Revisionisten Robert Faurisson är död

DÖDSFALL. Den legendariske historierevisionisten Robert Faurisson dog på söndagen 89 år gammal.

Det rapporteras att Robert Faurisson dog hastigt i en hjärtattack i sin bostad i Vichy, Frankrike, strax efter hemkomsten från en liten historierevisionistisk konferens som hade hållits i Shepperton, England.

Beskedet kommer från Roberts bror via Lady Michèle Renouf. Lady Renouf är själv en ledande föreläsare om korrigerad 1900-talshistoria. Det var hon som arrangerade konferensen i Shepperton.

Den franske revisionisten Vincent Reynouard som numera lever i exil i Storbritannien, har lagt upp en video som visar hur den lilla konferensen avbryts av den antidemokratiska och våldsbejakande aktivistgruppen Hope Not Hate, som startar brandlarmet och skingrar gruppen av akademiska veteraner.

Turbulens kring Faurissons arbete
Robert Faurissons arbete användes 1978 som expertmaterial i försvar för Heinz Roths förlag, för att visa att Anne Franks dagbok var en förfalskning författad efter kriget av Annes far Otto Frank. Domslutet innebar dock att Heinz Roth förbjöds hävda att dagboken är en förfalskning.

Numera erkänner Anne Franks stiftelse att boken är påhittad, vilket man var tvungna att göra för att få behålla rättigheterna till verket som är en mycket lukrativ kassako i det som den judiske statsvetaren och författaren Norman Finkelstein kallar Förintelseindustrin. De nya internationella engelskspråkiga utgåvorna av dagboksromanen uppger därför flera författarnamn inklusive Otto Frank och Mirjam Pressler, och boken heter numera ”The Diary of a Young Girl”.

Robert Faurisson bötfälldes 1983 i fransk domstol för att han korrekt förklarat att ”[Adolf] Hitler aldrig beordrade och inte heller tillät att någon dödas på grundval av dennes ras eller religion”.

1989 blev han grovt misshandlad av ett gäng som kallade sig Judarnas minnes söner. De sparkade och slog ned Faurisson och bröt käken på honom.

Efter att lagen som förbjuder spridandet av sanningen om ”Förintelsen” infördes i Frankrike 1990, dömdes han 1991 för så kallad förintelseförnekelse. Han förlorade också sin akademiska titel och sin tjänst vid universitetet där han tidigare hade verkat som litteraturprofessor. Faurisson dömdes även senare till höga bötesbelopp för att i iransk television ha sagt sanningen om ”Förintelsen”.

Källor:
Sad, shocking news: Our beloved Robert Faurisson died today
Farage accuses Brendan Cox of backing extremist groups – video
Norman G. Finkelstein (2001): Förintelseindustrin. Ordfront förlag.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
PhilipSverkerKimSlipsenVictor Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Peter
Medlem

En veritabel hjälte har gått ur tiden!

Klaus
Medlem

Tack så mycket, professor Faurisson! Hela det tyska folket, men också européerna, måste vara tacksama mot dig.
Le probleme des chambres à gaz
https://youtu.be/C5H4i4Q8Nd4
Detsamma framförande med tysk översättning.
https://m.youtube.com/watch?v=On4iwVmINkY&feature=youtu.be

Thor
Medlem

Faurisson tillsammans med David Irving var min första väckarklocka på 90-talet

Victor
Medlem

Vila i frid.

Slipsen
Medlem

I am very sad to hear this news. A great man with couroge has left us. You are gone but not forgotten!
Rest in Peace for your work is done!

Kim
Medlem

En ära att ha fått träffa och skaka hand med denna hjältemodiga karl. Vila i frid!

Sverker
Medlem

Själv blev jag vaken för att revisionism är bland det viktigaste i vår tid, av just Faurisson, när denne fullständigt pulvriserade den svenske historikern Peter Englund, (ni vet, han med ett gristryne till ansikte), som varit som en linslus i många år när hor-medierna behövde uttalanden om pk-historia. Englund hade skrivit en bok om den hemska antisemitismen och var allmänt pro-judisk, som alla andra som gör vad som helst för att bli kända. Just denna bok, använde Faurisson för att pulvrisera Englunds påståenden om ”förintelsen”. Njut av den logik som Faurisson använder som vapen emot ljug-juderövslickaren Englund! man blir nästan… Läs mer »

Philip
Medlem

Hope Not Hate byt namn ert fega illdåd kan mycket väl varit en bidragande faktor till hjärtattacken.

Vila i frid Robert Faurisson du var rakryggad som få!