FILM: Främlingar gör reklam för halalgodis

En av de få butiker som valt att sälja så kallat Halalgodis är Ytterby Livs utanför Kungälv. Godiset innehåller gelatin som är framställt från delar av djur som ritualslaktats.

Alldeles i närheten ligger det ett flertal skolor så butiken är välbesökt under rasterna och eftermiddagarna. Många barn och ungdomar går in i butiken och handlar godis. Frågan är om barnen och deras föräldrar vet att lösgodiset som säljs i butiken är halal?

På tillverkarens hemsida, halalgodis.se, kan man läsa: ”HalalGodis erbjuder godis tillverkat av halalgelatin som är utvunnet av halal-slaktade kreatur. All godis från HalalGodis följs alltså med 100 % halalgaranti”.

När godiset lanserades 2010 publicerade Ytterby Livs i samarbete med företaget Halalgodis en reklamfilm, i filmen rusar två godissugna främlingar in och börjar gestikulera hetsigt över gelatinet i lösgodiset. Butiksinnehavaren presenterar Halalgodiset för männen som blir mycket glada över nyheten.

Nordfront publicerar här halalgodisfilmen i sin helhet:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments