Rekordmånga överklagar valresultatet

VALÅR. Efter de omfattande rapporterna om valfusk har omkring 400 anmälningar kommit in till Valprövningsnämnden där personer vill överklaga valresultatet.

Trots att det redan kommit in rekordmånga anmälningar till Valprövningsnämnden väntas antalet fortsätta att stiga. Den som vill överklaga valresultatet har på sig till den 26 september, vilket väntas bli tio dagar efter att det slutgiltiga valresultatet publicerats.

Enligt Valprövningsnämnden har det redan kommit in omkring 400 anmälningar.

— Det här är historiskt. Vi hade 100 överklaganden förra valet, och 200 valet 2010. Innan dess låg antalet på mellan 10 och 15 per val, säger Valprövningsnämndens kanslichef Cecilia Persson till TT.

Vid förra valet var alla anmälningar till Valprövningsnämnden klara i december. Nu tror nämnden att det kan dröja ännu längre tid innan allt är klart.

– Det finns hela registret av påståenden om felaktigheter. Vi prövar var och en. Vi börjar med dem som avser riksdagsvalet, säger Cecilia Persson.

Riksenheten mot korruption har fått in mellan 30 och 40 brottsanmälningar som rör valet, vilket är ungefär samma volymer som vid tidigare val, skriver TT.

Källa:
Rekordmånga överklagar valresultatet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RokvikenFredrikaDen-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

Den som påstår att valfusk inte har skett är hjärntvättad.

Fredrika
Medlem

Definitivt. Tecknen är för många och för tydliga. Men jag tänker inte överklaga. Om jag ens får lov. Valen i länder som Sverige och Tyskland är ändå riggade från första början. Därför har vi inget val. Det är en skendemokrati. Men vi har nått ut med vårt budskap bra. Det är vår valseger. Vunnen helt utan fusk.

Rokviken
Medlem

”Det är vår valseger. Vunnen helt utan fusk”.
Det kommer man långt med.