Riksbanken vill kartlägga svenskarnas privata ekonomi

INRIKES. Riksbanken har lämnat in ett önskemål om att få upprätta ett jätteregister där varje enskild svensks ekonomi ska kartläggas.

Riksbanken vill nu kartlägga alla enskilda svenskars privata ekonomi och har därför lämnat in ett förslag om att de ska få tillåtelse att upprätta ett samlat jätteregister. De har en önskan om att då kunna kräva banker på alla detaljer rörande lån, tillgångar, inkomster och konton.

De tillgångar som Riksbanken bland annat vill granska är svenskarnas kontosparande, aktier, obligationer, fondinnehav samt pensionssparande. De vill även ha information gällande samlade lån, löptid samt amorterings- och räntevillkor.

Riksbanken uppger att anledningen ska vara att de ”vill förbättra beräkningar om hur boprisfall, ränteförändringar och ett skärpt amorteringskrav påverkar ekonomin”.

— Det blir en bättre träffsäkerhet i analysen, säger Jyry Hokkanen, statistikchef på Riksbanken.

Önskemålet gällande det massiva registret kommer nu att utredas och om förslaget skulle gå igenom kommer detta att upprättas år 2020.

Källa:
Riksbanken vill kartlägga din ekonomi

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SigfridSimon HolmqvistRokvikenKarlLeif Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Leif
Medlem

Här föreslår man en kontroll av de enskilda medborgarna som vida övergår den som fanns i Sovjetunionen och till och med den som Orwell fruktade i ”1984”. (((Storebror))) i Sverige vet inga gränser för sin fräckhet!

Karl-Путин A
Medlem

Vad det handlar om är naturligtvis att (((staten))) vill veta var det finns pengar och fast egendom att konfiskera vid den nära förestående samhällskollapsen.

Om jag tex äger en sommarstuga som behöver exproprieras för att ge tak över huvudet på invällande ”nyanlända” (som det finns lag på) och det visar sig att den är belånad halvvägs upp till månen, så gör (((staten))) mig en tjänst och banken förlorar pengarna.

Allting har sin enkla logiska förklaring.

Rokviken
Medlem

Det har redan börjat. Har själv blivit, vid en vanlig inloggning till banken, tvingad svara på diverse frågor. Om jag inte svarade så skulle de tjänster denna bank erbjöd begränsas.

Karl-Путин A
Medlem

Hitta på svar som är till gagn för din situation. Det skulle aldrig falla mig in att lämna ut mig till procentare.

Rokviken
Medlem

Det gjorde jag också.

Simon Holmqvist
Redaktör

Kan du kontakta mig och berätta mer? simon.holmqvist@nordfront.se

Sigfrid
Medlem

Staten vill ha fullständig kontroll på alla för att fortsätta förtrycket av vårt folk.Och man vill se hur mycket skatter man kan ta ut för att föda patrasket som kommit hit.