Resan tillbaka till rötterna!

INSÄNDARE. Tobias Malvå berättar här om hur hans familj har skaffat ett torp djupt inne i Dalarnas skogar och hur befriande det är att stundtals kunna leva utanför den moderna civilisationen.

Foto: Privat.

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront eller Motståndsrörelsen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

Detta började samma år som vi anslöt oss till Nordiska motståndsrörelsen.Vi hade börjat att intressera oss för att leva ett så enkelt liv som möjligt. Vi letade efter ett sommartorp i Dalarna, och kraven vi hade var att det skulle vara så enkelt som möjligt, d.v.s. ingen el, kommunalt vatten/avlopp, mitt i skogen och inga grannar. De husen är inte helt lätta att hitta, det kommer väl ut ett par stycken om året. Men framåt hösten 2016 kom det ut ett objekt, mitt i en skog, nära till sjöar och älvar, solceller som enda el, egen vattenbrunn från kallkälla och utedass. Torpet var genuint renoverat av en äldre dam som hade renoverat det i gammal klassisk stil, återanvänt material till att bygga köksluckor etc. Där var dessutom en vedspis och en större äldre kamin i huset, stort lantkök, mindre allrum och tre sovrum på ovanvåningen. De stora bärande runda balkarna på ovanvåningen vittnar om byggkvalitet, och är dessutom gjorda för att hålla emot större mängder snö. Enligt hörsägen och dokument har torpet funnits sedan 1700-talet minst.

Vi satte oss i bilen och körde upp en helg på senhösten, vi skulle titta på detta och tre andra objekt. Efter att ha kört i nästan nio timmar, varvid sista tio milen genom riktig skog anlände vi till vandrarhemmet där vi skulle sova under vår vistelse.

Det första som slog mig när vi var runt i bygden och i skogarna där var lukten av frisk luft och åsynen av helt orörda skogar utan någon nedskräpning eller liknande. Tystnaden som infann sig när vi stängde av bilen uppe vid torpet var helt öronbedövande, det enda som hördes var djur och där var ett rikt fågelliv. Vi var där vid tre olika tidpunkter på dygnet för att ”känna in” att det var det perfekta stället. Och det var det!

Foto: Privat.

Efter detta begav vi oss hemåt, fast beslutna om att detta var början på något nytt.

Vi bokade in en tid med mäklaren och säljaren och åkte upp en månad senare och genomförde affären, och efter detta var det dags för oss att åka till vårt torp! Innan vi gick fram till torpet ställde jag mig framför skogen och sa som följer: ”Vi kommer ifred,vi skall inte förstöra och göra ingrepp på naturen,vi är goda nationalsocialister Hell!” Och när vi stod där på trappan och skulle sätta in nyckeln i låset i den gamla blå dörren, då seglade två stycken korpar över fastigheten och kraxade. Detta mina kamrater, det var ett tecken på att vi var godkända och välkomnade av våra förfäder! Det är inte på något sätt så att vi är några knäppgökar eller så, tro inte det, men vi är djur- och naturvänner och vill leva i harmoni med densamma.

Foto: Privat.

Vi började att vara i torpet på lov, under sommaren och ibland när tillfälle gavs en långhelg då och då. Det som är slående är att årstiderna verkligen är årstider i Dalarna. Hösten med krispiga morgnar och skogen som är som ett stort skafferi med svamp, lingon, blåbär m.m. Och vintrarna som erbjuder snö, nu senast över en meter, skridskoturer, riktiga pulkabackar och framför allt kallt – riktig kyla.

Med tiden som nu gått har vi kommit till den punkten att vi vill leva ett så avskalat liv som möjligt. Vi blir för varje dag som går mer och mer övertygade om att detta samhälle kommer att utplåna sig självt. Och vi har fått nog av all hets och kommers och att omge sig med lobotomerade konsumenter, vars enda lycka tycks vara det senaste man köpt eller ska köpa, vart man skall resa, förnedrings-tv, rasblandningsreklam, propaganda för dekadens och perversion!

Jag vill inte påstå att vi flyr detta, vi vet att det finns och vi kommer med alla till buds stående medel att bekämpa detta vansinne, detta är vårt land och det skall tas tillbaka från det förbrytarband som idag styr och ställer! Vår vision är att försöka leva ett enklare och mer avskalat liv, med egen odling, lite smådjur, lite gårdsförsäljning av ekologiskt framtagna produkter, som är helt fritt från skadliga ämnen. Att inte ha massa prylar, utan istället arbeta på gården på dagen, med djur och odling och kunna styra sin dag, utan att vara kedjad vid fientliga låneinstitut. Dessutom kan man vara mer behjälplig i frihetskampen, som går hand i hand med en sund natur och djurhållning.

Foto: Privat.

Vi har bott i torpet under perioder som varat upp emot två veckor och det tar ca 2-3 dagar att ställa om sig från det s.k. ”vanliga livet”. Ganska omgående blir man avprogrammerad från stressmoment som mobiler, el som står och surrar om än på låg frekvens. Tystnaden gör att man sover mycket bättre, man hör hur det knastrar i spisen. Vattnet som finns, som inte är utsatt för flour och andra kemikalier, gör att man mår mycket bättre i kroppen redan efter ett par dagar, en äldre man i byn sa att om man har en kallkälla och dricker av den dagligen, så kan man bli över hundra år.

På dagarna i torpet fördriver man tiden genom att renovera saker, vi har börjat med ett mindre trädgårdsland och satt potatis, egen tebuske och den skall utökas fram åt våren med bärbuskar, äppleträd och ett större odlingsstycke, där både potatis, kål, rödbeter, morötter, lök etc. skall sättas.
Vi har en mindre skog som tillhör fastigheten och där tillbringas mycket tid med trädfällning och sen släpa timret till torpet för hand. Det är en kuperad terräng, bra träning för hela kroppen. Sen klyvning med yxa och stapla i vedboden.

Vi har även provat likt förr i tiden att koka vatten på vår vedspis, hällt upp detta i en större emaljerad balja och blandat i ekologiskt tvättmedel från Odins tvättmedel. Låtit det stå ett tag och sedan tvättat ur och sköljt ur för hand, och det blev lika rent som från en tvättmaskin, det går mindre vatten, ingen ström och inga giftiga tvätt- eller sköljmedel.

Även all form av diskning sker på samma vis. Vi kokar upp vatten, diskar i diskbalja, med ekologiskt nedbrytbart diskmedel, sköljer och sedan är det klart. Även här inget onödigt slösande med vatten och ingen el, allt som går åt är lite ved och tid. Att leva så här tar mer tid, men det lär man sig med tiden, maten tar lite längre tid att göra i ordning, kaffet likaså, men det är det som är själva grejen, att just inte stressa upp sig för små saker som att kaffet tar för lång tid etc.

Vi har även en äldre jordkällare som fungerar som kyl sommartid, den håller runt 2-3 grader under högsommar, man har en korg och tar in det man behöver, och sen sätter man tillbaka när man är färdig. Vintertid använder vi oss av ett skafferi inomhus, som är just gjort som ett kallutrymme för kylvaror, och det fungerar alldeles utmärkt.

Även tvagning sker på samma vis, stor zinkbalja med ekologiskt nedbrytbar tvål, schampo etc. Fungerar alldeles perfekt, planer finns dock på att på sikt installera en dusch med gasolvärmare till varmvattnet.

Vad är då sensmoralen av detta jag just skrivit? Jo att det går att leva ett mer avskalat och enklare liv, det är nyttigt för oss och faktiskt vårt absolut naturliga element. Att kunna leva i harmoni med djur och natur och inte ta mer av naturen än vad man ger tillbaka, den skall hålla länge, mycket länge!

Jag vill med detta ha sagt att om fler på sikt gör så här, och väljer att leva ”off grid” i mindre byar etc., så kan man på sikt bygga upp ett starkt sunt samhälle, där man idkar byteshandel i stor utsträkning. Alla kan inte hålla på med allt, d.v.s. alla former av odling, djuruppfödning, hantverk etc., men alla kan göra något, och då sluts cirkeln på någott sätt. Man kan ha mindre byskolor, som drivs av sunda människor, och när det dyker upp avarter så möts de av folkets vrede, och inte som idag av allmosor.

Jag är helt övertygad om att vi på sikt måste gå tillbaka till ett mer naturligt sätt att leva på, den utvecklingen vi har idag är inte hållbar och kommer förgöra mänskligheten totalt!

Vi kommer inom kort att starta en videoblogg där man kan följa oss och förhoppningsvis inbringa inspiration till att skapa något eget.

Väl mött kamrater

/Tobias Malvå

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

18
Lämna en kommentar

Please Login to comment
15 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
nordboAndré DevecseriRokvikenLarssonKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vedklampen
Medlem

Trevligt att du delar med dig Tobias! Verkar som ni hittat ett guldställe.

Sigrid
Medlem

Åh vilken dröm!

Markus Larsson
Redaktör

Vilken trevlig insändare och härligt torp! Jag får ta med mig kvinnan upp och hälsa på någon gång.

Häftigt att korparna hälsade er välkomna! Har ni tur kanske ni får se tomtar och troll också…

Lingonet
Medlem

Kul att ”lokalbefolkningen” välkomnade er haha!
Men torpet ser jättefint ut, grattis!
När jag växte upp i norrbotten på 60-70 talet bodde vi varje sommar och vinter hos släktingar i ett liknande torp (vår gamla tant som bott där var död sedan länge), inge el, vatten i brunn och tjugi meter i djupsnö till dasset, men vi älskade det, ingen tv bara vi. Underbart, alla barn borde få pröva på det minst en sommar och vinter.
Grattis Malvå!

Slipsen
Medlem

Intressant och inspirerande artikel Malvå! Det är så man skulle vilja leva men det är inte bara att bryta upp från den nuvarande vardagen/tristessen och flytta. Man måste hitta ett bra hus, rätt ställe där man trivs, baskunskaper i odling/djurhållning/vvs och gärna god ekonomi så att man slipper arbeta en dag till i detta stressiga, ruttna samhälle. En del arbetar i staden men bor på landsbygden. Min personliga dröm är att leva och bo på heltid i skogen i ett fint hus med egen brunn, några höns, en hund, en katt och en vedeldad bastu(är djurvän och frusen av mig).… Läs mer »

Klaus
Medlem

Drömlik, lycka till. Det finns många möjligheter i Sverige att bo i skogen och jag kan bara rekommendera alla nationalsocialister att köpa något, minst en liten tomt.
Trots glädjen är det något jätte viktigt att göra i trähuset: skorstenen måste sotas regelbunden. Det får man göra själv. Sot är brännbart (och tjära). Skulle det bli -40°C (som före några år sedan i Finland) elda inte för mycket.

Anders Jonsson
Medlem

En otroligt härlig och positiv berättelse. Jag brukar ofta tänka på vilken skillnad det är på det liv som de flesta av oss lever i dag och det liv som de allra flesta av våra förfäder levde på landsbygden, fram till moderniteten slog igenom efter första världskriget. Men det finns som Tobias Malvå med familj visar möjligheter att åter knyta kontakt med vår historia, som för all del inte var enkel (för de flesta) utan istället en kamp för överlevnad, där Moder natur spelade en naturlig roll för livets fortskridande. Tack Tobias Malvå för en av de mest positiva texter… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Gratulerar. Jag och min kvinna gjorde en liknande resa för många år sen. Det finns mycket att säga om den resan men jag tänkte berätta om en speciell händelse apropå ekologiskt tvättmedel. En dag när vi satt i vårt kök utrustat med en liknande vedspis som på bilden (har ni förresten kollat så att det inte finns en bakugn gömd bakom kaklen) så fick vi syn på en gråtande man med en cykel på gårdsplanen. Det fanns några original som brukade dra runt på bygden som vi brukade ignorera, men det här var ingen av dem, så jag gick ut… Läs mer »

Tobias Lindberg
Redaktör

Gällande aska från björk så har jag för mig att man kan göra lut av det genom att lägga askan i en hink med hål i botten och där botten täckt med bland annat hårt packad halm och sedan så häller man i vatten. Sedan ska det stå och droppa ut sakta under ett par tre dagar. Jag tror det är lut det som kommer ut.

Vill man kan man sedan använda det för att göra tvål av t ex djurfett som man får över från när man slaktar.

Klaus
Medlem

Aska innehåller mineralet kalk och är därför grå (askan kan användas som gödsel). Sot är svart kol.

nordbo
Medlem

jag såg att rödbetor innehåller näringsämnet ASKA – nytt för mig men inte för er då.

Robin Nordlund
Medlem

Nu när jag läst Tobias Malvås mycket positiva berättelse så reflekterar jag över hans resa i livet med en bakgrund inom både subkultur och som ”avhoppare”. Jag har träffat Tobias flera gånger och jag kan intyga att han är en riktigt bra människa idag. Så om han kan rycka upp sig, så kan även andra göra detsamma! Mycket inspirerade.

Mer läsvärda artiklar på ämnet:

https://www.nordfront.se/tillbaka-till-verkligheten.smr
https://www.nordfront.se/det-ar-stor-skillnad-fran-forr.smr
https://www.nordfront.se/en-andra-chans.smr

Tobias
Medlem

Jag tackar för alla positiva kommenterar,och alla bra tips,speciellt det med björkaskan,det skall provas garanterat.Roligt att kunna dela med oss av vår berättelse,och det kommer mer framledes.
Bkh och HS

Carine
Medlem

…här är en sida med mycket kunnande..informativ läsning där det bjuds på mycket av medlemmars egna erfarenheter…vare sig du söker något specifikt eller bara vill förkovra dig i största allmänhet..https://www.alternativ.nu/index.php

Larsson
Redaktör

Grymt bra skrivet Tobias!

Rokviken
Medlem

Tack, blir verkligen inspirerad. Sunt och värdigt liv i harmoni med naturen.

André Devecseri
Medlem

Saa hade jag ärligt talat kunna tillbringa resten av mitt liv om jag haft raad, bara för mig själv i lugn och ro. Exempelvis paa Färöarna eller just där du har ditt torp.

Att komma ut bland massorna är trevligt som en utflykt, men till vardags vill jag ha det saa lugnt och rent det bara gaar.

nordbo
Medlem

NMR är självklarare än nånsin

fåntratt å betraktare som mig kan jämföra mer från min mors sida som byggde själva huset de skulle bo i medans de hade en kvart i stan.

Bygga upp ett samhälle innefrån ett förruttnande globalistiskt sådant är nyckeln.

Tack för verkligheten Malvå.