Rekordlågt stöd för Merkels regering

TYSKLAND. De Gröna och AfD växer när regeringspartierna krymper. Samtidigt lanseras en judisk arbetsgrupp inom AfD för att öka judiskt inflytande.


Vera Kosova är ordförande för den rasrena judiska arbetsgruppen inom AfD.

Enligt den senaste tyska opinionsundersökningen har stödet för den nuvarande regeringskoalitionen sjunkit till sin lägsta punkt någonsin. Hade det varit val den kommande helgen skulle bara 25 procent av tyskarna rösta för Angela Merkels parti CDU. Bara 14 procent skulle rösta för Socialdemokraterna (SPD).

De Gröna och Alternativ för Tyskland fortsätter att stiga. Nu stödjer 19 procent av folket De Gröna vilket är deras högsta notering sedan år 2011. Alternativ för Tyskland (AfD), som av Deutsche Welle kallas för högerextremt parti, är Tysklands tredje största parti med stöd från 16 procent av väljarbasen.

47 procent av de tillfrågade anser att förändringen i stödet från väljarna är bra för demokratin i landet.

Judisk arbetsgrupp
Samtidigt som AfD växer, ökar konkurrensen om vem som ska ha inflytande över partiets politik. Vid en presskonferens tillkännagavs bildandet av arbetsgruppen ”Judar i Alternativ för Tyskland” (JAfD).

AfD har sedan tidigare en arbetsgrupp som heter Kristna i AfD men medan vem som helst kan vara kristen och ingå i den gruppen, är det ett krav att man är raslig jude för att få ingå i JAfD. Stadgarna anger att man endast bli medlem i gruppen om man ”etniskt tillhör judendomen” och ”är medveten om det”.

Det främsta skäl som anges för bildandet av den judiska arbetsgruppen är att bekämpa den ökande antisemitismen i Tyskland som kommer med regeringens import av araber och muslimer. AfD är liksom Alternativ för Sverige (AfS) i första hand muslimkritiska.

En del vänsterjudar i Tyskland har uttryckt sitt missnöje över att högerjudar allierar sig med ett ”fascistiskt” parti.

— Ni kommer inte att få någon kosherstämpel från oss, sade ledaren för Tysklands judiska studentförening, Dalia Grinfeld.

Tidigare i oktober gjorde 17 judiska organisationer ett gemensamt uttalande:

AfD är ett parti där antisemitism…och shoahförnekelse har sin hemvist.

JAfD hävdar dock motsatsen i och med att AfD är det enda parti i Tyskland som håller en rak kurs för staten Israel. AfD är ett numera starkt pro-israeliskt parti. JAfD påpekar också att AfD är det enda parti i Tyskland som uttryckligen erkänner Jerusalem som Israels huvudstad.

Källor:
Deutschlandtrend: Union und SPD weiter im Sinkflug
Judisk arbetsgrupp lanseras i Alternativ för Tyskland
Outcry as Jews create own group in German far-right party AfD

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Klaus says:

  Ännu skrämmande många som skulle rösta för den tyskfientliga och antivita kommunisten Merkel. Tyskland tillhör tyskarna, gränserna måste stängas och ras- och kulturfrämlingar måste utvisas.
  AfD kan göra något i den rätta riktningen om de vore majoritet men med judiska agenter inte tillräckligt mycket för att förhindra Germanias död. De gröna var alltid ett tyskfientligt parti.

 • Lotta says:

  Otippat – INTE..

 • Grottbjörnen says:

  de är så sluga, nu när de nationella rörelserna växer så kommer de att vilja alliera sig med oss istället

 • Sverker says:

  Hur kan nån ens vara förvånad?
  Dom infiltrerar alltid allt och alla i alla tider!
  Sen förstör dom inifrån och tar över.
  Sen plundrar dom oss.
  Exakt enl deras egna skrifter , typ Thoran, Talmud, Sion vises, etc.
  Men det går att stoppa dom, och dom kommer att bli stoppade :-)


 • Lämna ett svar