RK #18: Valet, kräftskiva och Historia med Nordberg

RADIO KUNGÄLV. Ikväll fortsätter vi prata om valet, men också om en stor kräftskiva för dem som deltagit i valkampanjen. Och Daniel Nordberg kommer prata om Kungälvs historia.

Kommunrösterna har ännu inte räknats ihop för Kungälvs kommun, men det finns ändå ett och annat att tala om vad gäller valfusk och den desinformation som sprids av Christer Mattsson. Begår Mattsson anstiftan till våld?

De som deltagit under valkampanjen bjöds i helgen på en mycket trevlig kräftskiva där Nordiska motståndsrörelsens ledare, Simon Lindberg, höll ett uppskattat föredrag. Vi lyssnar på Elins reportage därifrån.

Och vad vi utlovat, men inte hunnit med på grund av valkampanjen, lanseras nu ikväll. Nu blir det lokalhistoria för hela slanten med Daniel Nordberg. Kommer Nordberg kunna bräcka Studio Bothnias ”Historia med Eklund & Holmqvist”? Blir Kungälv nu sätet för även världens bästa lokalhistoriker? Ikväll får vi svaret!

Lyssna på ”Radio Kungälv” på Spreaker.

Om Radio Kungälv

Radio Kungälv är ett lokal radioprogram av och för Kungälvsbor med fokus på nyheter, lokalpolitik och historia. Vi sänder live på söndagar 18:00-19:30.

Programmet tar upp lokala nyheter och gör historiska reportage från i första hand Kungälv, men också Bohuslän och Västkusten. Vi tar även in gäster med anknytning till Kungälv med omnejd.

Programmet startades av Elin Reinhardt (programledare) samt Fredrik Vejdeland och Peter Albinsson (producent). Alla tre medverkande är vana radiopratare som i vanliga fall återfinns i programmen Radio Regeringen, Ledarperspektiv samt Lifsferill. För att spetsa till programmet finns numera också den förlorade Kungälvssonen Daniel Nordberg med som radiopratare.

Fredrik och Peter är förutom detta också kandidater för Nordiska motståndsrörelsen i kommunvalet i Kungälv. De som vill veta mer om Nordiska motståndsrörelsens representanter, valkampanjen och vad vi står bör definitivt lyssna på podden.

Som nyhetsförmedlare fyller Radio Kungälv ett stort tomrum. Programmet kommer att ta upp ämnen som lokal mainstream-media förvränger eller inte tar upp. Vi beskriver den mångkulturella verkligheten som den ser ut utan skygglappar.

Vi tar gärna in andra röster i programmet och tar tacksamt emot tips på hur vi kan förbättra programmet. Har du insider-information om det mångkulturella kaoset eller andra saker som händer i Kungälv, tveka då inte att kontakta oss. Mejla oss på radiokungalv@nordfront.se.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Karl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Norrmän är oerhört stolta över sina dialekter – så stolta att de skapat ett ”nytt” norskt riksspråk; nynorsk, av en gammal dialekt.

Karl-Путин A
Medlem

C M är tamejfan sjukare än jag nånsin kunde föreställa mig.

Karl-Путин A
Medlem

Nog f*n var den här historielektionen rörig så att det förslår. Helt i onödan egentligen – eller kanske tvärtom; intrigerna och släktskapen som beskrivs är exakt överförbara på det som vi ser i dagens USA, eller var som helst där maktmänniskor ”minglar” om platserna vid köttgrytorna. De flesta historiker idag är överens om att det inte finns någon enskild plats som kam utnämnas till Svea rikes vagga – men nog har Kungälv spelat en viktig roll i sammanhanget. En viktig sak som som inte framkom är var Trekungamötet skedde. Det var på ängen söder om Mareberget vid nuvarande Marieberg. Gränsen… Läs mer »