Rekorddåliga resultat i norrländska skolor

SKOLAN. I det Nya Sverige har inte bara skolan misslyckats, den är ”en katastrof”. Det menar nu politiker i Norrland som är missnöjda över att mellan 10-50 procent av grundskolebarnen inte klarar gymnasiebehörighet.

En ny undersökning visar på rekorddåliga resultat för Norrlands grundskoleelever. I många kommuner i Norrland misslyckas ungefär 25 procent av eleverna att få godkända betyg i viktiga ämnen som svenska och matematik.

— Inte ett misslyckande – en katastrof, fastslår Annelie Luthman. som är skolpolitiker för Liberalerna i Sundsvall.

I vissa enskilda skolor misslyckas nu nästan vartannat barn. Förra året hade exempelvis 44 procent av eleverna som gick ut årskurs nio på högstadiet i Ramsele inte tillräckligt bra betyg för att få gymnasiebehörighet, visar statistik från Skolverket.

— Elevernas måluppfyllelse har sjunkit länge men man har inte riktat fokus mot det, säger Lisa Lööf, som är socialdemokratisk kommunpolitiker i Sundsvall.

Tre grupper av elever pekas ut som speciellt utsatta i den nya skolan. Det handlar om pojkar, utländska barn, och barn som inte har högskoleutbildade föräldrar. Massflykten av lärare från den allt mer politiskt extrema miljö skolan representerar nämns också som en direkt orsak till de dåliga skolresultaten.

När borgerliga lärare lämnar yrket blir kulturen på skolan än mer politiserad. Detta leder till att många elever numera får underkänt i skolämnen enbart baserat på att de uttryckt andra åsikter än de lärarna lär ut.

För att komma till rätta med skolelevernas dåliga resultat krävs en avpolitisering av skolan, bland annat av den feministiska politik som bidragit till pojkars dåliga skolresultat.

Men istället vill både höger- och vänsterpartierna fortsätta samma linje som tidigare i skolan. Liberalernas lösning på problemen är att förstatliga skolan. Om staten äger skolorna istället för kommunerna kommer eleverna att få bättre betyg, är man säkra på.

Socialdemokraterna vill istället blanda elever från dåliga skolor med elever från bra skolor. Genom att tvinga duktiga skolelever att gå i skolklasser där en stor andel av eleverna misslyckas med sin utbildning kommer skolan att bli bra igen, hävdar man.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Henke HimmlärKarl AKlausSigfridGustav Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Skolväsendet har uppenbarligen blivit en ren tortyrmiljö för minderåriga svenskar, och resurserna slösas på allt annat än meningsfulla saker. Stackars de barn som tvingas genomlida detta… Helt klart är att man måste undersöka möjligheterna att hemundervisa, så man slipper sådant som detta.

Jag har märkt att barnfamiljer nu för tiden börjar söka skolplatser redan när deras barn föds, så att dessa inte ska behöva gå i invällarskolor. Fruktansvärt att det har blivit så här…

Fredrika
Medlem

Stäng det allmänna skolväsendet. Omvandla skolbyggnader till fängelser och interneringsläger för invandrarna. Organisera arbetslösa, tidigare utbrända lärare och engagerade amatörer, föräldrar och håll undervisning i små grupper i privata hem och gamla nedlagda byggnader. Gör om och koncentrera läroplanerna. Överlåt uppfostrande skolinslag åt föräldrarna. Låt endast vita gå i dessa nya folkskolor.

Gustav
Medlem

Och lära barnen traditionella värderingar, Sveriges sanna historia. Och viktigaste lär barnen att försvara sig själva. Gör vad i princip gör som Frederika säger.

Christian Hamilton
Medlem

Äsch, kunskaper i viktiga ämnen betyder väl inget, fakta är gammalt trams. Nu gäller det att bibringa kunskaperna om den rätta värdegrunden som gäller för tillfället. Det är synnerligen viktigt att lära in alla de politiskt korrekta flosklerna, förlåt jag menade dogmerna oops, ”sanningarna som alla känner till” utan faktabaserad bakgrund.

Sigfrid
Medlem

Rätt naturligt att kunskapsnivån sjunker i skolorna när dom fylls av ockupanter med lågt IQ.Och dom lär fortsätta att sjunka med nuvarande system där kravet på lärarna är att dom ska vara kulturmarxister.

Klaus
Medlem

Dum befolkning är önskad av Talmud. Illuminati-judar och kommunister är själva för dumma att regera intelligenta folk. Den judiska världsherravälde kan bara bli en primitiv efterbliven pervers terrorregim, början av denna fans det redan under Stalin i Sovjetunionen.

Karl-Путин A
Medlem

Jag har hört en lärare på fullt allvar säga att de viktigaste kunskaperna för barn som går ut grundskolan är att kunna googla och läsa på wikipedia. Jag undrar vad hennes elever gjorde under 9 år sen dessa två veckor var avklarade.

Henke Himmlär
Medlem

Min dotter som går i högstadiet undrar varför lärarna aldrig pratar om någonting intressant. Allt det tjatas om är ”hållbar utveckling”.

Karl-Путин A
Medlem

Utvecklingen av kommunism, feminism och judemakt är naturligtvis det som avses.