Rivstart av det nya året

Av ,
Chefredaktör
1

MÅNADEN SOM GÅTT. Aktivistdagar, presskonferens, Fake News-tävlingar, besöksrekord, roliga avslöjanden och många läsvärda artiklar. Nordfront inleder 2018 starkt.

Månaden som gått:

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

Som vanligt när ett nytt år påbörjas blickade Nordfront under januari både bakåt på det gångna året och framåt på vad som komma skall i år.

Nordiska motståndsrörelsens ledare, Simon Lindberg, gjorde en omfattande genomgång av organisationens verksamhet i Sverige 2017. Lindberg kom fram till att cirka 3350 aktiviteter genomfördes förra året, vilket är ett nytt rekord. Av dessa aktiviteter var 150 offentliga aktioner, alltså offentliga flygbladsutdelningar, demonstrationer och liknande aktiviteter som låter organisationens aktivister möta allmänheten på gatan.

Vi hade också årsrapporter från våra nordiska grannländer och Paulina Forslund blickade bakåt på 2017 och kommenterade #MeToo-hysterin och samtyckeslagen.

För Nordfronts del presenterade vi vår egen statistik från 2017. Tyvärr gick det inte att göra den sedvanliga genomgången av vilka artiklar som varit mest lästa och kommenterade då vi dels bytt kommentarssystem och dels flyttat server och inte haft ett och samma statistikverktyg igång under hela året. Vi kunde i alla fall konstatera att den redaktionella produktiviteten fortsatt att öka under förra året, då vi publicerade 7615 texter på Nordfront – en 14-procentig ökning mot 2016. Vidare kunde vi konstatera att Radio Nordfront, som sände 45 avsnitt under 2017, i snitt har över 10 000 lyssnare per avsnitt.

Vad gäller framåtblickande så skrev jag en artikel om vad jag tycker att Motståndsrörelsens medlemmar och sympatisörer bör tänka på under valåret. I samband med de mycket trevliga och lyckade Aktivistdagarna hölls också en presskonferens där riksledningen presenterade nyheter om valrörelsen, bland annat att Motståndsrörelsen ska genomföra två demonstrationer på 1 maj och att vi har lanserat en partihemsida.

Den mest omtalade nyheten var dock att Motståndsrörelsen i år återvänder till Almedalen – och om Region Gotland bryter mot lagen och vägrar att upplåta plats till oss så tar vi med oss 1000 fulla skinheads till ön, ett hot från Emil Hagberg som regionen verkar ta på stort allvar.

Listen to ””Tusen fulla skinheads” – Karl ringer Gotland” on Spreaker.

Samma vecka som presskonferensen hölls slog Nordfront veckorekord med 232 443 unika läsare. Rent generellt var januari en stark månad för Nordfront och över hela månaden hade vi strax under 400 000 unika besökare på sidan.

En annan nyhet under januari var att Nordfront – som svar på bankernas kriminella bojkott av oss – har börjat ta emot donationer i kryptovalutor. Att driva en hemsida som utan problem kan hantera över 100 000 unika läsare under ett dygn är inte gratis och det är viktigt att de som uppskattar Nordfronts arbete håller sig uppdaterade om hur man kan stödja oss ekonomiskt och bidrar till vår verksamhet när man har möjlighet till det.

Den pågående attacken mot yttrandefriheten i västvärlden fortsätter förövrigt att breddas och det senaste ”offret” är moderaten Ann Heberlein som inte fick samla in pengar via Kickstarter för en bok om Sveriges problem med våldtäkter (i slutänden fick Heberlein ändå in över en miljon kronor i privata donationer för att skriva sin bok, varför hon inte är mycket till ett offer). Personligen hoppas jag att åsiktsförtrycket fortsätter att eskalera eftersom den framväxande invandringskritiska högern, trots att de påstår sig vara för yttrandefrihet, aldrig försvarar andras rättigheter utan först klagar när de själva drabbas. Först när PK-censuren helt spårat ur kanske det kan komma en reaktion som återupprättar juridiska principer som även garanterar oss nationalsocialister rätten att bedriva laglig politisk verksamhet på lika villkor som alla andra politiska aktörer i Sverige.

På tal om pengar så pågår det också en insamling till Martin Clausen som jag uppmanar alla läsare som har råd att bidra till. Clausen är orättvist dömd till tre års fängelse efter att han och några kamrater till honom oprovocerat överfölls av beväpnade och maskerade vänsterextremister. Det kriminella svenska rättsväsendet ansåg att Clausen försvarade sig för effektivt mot vänsterterroristerna – som inte dömts för försök till misshandel eller liknande trots att det är känt vilka de är – och att han gjorde illa en av vänsterextremisterna för mycket. Vad jag förstått det har Clausen nu en skuld på 400 000 kr i böter som han måste betala och all hjälp han kan få med det är positivt.

Fake News och informationskriget
Både Donald Trump och Nordfront utlyste under januari varsin Fake News-tävling. Trump attackerade amerikanska medier som ljugit om honom och Nordfront gick igenom 2017 års värsta medialögner i Sverige med fokus på lögner om Motståndsrörelsen.

Att propagandakriget kommer intensifieras under 2018 visade sig också då regeringen nu ska ge ut skriften ”Om kriget kommer” igen för första gången på 30 år. Utöver att förbereda befolkningen på krig ska skriften ”skydda” svenska folket från ”informationspåverkan” som inte är sanktionerad av makten. Den 14 januari meddelade statsminister Stefan Löfven också på en konferens om säkerhetspolitik att Sverige ska få en ny(gammal) myndighet som ska arbeta med ”psykologiskt försvar”.

Denna upprustning av statens propagandakapacitet hör säkert också ihop med att den maktlojale, men hos folket impopuläre, Dan Eliasson slutligen fick avgå som rikspolischef bara för att omedelbart och utan lönesänkning glida vidare till ett nytt toppjobb som chef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Traditionellt sett är det MSB som varit ansvarig för Sveriges ”psykologiska försvar” och Nordfronts förutsägelse är att Eliasson, som är ökänd för att hata SD och ha uttryckt sympati för kriminella invandrare, under valrörelsen kommer agera propagandaminister åt sjuklövern.

På EU-nivå har det också framkommit att SVT-chefen Hanna Stjärne ingår i en ny EU-grupp som ska ”bekämpa” falska nyheter.

Självklart fortsätter även (((Facebook))) sitt arbete med att manipulera informationsflödet som deras användare tar del av. Det senaste är att det sociala mediet ska börja favorisera systemtrogna medier så att dessa får mer spridning än alternativa medier. Alltså ännu en anledning att gå över till yttrandefrihetsvänligare plattformar som VK där man kan följa Nordfront.

Positiva nyheter
Förra månaden var dock även fylld med mer positiva och underhållande nyheter.

Efter att antinordiska aktörer i december samlats på ett hemligt möte i Borlänge för att intrigera mot Nordiska motståndsrörelsen uppstod en öppen konflikt mellan bland annat S-politikern Kenneth Persson och polisen i Dalarna. Konstiga påståenden och bemötanden presenterades öppet av de trätande parterna i etablerade medier. När Nordfronts nyhetsredaktör ringde upp Persson slutade det med att Persson via SMS delade med sig av en konspirationsteori, han trodde att polisen avlyssnade honom. Detta fick både polisen och andra politiker att se rött och det hela slutade med att den paranoide sossen fick avgå från sin post som ordförande i det lokala Brottsförebyggande rådet. Hur det kommer gå med hans politiska karriär i övrigt är oklart, men ännu verkar han sitta kvar som ordförande för Borlänge kommuns arbetsmarknads- och socialnämnd.

Nordfront var också första tidning att avslöja SVT-runkaren Jonas Berrings namn. Denna historia är kanske mer äcklig än rolig, men lite intressant blev det när en judinna gick ut i Aftonbladet och berättade att hennes omfattande erfarenheter av bögar sa henne att Berrings beteende inte alls var något konstigt. Kanske ljuger populärkultur och utbildningsväsende när de målar upp en bild av att bögar är precis som alla andra bara att de ”blir kära” i andra män? Simon Holmqvist utforskade denna teori i den intressanta artikeln Aftonbladet-judinna om SVT-runkaren: ”Bögar gör så här!”

Mer positiva nyheter:

* Den nationalistiska aktivistorganisationen Nordisk Ungdom drog offentligt tillbaka sitt tidigare uttalade stöd till SD.

* I Grekland så misskötte vänsterextremisterna i Thessaloniki sitt brandskydd, varpå deras lokal brann upp.

* Trump kallade icke-vita tredje världen-länder för skithål. Den beskrivningen fick etablerad media att gå i taket då de fruktar att Trumps anhängare ska dra slutsatsen att länderna är skithål eftersom att människorna som bor där är skit.

* Russia Insiders chefredaktör Charles Bausman tog ett beslut om en ny redaktionell policy om att tidningen öppet ska belysa judefrågan. Enligt Bausman är det t.ex. tjänstefel att skriva om den antiryska hetsen i västvärlden utan att belysa judarnas nyckelroll i den.

* Justitieombudsmannen har slagit fast att bibliotek bryter mot grundlagen om de vägrar att köpa in efterfrågade böcker som går emot inköpsansvarigas egna politiska åsikter. Detta bör såklart utnyttjas genom att nationalister runtom i landet ber sina bibliotek att köpa in nationell litteratur och JO-anmäler de bibliotek som vägrar att göra det.

* Efter Nordiska motståndsrörelsens stora demonstration i Göteborg ville några av de makthavare som pekats ut som förbrytare att de som höll i skyltarna med deras ansikte på skulle dömas för förtal. Utredningarna om förtal lades dock ner i januari.

* Nya Tider gjorde en förtjänstfull granskning av de yttrandefrihetshatande krypen i Juridikfronten. Det bästa fyndet var att ordföranden och juridikstudenten Robin Enander tidigare misstänkts vara knarklangare och att polisen vid ett tillslag mot hans lägenhet hittade en gömma med amfetamin och att Enanders urinprov visade att han hade amfetamin i kroppen. Granskningen avslöjade också att Enander redan 2013 talade ut i TV om sin långvariga psykiska ohälsa, anorexia och läkemedelsmissbruk. Som följd av granskningen avgick Enander från posten som ordförande för Juridikfronten. Vi får nu hoppas att Enander inte återfaller i missbruk, att hamna i fängelse när man förmodligen är Sveriges största golare kan vara lite jobbigt…

Förklaringen till att Juridikfronten i flera års tid orkat lusläsa alla Sveriges alternativmedier i jakt på minsta lilla tänkbara olaglighet?

Rekommenderad läsning
Tre riktigt bra artiklar av Henrik Gustafsson:

* Fränderingen, nationen och blodet

* Bombmannens testamente

* Monster – fantasi och verklighet

Axel Erikssons artikel som förklarar den geopolitiska situationen i Mellanöstern:

* Mosaiken Mellanöstern – Nordfront reder ut sörjan

Erik Forsell om vad som förmodligen var det värsta terrordåd som någonsin planerats:

* Judisk ”hämndgrupp” skulle mörda 6 miljoner tyskar

Tobias Lindberg om en intressant framtidsfråga och en historisk fråga:

* Hotet från mördarrobotar

* Var det fel att spärra in judar under andra världskriget?

Två läsvärda insändare:

* Bland möss och löss – en annorlunda text om bildspråket i Tredje riket

* Mittmedia försöker piska upp hatstämning mot privatperson!

Glöm inte att besöka den nya partihemsidan! Klicka på bilden för att göra det.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Simon Holmqvist Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Simon Holmqvist
Redaktör

Ytterligare en fantastisk månad. Bra sammanfattat Saxlind!