Reseskildring från Berchtesgaden

TURISM. Då semestertiderna närmar sig passar Nordfront på att publicera en reseskildring och reseguide som en av våra flitigaste och trevligaste kommentatorer har skrivit.

Berchtesgaden

Det är kommentarsfältsprofilen Peter H. Norrland som i denna reseskildring berättar om en av sina resor till Berchtesgaden i sydöstra Tyskland. Berchtesgaden är en ort som andas nationalsocialistisk historia då bland annat Adolf Hitler hade sitt ”Örnnäste” där och i närheten låg också ”Berghof” som var Hitlers bostad 1933-1945.

Förutom att skildra Peters resa till Berchtesgaden och andra orter i området fungerar reseskildringen som en reseguide med massor av praktiska tips för de som överväger att turista där nere.

Författarens inledande ord:

Sedan 1991 när jag första gången besökte Tyskland på en hastigt påkommen bilsemester så har jag varit fast för det landet, speciellt det sydliga Bayern.

Bayern har det mesta en glad prick som jag kan kräva, både underbar öl var du än vänder näsan och även de mest gemytliga folk jag någonsin träffat under mina turer genom Das Fatherland.

Den här reseskildringen är tänkt att handla mest om en av mina och familjens resor till det underbart vackra Berchtesgaden, beläget längst ner i Tysklands sydöstra hörn, mitt i en stor nationalpark.

Det har i hundratals år sagts att just Berchtesgadener Land är den vackraste platsen i Tyskland och övriga alpområdet, ja kanske i hela världen!

Ludwig Ganghofer skrev en gång: “He whom God loves, He drops into this land.”

Efter tidigare resor till Bayern och Berchtesgaden visste vi att vädret kan vara lite osäkert oavsett om man reser dit i april eller juli, därför bestämde vi oss för att resan skulle ske i början av juni, en lyckad chansning.

Efter att i februari ha kontaktat vårt favoritboende, en privat uthyrare av lägenheter i ett mysigt bayerskt hus, och även bokat flyg och hyrbil var det bara att vänta spänt till vår resdag.

När vi äntligen stod där på Arlanda kände man sig som ett barn på julafton, äntligen skulle jag åter få uppleva en härlig semester i ”mei zwoate Hoamat” (mitt andra hem)!

LÄS ELLER LADDA NER RESESKILDRINGEN HÄR.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

18 Kommentarer till "Reseskildring från Berchtesgaden"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
SS
Gäst
Nybörjare
SS

Mitt favorit ställe är och kommer alltid att vara Berlin. Tyvärr har Berlin helt sunkat ur (igen). Sista gången jag var där, var det fullt med blattar som betedde sig svinaktigt (dvs. som de brukar).

Varför tyskar (och svenskar) frivilligt (dvs. betalar via skattsedeln och dessutom lånar via staten) importerar Pöbelvolk (som sedan kommer att utplåna dem) är för mig ett mysterium.

VAKNA SVENSKAR OCH TYSKAR!

Torulfsdothir
Gäst
Nybörjare
Torulfsdothir

Jag föredrar helt klart Bayern. Vackert, lugnt, trivsamt. Har bland annat besökt Landsberg som också är historiskt viktigt. Berlin har jag samma erfarenheter av som du med en massa vänstervriden smutskastning, historieförfalskning och sånt.

SS
Gäst
Nybörjare
SS

Deutchland Erwache! 🎵 Germany Awake! (Original Audio Recording)

https://www.youtube.com/watch?v=hTc3NlkIimA

Sten Hård
Gäst
Nybörjare
Sten Hård

Deutschland erwache aus deinem bösen Traum!
Gib fremden Juden in deinem Reich nicht Raum!
Wir wollen kämpfen für dein Auferstehn!
Arisches Blut soll nicht untergehn!
Wir wollen kämpfen für dein Auferstehn!
Arisches Blut soll nicht untergehn!
Wir sind die Kämpfer der N.S.D.A.P.:
Treudeutsch im Herzen, im Kampfe fest und zäh.
Dem Hakenkreuze ergeben sind wir.
Heil unserm Führer, Heil Hitler dir!
Dem Hakenkreuze ergeben sind wir.
Heil unserm Führer, Heil Hitler dir!

Frodo
Gäst
Nybörjare
Frodo

Mycket trevligt reportage!
Tillbringat en del tid i trakterna strax söderut i den Österrikiska delen och det är både vackert och gemytligt.
Ett smolk i bägaren är att området blivit en tillflyktsort för rika araber som flyr sommarhettan på arabhalvön. Där jag befann mig fattade jag att det var mycket folk från Qatar. Åker runt med hela spökfamiljen i svarta mercabussar.

SS
Gäst
Nybörjare
SS

EU – Die Wahrheit über den ESM in 4 Minuten

https://www.youtube.com/watch?v=8SdRHk4Ycco

Hell Norden!
Gäst
Nybörjare
Hell Norden!

Trevlig läsning. Inspiration för kommande resa.

Motstånd
Gäst
Nybörjare
Motstånd

Där har jag också varit 2011. Riktigt vackert ställe. Var även jag upp till örnnästet!

TN
Gäst
Nybörjare
TN

Tusen tack Peter H. Norrland;
du tog oss dit i ord och bild i en riktigt
välskriven och närvarande reseskildring,
fylld av väldokumenterade referenser som avslöjar
dig som en kunnig ledsagare!

Du är väl värd dina Maß, Peter.

Jochen
Gäst
Nybörjare
Jochen

Det heter ”Das Vaterland”. Annars var det en trevlig skildring.

Peter H. Norrland
Gäst
Nybörjare

Så klart det stavas ”Vaterland”, det märkliga är att jag inte upptäckt det uppenbara stavfelet trots en massa korrläsningar!??, I och för sig har jag skrivit och korrläst sent på natten, så då kan man lätt bli ”blind” och missa sånt här!
:-)

Tack för påpekandet och dina trevliga ord!

Skrik gärna till om det dyker upp fler stavfel!

Uppdatering kommer ske så fort som möjligt!

CJ
Gäst
Nybörjare
CJ

Inte helt omöjligt att jag åker dit i augusti.

Svea Rising
Gäst
Nybörjare
Svea Rising

Tack Peter för en väldigt fin och inspirerande reseskildring!

R
Gäst
Nybörjare
R

Med tanke på hur stolta ni är över det svenska folket och allt vad det innebär, så är jag ganska förvånad över den stora Tyskland-wannabe mentaliteten som finns bland massa här. Tyskland är ett stort och ärorikt land. Ni är inte tyskar, och försök inte heller med ”men vi är samma ras”.

Go go Germany!

Peter H. Norrland
Gäst
Nybörjare
Din kommentar bevisar bara din totala avsaknad av kunskap om Nationalsocialism! För Nationalsocialister är Ras viktigare än streck på en karta! Sen var det inte i Sverige utan i Tyskland och Österrike som Adolf Hitler levde och regerade, och det var således där han lät bygga alla de fantastiska byggnadsverk som vi gärna vill besöka och uppleva på våra resor ner dit! Dessutom har väldigt många svenskar (jag inkluderad) släktband från Tyskland med omnejd, så det är inte undra på att vi gillar området Tyskland, det sitter i generna! Men såna här naturliga känslor kan inte en splittrad och rotlös… Läs mer »
R
Gäst
Nybörjare
R

Spelar ingen roll, du är fortfarande inte tysk. Och vem fan bryr sig var Adolf Hitler var född, Tyskland var ärorikt och stort efter honom också. Jaja ni kan låtsas prata tyska osv och tro att ni är deutsche :-)

Samma ras ja. Sen finns det MÅNGA tyskar som inte ser svenska ut utan har ett eget utseende som är väldigt typiskt tyskt, dock inte skandinavist. Utseendemässigt känns många tyskar som en mix av skandinaver och typ ryssar.

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

SAK SAMMA DE ÄR I ALLAFALL VITA OCH ALLA VITA ÄR VÅRA BRÖLDER OCH SYSTRAR SÅ LÄNGE DE INTE FALLER FÖR DEMOKRATISNACKET BÅDE POLITISK OCH MORALISK.

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

VÅRA BRÖDER OCH SYSTRAR ÄVEN DE VITA FRÅN SYDAFRIKA INBERÄKNAD. ( Synd att man inte kan rätta när jag har tryckt på ”Skicka kommentar”)

wpDiscuz