Rekord på rekord

Av ,
Chefredaktör
51

MÅNADEN SOM GÅTT. Demonstrationen i Göteborg, nya rekord, goda relationer med andra alternativmedier och framgångsrikt trollande är några av sakerna som präglade Nordfronts arbete i september.

Månaden som gått:

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

Förra månaden skrev jag att augusti varit en händelserik och intensiv månad för Nordfront. Under september växlade Nordfront upp ytterligare och hade sin mest produktiva månad någonsin.

Totalt publicerades 690 artiklar, notiser och kamprapporter på Nordfront föregående månad. Det blir i snitt 23 texter per dag.

Innan 2017 hade Nordfront aldrig kommit över 600 texter per månad, men i år har vi tagit oss över den gränsen flera gånger och förhoppningsvis landar vi snart över 700.

Läsarrekord och demonstrationen i Göteborg
Den höjda produktiviteten på Nordfront har också betalat av sig i ett högt antal unika läsare förra månaden och ett nytt rekord vad gäller antalet unika besökare under en enskild dag. För första gången någonsin hanterade Nordfront 100 000 unika besökare under ett dygn.

Det var såklart månadens sista dag, lördagen den 30 september, då Nordiska motståndsrörelsen intog Göteborg, som gav oss detta nya besöksrekord. Detta bevisar än en gång att samspelet mellan Nordfronts opinionsbildning på nätet och Motståndsrörelsens aktivism på gatan är ett vinnande koncept och en fördel vi har som andra alternativmedier saknar.


Inför demonstrationen gick tangentborden också varma då vi var tvungna att bemöta den massmediala hetsen och polisens fulspelande. Jag själv skrev en artikel om hets mot folkgrupp-lagen efter att Simon Lindberg åtalats för att ha ropat hell seger och höjt en knuten näve på en demonstration förra året. I artikeln gick jag också in på hur polisen inför demonstrationen i Göteborg försökte omtolka lagen. Den här juridiska striden om svensk yttrandefrihet kommer garanterat att fortgå nu efter den senaste demonstrationen, varför vi säkert kommer få anledning att återkomma med fler artiklar i ämnet.

Goda relationer med andra alternativmedier
Kort efter att jag officiellt tillträdde som chefredaktör intervjuades jag i Vita pillret och diskuterade Nordfront, Motståndsrörelsens politik och den kommande demonstrationen i Göteborg. Jag intervjuades också av Motgift inför demonstrationen.

Men den intervju från förra månaden som jag rekommenderar mest är intervjun med Pär Öberg som Ingrid Carlqvist och Daniel Frändelöv (mer känd som ”Conrad”) publicerade. Öberg briljerade verkligen i den intervjun och gav som vanligt nationalsocialismen ett mer humant ansikte. Intervjun innefattade komplicerade och kritiska frågor, men frågorna ställdes med en nyfikenhet och öppenhet som i princip alltid saknas i etablerade medier där journalisternas mål alltid är att ”sätta dit” den intervjuade personen.


En lyssnare klippte ihop ett kort inslag med några av sakerna Öberg sa i intervjun.

Under demonstrationen i Göteborg närvarade också flera alternativmedier som fotade och filmade och jag tror att det är en av sakerna som hindrar polisen från att använda mer övervåld än de redan gör i vissa lägen. Bechir Rabani, Joakim Lamotte, Peter Imanuelsen och andra oberoende journalister som var på plats i Göteborg gjorde också ett bra jobb med att uppmärksamma vänstervåldet som etablerad media annars gärna tystar ner.

Vad gäller mer ideologiska alternativmedier analyserades demonstrationen i Göteborg på ett bra sätt i Me Ne Frego där Emil Hagberg medverkade. (I skrivande stund är avsnittet tyvärr inte tillgängligt då Soundcloud kort efter Hagbergs medverkan verkar ha beslutat sig för att stänga ner Me Ne Fregos konto.)

Den gamla nationella rörelsen präglades ofta av konflikter mellan olika organisationer eftersom organisationerna konkurrerade om en begränsad mängd politiska aktivister. Aktivister är en bristvara och samtidigt livsnödvändiga för en politisk rörelse, så det är mer eller mindre ofrånkomligt att en osund inåtfixering mot de konkurrerande organisationerna uppstår.

Vad gäller alternativmedier är situationen däremot en annan. Att en person läser på andra alternativmedier skadar inte Nordfront på något sätt. Tvärtom utgör Nordfront tillsammans med andra alternativmedier en helhet som är på väg att bilda ett nytt medieetablissemang som kommer konkurrera med det gamla och svenskfientliga medieetablissemanget i Sverige.

Olika alternativmedier fångar olika målgrupper och bidrar till viss radikalisering. Även om alla alternativmedier inte har ett lika radikalt budskap som Nordfront och Motståndsrörelsen så slussar de ändå vidare sina läsare, lyssnare och tittare åt rätt håll.

Den här konstruktiva mediala pluralismen kombinerad med den organisatoriska enighet som har börjat uppstå runt Motståndsrörelsen gör att den nationella rörelsen alltmer börjar se ut som en seriös och livskraftig rörelse. Det är förmodligen därför den mediala hetsen, internetcensuren och försöken att kriminalisera symboler och organisationer aldrig tidigare varit värre än vad den är idag. Vi är helt enkelt på väg åt rätt håll och börjar irritera systemet på allvar.

Insändare, intervjuer och insamlingar
Förra månaden publicerade Nordfront en välskriven och intressant insändare om porrmissbruk. Insändaren väckte mycket uppmärksamhet och hyllades i kommentarsfältet, vilket visar att det är ett viktigt ämne som kan behöva belysas mer framöver.

Vi publicerade också flera andra intressanta insändare, däribland två insändare av akademikern Ylva Johansson där jag tyckte att den första var extra intressant då den erbjöd ett ”utifrånperspektiv” på hetskampanjen mot Motståndsrörelsen som pågår i gammelmedia just nu.

Den som vill dela med sig av sina tankar om något kan alltid skicka in sina insändare till redaktionen@nordfront.se

Under september publicerade Nordfront också ett flertal intervjuer angående de redaktionella förändringarna som presenterades på Nordendagarna i slutet av augusti. Fredrik Vejdeland intervjuade mig och jag intervjuade Simon Holmqvist. Holmqvist intervjuade i sin tur Robin Palmblad om webbtv.

Angående webbtv kan det nämnas att Nordfront sände live fyra gånger förra månaden. Vi sände från fördemonstrationen i Göteborg, antipride-aktionen i Falun, kommunfullmäktigemötet i Ludvika och huvuddemonstrationen i Göteborg. I skrivande stund har sändningarna från de fyra tillfällena 328 000 visningar på Youtube.

Att intresset för Nordfront och Nordiska motståndsrörelsen är stort såg man också när vi på under ett dygn samlade in 26 000 kr för att införskaffa en riktigt bra kamera åt våra fotografer. Jag minns hur det tidigare tagit veckor för oss att få in liknande belopp i mer akuta sammanhang som efterspelet till Kärrtorp. Så det är glädjande att se att stödet för vår verksamhet har ökat så drastiskt de senaste åren.

Trollande
Den politiska debatten i Sverige är ofta så sinnessjuk att det inte går att ge sig in i den på ett allvarligt och konstruktivt sätt. Det enda man kan göra i vissa fall är att bidra till kaoset och idiotin för att få allt att spåra ur ännu mer, vilket förhoppningsvis får mer rationella människor att genomskåda en del av galenskaperna. Detta lyckades Nordfront väldigt bra med på Twitter förra månaden.

Eftersom både riksdagspolitikern Hanif Bali (M) och Nordfront hånade Henrik Arnstads el-skejtande presenterade Arnstad konspirationsteorin att vi har ett samarbete med Bali. Konspirationsteorin framfördes först i en twitterkonversation, sedan i en debattartikel av Arnstad och har därefter diskuterats i andra medier.

För att späda på antirasisternas paranoia gick Nordfront också ut på Twitter med ett ställningstagande när judinnan Helle Klein hamnat i ett tjafs med Bali. Vi skrev då att vi helhjärtat stödde iraniern Bali i det bråket och lyckades provocera Klein såpass mycket att hon inte kunde motstå att retweeta vårt inlägg och försöka använda det som ett slagträ i debatten. Bali kontrade då med att judinnan Klein sprider ”nazistpropaganda” genom att retweeta Nordfront.

Hela debatten är absurd och efterbliven. Dels för att Bali helt uppenbart inte är en renlärig ”nazist” och dels för att det inte hade spelat någon roll om han hade samarbetat med ”nazister” – har man rätt så har man rätt, oavsett vem man är associerad med.

Men för att hålla liv i den uppblossade debatten kan jag tillägga att jag verkligen tror att Hanif Bali i någon mån är rasmedveten och döljer sina riktiga åsikter för att överleva inom svensk politik. Och med tanke på hur mycket nytta Henrik Arnstad gör för den nationella kampen tror jag att det kan ligga något i ryktet som gör gällande att Arnstad egentligen är en nationalist som låtsas vara antirasist för att skämma ut vänstern.

Låt paranoian breda ut sig och trollandet fortsätta!

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

51 Kommentarer till "Rekord på rekord"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Shieldmaiden
Gäst
Nybörjare
Shieldmaiden

Mycket bra skrivet!
Kampen fortsätter!

Svein
Gäst
Nybörjare
Svein

Marxismen skal krossas!

CNC
Gäst
Nybörjare
CNC

Jag tror att NMR är påväg att ta ledningen, på hela norra halvklotet för nationella.

Ulf M
Gäst
Nybörjare
Ulf M

Problemet är ju att den breda massan i detta land verkar kunna svälja hur mycket absurd sinnessjuk idioti som helst utan att någon får arslet ur TV-soffan.

Ingemar Westerbring
Gäst
Nybörjare

Nja, det är ju inte den breda massan vi behöver nu, utan den smartare delen av befolkningen och det ser verkligen ljust ut på den fronten :) Massan följer senare likt ett lämmeltåg när den tiden är inne.

Positivt härlig text av Saxlind!

Eken
Gäst
Nybörjare
Eken

Det är de skarpaste hjärnorna som bör hitta varandra och skapa nätverk. Man utvecklas mycket snabbare om man har likasinnade och folk som är på samma nivå eller högre.
När toppskiktet växer och blir starkare börjar det sippra ut til fler och fler och till slut kommer man till en brytpunkt där idéerna sprids exponentiellt och börjar få med sig massorna.
Då påbörjas paradigmskiftet.

Ingemar Westerbring
Gäst
Nybörjare

Nätverk låter flummigt. Det jag syftade på var att många smarta personer dras till och organiserar sig i Motståndsrörelsen.

Julia
Gäst
Nybörjare
Julia

Vad som behövs är en bra ledning för dessa personer.

Sven
Gäst
Nybörjare
Sven

Tyvärr saknas den just nu.

Ingemar Westerbring
Gäst
Nybörjare

Hahahahahaaaa vad roligt :D Tack för uppmärksamheten i alla fall, det betyder mycket för Motståndsrörelsen.

Negerboll
Gäst
Nybörjare
Negerboll

”Me Ne Frego” finns här…
https://player.fm/series/me-ne-frego

Eken
Gäst
Nybörjare
Eken

Tack! Kul att se att de finns kvar!

Max D
Gäst
Nybörjare
Max D

Ursäkta utanför ämnet men är det någon som vet något om detta? Kommer det att vara öppet för allmänheten? https://www.expressen.se/gt/internationellt-fascistmote-ska-anordnas-i-goteborg/

Humla
Gäst
Nybörjare
Humla
Max D
Gäst
Nybörjare
Max D

Tack! :-)

Max D
Gäst
Nybörjare
Max D

Jag gick in på länken Du skickade Humla och jag hittar datum och pris men inte plats.

senaste
Gäst
Nybörjare
senaste

För flera år sedan såg jag Bali tillsammans med en vit, ljus kvinna som han verkade ha ett förhållande med. Han kom hit som ”flykting”, vilket är en omskrivning för blivande medborgare, och det är möjligt att han har en bättre attityd än många andra främlingar. Jag kan ställa upp på det som Mikael Karlsson sade: När det är dags för repatriering får Bali en första klass-biljett hem.

Axel
Gäst
Nybörjare

Han är tillsammans med en iranska nu.

Not really OffT...
Gäst
Nybörjare
Not really OffT...

Hollywoodjudar som perverst tillåtits styra:
”You know, I almost feel bad for Ashley after hearing about what JEW => Weinstein tried to do to her – my guess is that even nastier things happened that were kept much more hush hush over the years”…
http://www.occidentaldissent.com/2017/10/06/hollywood-jew-harvey-weinstein-busted-for-decades-long-sexual-exploitation-of-white-women/

/BuZted

Dannedamp
Gäst
Nybörjare
Dannedamp

Det är helt sjukt men alla pratar om nmr både bra och dåligt . Men jag har aldrig varit med om något liknande så ja. Demonstrationen är på vinst och inte bara det. Det är jackpot , Varenda svensk vet nu vilka nmr är 👊🏻

https://youtu.be/eYp_OwoDi9w

Gäst
Gäst
Nybörjare
Gäst

Tack för en väldigt bra och underhållande artikel!

Hyperborean
Gäst
Nybörjare
Hyperborean

Mycket bra månad ja. Saxlind fick även ragg på demon av en donna från SR. :)

Har ni något emot om man lägger upp poddar som torrents på Piratebay? Kan känna att det alltid är en bra med den beprövade tekniken. Vore intressant att höra vad andra poddägare säger.
Motgift behöver man ju inte lägga upp då de vill ha betalt per avsnitt, men resten?

Finns det någon protonmail till er eller är det PGP som gäller?

Ola Olé
Gäst
Nybörjare
Ola Olé

Mycket välskriven och klok artikel.

Vi är på rättan väg med eller utan DN-debatts gillande.

Jan Hjelm
Medlem
Nybörjare
Nordfront har som du skriver utvecklats mycket positivt. Numera är det stor bredd på innehållet i nyhetsnotiser och artiklar. När nu utbudet av filmklipp, livesändningar och intervjuer höjs finns det alltid så mycket intressant att läsa, lyssna och titta på att man får ligga i som en iller om man vill hålla sig uppdaterad om Motståndsrörelsen. Humorns försiktiga intåg som låter åtminstone mig att lätta lite på trycket är bra. Humor blir i små doser en moralboost. Nordfront är en mycket bra källa idag. Om något nämns där så är det relevant. I framtiden kommer Nordfront att vara en källa… Läs mer »
Nisse Lund
Gäst
Nybörjare
Nisse Lund
Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Han hade rätt

Råsopen
Gäst
Nybörjare
Råsopen

Fy f*n, vad (((Helle Klein))) bär emot!

LuttaLotta
Gäst
Nybörjare
LuttaLotta

Jättebra att Nordfront utvecklas o utökas då jag o många andra läser här mer o mer o bojkottar (((gammelmedierna))).

Keep up the good work!!! :)

troll
Gäst
Nybörjare
troll

Vi är många vittnen på att all prisis alla bar tyskauniformer från andra världskriget under demostrationen i göteborg gud var allvarlig det var och rev hela synagogan 1855 i göteborg

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Ett annat rykte gör gällande att Arnstad är en manlig version av Hanna Widerstedt, alltså ett projekt från konstfack.

Mårten Hernebring
Gäst
Nybörjare
Mårten Hernebring

Kul att man inte är den enda rasfrämlingen som trollar. För att hitta rätt måste man skriva av sig lite.

Mattias
Gäst
Nybörjare
Mattias

Ruggigt klockrent, Martin. Jag skrattade högt på Slutet!

Gustaf
Gäst
Nybörjare
Gustaf

Bra artikel Martin!
mvh Gustaf

Lemmy
Gäst
Nybörjare
Lemmy

Är Arnstad ett nationellt troll så kan man ju tala om att ta trollningen till en helt ny nivå. Lång-trollning borde det väl kallas.

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Nordiska motståndsrörelsen kommer att
bli större, och större, och större…

Hell seger!

Commander Keen
Gäst
Nybörjare
Commander Keen

Sweden needs something specifically like this setting up like they did in the UK:

http://www.redwatch.org.uk/index2.html

Taliban Tarzan
Gäst
Nybörjare
Taliban Tarzan

[Quran 17:36] You shall not accept any information, unless you verify it for yourself. I have given you the hearing, the eyesight, and the brain, and you are responsible for using them.

Skattebetalaren
Gäst
Nybörjare
Skattebetalaren

Det ska bli intressant att sitta och titta på tokvänstern på första parkett när dom slår sönder Avenyen i Gbg för andra gången under EU toppmötet i November ! Det blir kul att se snutens agerande då ? Då kommer jag inte tycka synd om Gbg skattebetalare ! Hämnden är ljuv ibland ! Hell Seger

Ellen
Gäst
Nybörjare
Ellen

Jag älskar verkligen er i rörelsen. Fy fan vad bra ni är!
Ni ger mig nytt hopp att kunna gå ut ensam på kvällen utan att vara rädd för ”gäng”, att våga gå på konserter utan att bli bombad.
Jag vill bara säga tack!

poland
Gäst
Nybörjare
poland

över hela Europa kan tjejer gå ut ensamma på kvällen utom i efterblivna Sverige.

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Hell er tappra män och kvinnor av nord

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

https://youtu.be/qWG2CO3x5QA
Folke andvänder känslo argument och låter inte tänka fritt.

Micke norsk
Gäst
Nybörjare
Micke norsk
XSter
Gäst
Nybörjare
XSter

Jag är en sån där se in i framtiden människa… och jag har redan sett västvärlden och den vita rasen gå under i visioner. Folk förstår inte att dom måste hjälpa till själva. Inte ens Trump går all in…

Ingen kommer rädda oss en oss själva nu.

Det är den här tidens sanning och det är SANT för att det är SANT och det säger jag för att jag vet att det är så.

Sigge
Gäst
Nybörjare
Sigge

Bra skrivet NMR behövs för vårt folks överlevnad.

Framåt
Gäst
Nybörjare
Framåt
Det har hänt en del sedan BSS och NRP-tiden, Sverigepartiet, Stefan Herrman och allt vad det hette, men diskussionen handlade om samma saker då. Man lyckades mot alla odds genomdriva folkomröstningen i Sjöbo 1988 men sen var det tvärstopp. Media satte ned foten och häxjakten på oliktänkande påbörjades. Sveriges öde avgjordes när vi frånhändes allt lokalt och nationellt direktinflytande över invandringspolitiken. Tål att upprepas. Vänstern hade länge fullt upp med storfinansen och tvekade om man skulle underkasta sig liberalernas agenda, men till slut fann de två varandra i ett lyckligt ideologiskt blandäktenskap. Media torgförde sin Holocaust-skräck och fick alla att… Läs mer »
henrik
Gäst
Nybörjare
henrik

Arnstad heilar nog i smyg på sin toalett.

Serbisk sverigevän
Gäst
Nybörjare
Serbisk sverigevän

Gutmensch eller virtuesignalers räknas inte som aktivister. De är där av enmig anledning. ”Kolla på mig, jag är emot nazister, är inte jag duktig o snäll”.

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Så aktivism är att sitta på internet ??
Och inte utforska vilka grupper inte får kritisera är gynnsamt?

wpDiscuz