1,7 miljoner beräknas ”smita in” i USA söderifrån i år – högst medveten politik

USA. En analytiker vid Princeton Policy Advisors utgår från årets junisiffra på 178 000 gripna överträdare via Mexikogränsen, när han uppskattar 2021 som ett historiskt rekordår för illegal invandring.

En del av gränsen mellan Mexiko och USA. Foto: U.S. Customs and Border Protection, Public domain, via Wikimedia Commons

President Joe Bidens policy med avsiktligt vidöppnade gränser förväntas leda till att närmare 1,7 miljoner illegala migranter korsar gränsen mellan Mexiko och USA under 2021 enligt en ny analys.

På fredagen uppgav Department of Homeland Security (DHS) att fler än 178 000 gränsöverträdare ertappats av federala immigrationstjänstemän utmed gränsen bara under juni.

Denna siffra inkluderar alltså inte de illegala migranter som lyckades ta sig in i landet utan att upptäckas av gränspolisen.

Steven Kopits, analytiker vid Princeton Policy Advisors (PPA) beräknar att Bidens ”medvetna policy att hålla gränsen öppen” kommer föra närmare 1,7 miljoner illegala migranter in i USA via Mexiko-gränsen under detta kalenderår – vilket skulle innebära det värsta året för illegal invandring i USA:s historia.

För att sätta detta i ett perspektiv så förväntas oinbjudna främlingar i en numerär motsvarande tre gånger delstaten Wyomings sammanlagda befolkning välla in via gränsen till Mexiko.

Kopits beräknar att ”såväl det fiskala året som kalenderåret 2021 kommer att hamna i historieböckerna som rekordår för illegal invandring”.

Beträffande orsaken till denna eskalering, resonerar han:

Vid vilken som helst rimlig bedömning kan endast en medveten politik med syftet att hålla gränserna öppna åstadkomma ett sådant resultat.

En fundamental pliktförsummelse och en vidrig skymf mot folket
Kopits tvekar inte om vilka han anser bär ansvaret för denna utveckling.

I vilket helst land har en ledare två fundamentala ansvarsåtaganden gentemot allmänheten” skriver han och fortsätter:

Det första är att beskydda landet från invasion och erövning av främmande styrkor. Det andra är att beskydda allmänheten från söndrande inre krafter, såsom kriminalitet och terrorism. Att Bidenadministrationen avsiktligt lämnar gränserna öppna är en fundamental pliktförsummelse – och det är en chockerande, vidrig skymf gentemot allmänheten.

Kopits fastslår med emfas att Bidenadministrationen inte kan skylla på ”årstidsmönster” i den fortsättande vågen av illegal immigration, som gjorts i det förflutna – för nivåerna i år matchar inte de de senaste 21 åren. Han noterar:

I samtliga utom två av de senaste tjugoen åren, har gripandena i juni understigit de i maj. I år gäller det motsatta, vilket föreslår att extraordinära faktorer – läs öppna gränser – stimulerar fortsatt en illegal immigration som trotsar gängse årstidsbaserade migrationsströmmar.

På samma sätt jämför Kopits de nuvarande nivåerna för illegal immigration med dem år 2000, då president Bill Clinton hade sitt sista år i Vita Huset. Även den jämförelsen, skriver han, pekar på att Bidenadiministrationen med berått mod håller gränserna vidöppna.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments