Riksfeminister bagatelliserar överfallsvåldtäkter

I dagens Aftonbladet står det att läsa att bara en mindre del av alla våldtäkter sker utomhus. Därför är det fel att beskriva överfallsvåldtäkter som ett samhällsproblem, vilket flera av Sveriges större tidningar gjort pga den senaste vågen av våldtäkter. Så resonerar Carina Ohlsson, 55, Lidköping, som är ordförande i Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund, SKR. Hon får medhåll av Olga Persson, 35, Stockholm, som är förbundssekreterare i samma förening. 

”Det är alltså de som begås inomhus av en man som har en relation till den som utsätts som är det stora samhällsproblemet, men om denna våldtäktsvåg som pågår dygnet runt, året om i hela landet rapporteras det inte i Aftonbladet”, säger de båda i en debattartikel.

         

Carina Ohllsos (S)                                                Olga Persson

Att våldtäkterna uppmärksammas kan dessutom vara skadligt menar duon, kvinnor och tjejer kan nämligen bli ”rädda”.

”Sommaren som ska bestå av salta bad, sol och umgänge solkas av rubriker om att ovanligt många våldtäkter äger rum på parkvägar och badstränder. Förväntningarna på sommaren förbyts i rädsla för många, främst tjejer och kvinnor.”

Som så många andra feminister så vill Ohlsson och Persson skuldbelägga den manliga populationen och skriver: ”Vore det inte intressantare att uppmärksamma att killar och män utgör 98 procent av de misstänkta förövarna (nästan 6000 stycken 2011)? Den som vill förebygga sexuella övergrepp och ”skydda” tjejer och kvinnor gör bäst i att flytta fokus och diskutera de normer och förväntningar som styr mäns och killars sexualitet och hur vi kan förändra dessa.”

Att bagatellisera ett problem, med förevändningen att vi har ett annat, är en form av logik som antas vara unik för SKR.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

14 Kommentarer till "Riksfeminister bagatelliserar överfallsvåldtäkter"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Simon Lindberg
Gäst
Nybörjare
Simon Lindberg

Död åt männen! Eller ännu hellre, varför inte konstatera att alla anmälda våldtäkter begicks av människor? Alltså hundra procent! Är inte det ett problem om något?

"Henniska"
Gäst
Nybörjare
"Henniska"

Henniskor, inte människor :)

Fast ”män” kanske existerar i våldtäktssammanhang, medan det är ”hen” som gäller annars.

Tyrfing
Gäst
Nybörjare
Tyrfing

Är det någon som sitter på statistik ang. överfallsvåldtäkter som anmäls och vad mörkertalet kan tänkas vara?
Det är alltid skönt att ha statistik på saker o ting. Även om BRÅ förmodligen försöker fina till allt så det ser ut som det är svenskar som gör alla våldtäkter.

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

Bra att vi fick veta detta. Ty då vet vi vad vi ska säga om ”olyckan” är framme för dessa två kvinnor. Då ska DE minsann inte beklaga sig det minsta lilla om DE själva blir våldtagna oaktat om de känner gärningsmannen/-männen eller ej.

Zorro
Gäst
Nybörjare
Zorro

Tror inte risken är överhängande… i synnerhet inte för den feta sosseskatan till vänster.

adolf
Gäst
Nybörjare
adolf

kanonkommentar hahaha helt rätt uttryckt chansen r minimal för det som du skriver då får hon åka till gambia om hennes drömmar ska gå i uppfyllelse

Sossehoran
Gäst
Nybörjare
Sossehoran

Ehm, har du sett hur deras kvinnor ser ut?
En rasfrämling tar rått som ruttet.
Tom sossesuggan får sig en åktur.

johan
Gäst
Nybörjare
johan

Jag håller tummarna och hoppas att Carina och Olga blir blir ordentligt genomkörda av en rasfrämlngsmobb och slängda i en container där dom hör hemma. Carina olsson har nog aldrig fått kuk så en hivsmittad negerdase hade nog gjort gott.

adolf
Gäst
Nybörjare
adolf

:) :) :) :)

Nationell
Gäst
Nybörjare
Nationell

:) :) :) :)

Håkan
Gäst
Nybörjare
Håkan

Håller med dig till 100% fast dom är väl så indoktrinerade så dom skulle bara tacka och ta emot.

Daijmond
Gäst
Nybörjare
Daijmond

Låt idioterna fortsätta undergräva sin egen legitimitet.

Fattar inte att någon tar dom på allvar!!

Mattias
Gäst
Nybörjare
Mattias
Problemet är inte vad dessa två kvinnor säger, utan att ingen sakligt bemöter dem. Självklart är det skillnad på våldtäkt och våldtäkt. Det kommer alltid att finnas kvinnor som dras till destruktiva förhållanden och som faller för våldsamma män. Inte minst media spelar här en roll då man ofta glorifierar och gullar med dömda våldsförbrytare och i TV-serier och filmer skönmålar bilden av förbrytaren som en missförstådd rebell. Det är beklagligt men oundvikligt så länge de (judiska) krafter styr i Hollywood och på framförallt TV4 som tar fram dessa produktioner. Det som skrämmer med överfallsvåldtäkter är att dessa även drabbar… Läs mer »
Yoda
Gäst
Nybörjare
Yoda

Det finns ingen som tillåts bemöta dom med adekvata argument i Bonnier/monopolmedia.

Där gäller bara propaganda bland andra ja-sägande, ryggdunkare systemtungor.

Tillhör du inte denna skara skall du inte förvänta dig en spal milineter.

wpDiscuz