Riksdagsbeslut: 9 000 afghaner får stanna i Sverige

INRIKES. Enligt ett riksdagsbeslut som fattats under dagen kommer 9 000 afghaner utan asylskäl få stanna i Sverige.

Idag röstades regeringens kritiserade förslag igenom av riksdagen, enligt vilket 9 000 så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” ska få uppehållstillstånd om de ”har för avsikt” att studera på gymnasienivå. Ungefär 80 procent av de berörda ska dessutom ha ljugit om sin ålder.

Lagrådet, som ska granska lagförslag, är kritiskt. ”Gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”, skriver man i sin remisskritik. Lagrådet kritiserar även att långa handläggningstider för uppehållstillstånd ska utgöra grund för att få stanna.

Förslaget röstades igenom av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet, medan resterande borgerliga partier samt Sverigedemokraterna röstade emot.

Kostnaderna för beslutet väntas bli stora, ungefär 2,9 miljarder under de närmsta tre åren.

Källa:
Klart: 9.000 afghanska män utan asylskäl får stanna i Sverige

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Känns som att vi borde fläta ihop 9000 snaror att ha i Finspång som gensvar, att hänga upp direkt och indirekt ansvariga politiker i.

 • Karl A says:

  GRATTIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Dumsvensken har dragit en nitlott värd minus 90 000 000 000:- (-90 miljarder kronor) i ”humankapital”. Nu gäller det bara att bita ihop och jobba en timme extra varje vecka och se fram emot en ålderdom som svensk fattigpensionär som fryser ihjäl en mörk vinternatt i en trappuppgång efter att först ha blivit rånad, misshandlad och gruppvåldtagen av humankapitalet.

  • Henke Himmlär says:

   Och det är JAG som jämt och ständigt blir utpekad som defaitist här! 😂😉

   Det här tar oss bara allt närmare den nödvändiga kollapsen av blattestaten Sverige och är därför positivt. Eftersom vi inte kommer nå några framgångar i politiska val pga ”hjärntvätt” och det sionistiska SD, och inte heller kommer kunna genomföra en väpnad revolution eftersom vi är för få så är en total kollaps vår enda chans (tror jag). Exakt vad som kommer ske vid en total kollaps vet jag inte, men sämre förutsättningar att säkra en framtid för svenska barn än det är nu kan det rimligtvis inte bli. ☺

   • Karl A says:

    Det är just den totala kollapsen som är vår framtid, vilket Motståndsrörelsens grundare Klas Lund stakat ut. Förutsättningarna för att säkra en framtid för svenska barn ser alltså bättre ut än på många år.

    • Henke Himmlär says:

     Bra! 😉

     För det svenska folkets överlevnad i övrigt betyder naturligtvis 9000 rasfrämlingar hit eller dit ingenting. När redan 2-3 miljoner rasfrämlingar befinner sig här så är 9000 en liten droppe i Atlanten.

     • Karl A says:

      Stämmer, bortsett från att dessa 9000 är extra ”ointegrerbara” enligt flera riksdagspartier.

      Den illa dolda agendan är att det ska bli ett kraftigt mansöverskott i Sverige så att svenska män ska importera rasfrämmande kvinnor medan de invällande rasfrämlingarna tar svenska kvinnor.

 • Anders Jonsson says:

  Dom som röstat för denna groteska idioti måste i rättvisans och rättfärdighetens namn straffas, och det mycket hårt.

  Jag skulle gärna se dödsstraff för folkförräderi.

 • Får och får, det är ju inte så att nuvarande regim skulle klara av att utvisa 9000 afgahner i vilket fall.

 • Sverker says:

  Ta jobb i utlandet, sluta betala skatt! Sen kan dom fantastiskt goda människorna pröjsa dom fantastiskt fina flyktingarna själva.

  • Henke Himmlär says:

   Om Sverigedemokraternas väljare, dvs ca 20% av befolkningen, började strejka eller sjukskriva sig varannan vecka hade vi en revolution inom någon eller några månader.

 • Valhalla says:

  De kommande 6 åren kostar dessa snyltgäster 6.000.000.000 (6 MILJARDER) KR. Men regeringen vill inte att 300.000 fattigpensionrer, som inte har mat för dagen, ska få högre pension.
  Det är socialdemokratisk politik: en politik mot det svenska folket och för Soros.

 • Påläst says:

  Lär inte bli roligare för svenska flickor med en massa vuxna svartskallar som skol-”kamrater”.

  Lyssna här vad man kan förvänta sig av en stor del av svartskallarna beträffande skolresultat m m https://www.youtube.com/watch?v=5-Ur71ZnNVk&feature=youtu.be&t=105 .

 • 9 000 potentiella våldtäktsmän.


 • Lämna ett svar