Richard Dawkins fråntas pris efter kommentar om transsexuella

KULTURMARXISM. Evolutionsbiologen Richard Dawkins mister titeln ”Årets humanist” efter ett utspel som antydde att man borde kunna ifrågasätta om vissa transsexuella verkligen tillhör det kön de identifierar sig som.

1996 utsågs ateisten och evolutionsbiologen Richard Dawkins till ”Årets humanist”. Men efter efter ett inlägg på Twitter blir han nu, 25 år senare, fråntagen sin titel av Humanistiska förbundet. Dawkins försök att ursäkta inläggets mening och syfte fick inget gehör hos humanisterna, rapporterar The Guardian.

Den i övrigt politiskt korrekte Dawkins fick hård kritik efter sitt Twitterinlägg i april där han jämförde transsexuella med aktivisten Rachel Dolezal som ljugit om sitt rasliga ursprung och hävdat att hon var svart när hon i själva verket var vit. Dawkins menade att man inte fick ifrågasätta män som identifierade sig som kvinnor och vice versa då man med all sannolikhet skulle bli bespottad och avslutade med att uppmana följarna att ”diskutera” frågan.

2015 blev den vite NAACP-representanten Rachel Dolezal angripen för att hon identifierade sig som svart. Vissa män väljer att identifiera sig som kvinnor och vissa kvinnor väljer att identifiera sig som män. Du kommer att smädas om du förnekar att de bokstavligt talat är det de identifierar sig som. Diskutera.

— Dawkins tweet

Humanistiska förbundet såg inte med blida ögon på Twitterinlägget. De anser att Dawkins har förnedrat och åsidosatt grupper i motsats till humanistiska värden. Dawkins har bett om ursäkt och menade att han inte ser ner på transpersoner utan blivit missförstådd för sitt ordval ”diskutera”. Vidare drar han in republikanerna i USA som han bedömer kommer utnyttja denna fråga, skriver The Guardian.

Även den kända författaren J.K. Rowling fick förra året känna på den kulturmarxistiska ilskan när hon ifrågasatte transsexuella med liknande vedergällning som följd.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments