RN DIREKT#131: Manifestation i Stockholm, Digitalt motstånd och djurrätt

RADIO NORDFRONT. Ikväll gästar Mattias från Näste 1 RN för att berätta om hur Motståndsrörelsen tågade obehindrat genom hela centrala Stockholm. Dessutom nytt segment av Digitalt motstånd med Robert Eklund.

I kvällens Radio Nordfront kommer man förstås att diskutera helgens stora händelse: Hur Nordiska motståndsrörelsen intog centrala Stockholm och tågade med fanor från torg till torg och delade ut flygblad. Gäst är Mattias från Näste 1 som kommer berätta om vad som egentligen hände.

Dessutom kommer Robert Eklund att vara med för ett nytt segment av Digitalt motstånd.

RN-gänget kommer också att diskutera Nordfront-artikeln om Richii Klinsmeister, som maskerade sig när han ”motdemonstrerade” mot Nordiska motståndsrörelsen i Kungälv på första maj av rädsla att bli uthängd på Nordfront. Dessa så kallade djurrättsaktivister har starka kopplingar till våldsvänstern, men vad är egentligen en nationalsocialistisk syn på djurrätt? Tillsammans med Robert Eklund kommer RN-gänget att diskutera detta.

Kvällens avsnitt leds av Simon Holmqvist tillsammans med Martin Saxlind. Deltar gör även Tobias Lindberg och Robert Eklund.

Producent är Max Rosenfors.

Veckans RN-bild:

Simon Holmqvist och Martin Saxlind passade på att hänga lite med Jonas De Geer när de besökte huvudstaden.

Väntar du på att Radio Nordfront ska börja? Då kan du se denna minidokumentär om kopplingar mellan djurrättsaktivister och våldsvänstern:

Glöm inte att registrera dig på Spreaker så att du kan prenumerera på Radio Nordfronts Spreaker-kanal.

Tänk på att inte skriva något olagligt i chattinläggen på Spreaker, eftersom det inte är redaktionellt material, vilket innebär att du själv är juridiskt ansvarig för dem.

Stöd NTV och Radio Nordfront genom att donera Bitcoins:

Här är Radio Nordfronts bitcoinadress: 1DQHohS9xUDoPt2WnABRhCCAovjVHRQv4d

Glöm inte att e-posta namn/alias och summa donerad till radionordfront@nordiskradio.se för att bli tackad i Radio Nordfront-sändningarna.

Bitcoin-Profits

Kontantdonationer: Skicka till ”Nordfront Att: Radio Nordfront, Box 52, 77222 Grängesberg”.

Lyssna på direktsändningen:
Listen to ”RN Direkt#131: Manifestation i Stockholm, Digitalt motstånd och djurrätt” on Spreaker.

Radio Nordfront är ett samarbete mellan Nordfront och Nordisk Radio. Budskapet som förs ut i radion kommer i stort att vara i linje med det som framförs i nättidningen och det som diskuteras är ofta sådant som just publicerats på Nordfront. I vissa, ofta mindre viktiga, frågor är dock åsikterna mer personliga.

Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist leder programmet tillsammans med tidningens chefredaktör Martin Saxlind. Andra medarbetare är skribenten Tobias Lindberg och Nordiska motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg.

Producent är Nordisk Radios Max Rosenfors.

Radio Nordfront gillar åsikt- och yttrandefrihet. Därför bjuder vi titt som tätt in gäster av alla det slag, alltifrån sympatiskt inställda personer till meningsmotståndare.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • nordbo nordbo says:

  Intressant! – vilken bjässe Saxlind har blivit.

 • Caesar-Aurelius says:

  Appropå missförståndet i programmet att man inte får köpa opastöriserad mjölk direkt från en bonde ”för att det blev problem med mjölken” och ”det hinner ju inte bli utveckling av bakterier på bara några dagar”, så är det tyvärr en vida spridd myt.

  Skälet är inte bara det att mjölken blir sur.

  Det verkliga skälet till förbudet var att opastöriserad komjölk spred tuberkolos.

  • Tobias Lindberg Tobias Lindberg says:

   Fast det var ju ingen som sade ”några dagar” när vi talade om det. Jag sade något i stil med att om man dricker mjölken någorlunda omgående, säg inom något dygn, så hinner det inte bli någon bakterietillväxt.

   Och jag sa heller inget om att det skulle vara för att mjölken blir sur, utan det var bakterietillväxt jag talade om. Och tuberkulos orsakas ju av en bakterie.

   De naturliga mjölkbakterierna som finns i opastöriserad mjölk skyddar dessutom mot sjukdomsalstrande bakterier eftersom de hindrar eller saktar ner eventuella sjukdomsalstrande bakteriers tillväxt i mjölken.

   • Caesar-Aurelius says:

    Mjölk innerhåller inga bakterier alls, därför är det fel att prata om ”naturliga mjölkbakterier”.

    Bakterier finns omedelbart i omgivningen så fort mjölken lämnar spenen, vilket då givetvis även gäller för tuberkolosbakterien, av vilken det rent teoretiskt behövs en styck (1) för att du ska dö.

    Småskalig opastöriserad mjölkproduktion spred inga sjukdomar.

    Du påstår således här att en hostande, febrig tuberkulossjuk mjölkpiga på en ”småskalig opastöriserad mjölkproduktionsgård” inte sprider tuberkolos?

    FAKTA (som ingen vettig människa säger emot): Tuberkolosen i Sverige utrotades till stor del tack vare pastörisering av mjölken!

    Idag finns det återigen risk att bli smittad, då vi återigen har tuberkulos i Sverige tack vare invandrarna.

    Risken är låg, till och med mycket låg, men ändå, får man tuberkulos så blir man inte frisk av att bara dricka lite C-vitamin eller ta sig ett par bloss på hampapipan som vissa miljödårar påstår.

    Tuberkulos är en mycket allvarlig och väldigt otäck sjukdom som ger upphov till ett långvarigt lidande. Inget att negligera eller förminska.

    Vetenskap är vetenskap, trolldom och hokuspokus får Greta hålla på med.

    • Tobias Lindberg Tobias Lindberg says:

     Du har fel. Gällande mjölk så kan du läsa Fredrik Coltings bok ”Mjölkrevolutionen”. Och gällande Tuberkulos så var det framförallt förbättrade socioekonomiska förhållanden som fick bort sjukdomen.

  • Tobias Lindberg Tobias Lindberg says:

   Felet med det du påstår och som propagandan sprider idag är att det var opastöriserad mjölk som gjorde att tuberkulos spreds. Det stämmer inte. Det var en alltför storskalig och vinstinriktad mjölkindustri som gjorde att sjukdomar spreds med mjölken.

   Småskalig opastöriserad mjölkproduktion spred inga sjukdomar. Men när mjölkgårdarna blev allt för stora och ohygieniska och mejerierna blev större och större och transporterna allt mer långväga så började sjukdomar spridas med mjölken.

   För att då kunna fortsätta med den storskaliga och allt mer industriella produktionen så började man pastörisera mjölken, något som aldrig behövdes när det hela hölls mer småskaligt.

   • Caesar-Aurelius says:

    För att då kunna fortsätta med den storskaliga och allt mer industriella produktionen så började man pastörisera mjölken, något som aldrig behövdes när det hela hölls mer småskaligt.

    Detta är lika logiskt som att säga att hundra stora råttor i bageriet är ett problem som måste bekämpas, något som aldrig behövs när det hela hålls mer småskaligt – som en enda råtta inuti mormors kakburk.

    • Tobias Lindberg Tobias Lindberg says:

     Fast det du säger är ju bara teoretiskt tramsande, småskaliga alternativ är generellt sett bättre och mer hygieniska. Visst finns det fåtaliga undantag, men vi pratar generellt. När det blir storskaligt och väldigt inriktat på vinst så kommer ofta problemen med det. När det blir problem med hygienen så vill man inte backa på det som ger vinst och då kommer man på att man kan värma upp mjölken istället för att motverka bakterietillväxt.

 • Det var mycket snack för ett antal år sedan om kallpastörisering med hjälp av ozon. Det hade passat gårdsmejerier bättre. Skånemejerier körde det storskaligt i skarpt läge. Vet inte hur det gick sedan.
  Vid värmebehandling förstör man många viktiga och nyttiga enzymer vitaminer proteiner m.m


 • Lämna ett svar