäst
Nybörjare
Feldjager

Palmblad är en sann tillgång och en sann Nordman!

Hell Seger!

Warzon
Gäst
Nybörjare
Warzon

Jättebra och välskriven intervju.
Jag har hört alla radioavsnitt och kommer garanterat att se all kommande tv.

wpDiscuz