Resumé: Judarna är Sveriges mediemäktigaste

Den Bonnierägda och ”mediegranskande” tidningen Resumé har för andra året i rad listat vilka de anser är Sveriges 99 mediemäktigaste personer. Listan är intressant då den påvisar en kraftig överrepresentation av judar bland de mediemäktiga. Hela sex personer (vad vi säkert vet) av de tio första är etniska judar, vilket bekräftar att judarna som kollektiv har ett enormt medieinflytande.

Den 14 mars i år presenterade den statliga myndigheten Levande historia en undersökning om svenskarna attityder till ”antisemitism”. I undersökningen hävdas att 18% [av svenskarna] instämmer helt eller delvis i påståendet ”judarna har stort inflytande över medierna”. Något som orsakade ett ramaskri i massmedia, där sådana åsikter framhölls som antisemitiska, trots att Resumés egen undersökning nu bekräftar detta.

De sex etniska judar som återfinns på tio-i-topp-listan är följande:

Leif Pagrotsky, kulturminister (1:a plats)
Jonas Bonnier, vice vd, Bonnier (2:a plats)
Bengt Braun (4:e plats)
Peter Hjörne, ägare Stampen (7:e plats)
Carl-Johan Bonnier, styrelseordförande, Bonnier (9:e plats)
Daniel Sachs, ordförande TV 4 (10:e plats)

Att judarna som kollektiv har stor makt i Sverige över massmedia (och politik) är ett faktum. De utmålar sig gärna som en obetydlig, utsatt minoritet utan några som helst inflytanden. Detta står dock i bjärt kontrast mot verkligheten, och är något som Nationellt Motstånd kommer att fortsätta att påvisa.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments