Reinfeldt: ”Utan mer invandring kommer pensionssystemet att erodera”

MÅNGKULTUREN: Fredrik Reinfeldt upprepar sina krav att pensionsåldern måste fortsätta höjas. Dessutom måste invandringen vara hög, annars kommer pensionerna inte räcka.

Enligt den förre statsministern, moderaten Fredrik Reinfeldt, blir svenskarna allt friskare och lever allt längre. Därför ska pensionsåldern höjas ytterligare. Annars kommer inte pensionssystemet att kunna bära framtidens pensionärer.

Reinfeldt sade 2012 att svensken kommer att behöva arbeta tills hon blir 75 år.

Nu har Reinfeldt släppt sin Rapport 2: Att arbeta till 75 – en bra början. Enligt rapporten behöver svenskarna nu åter ändra sin ”mentala inställning” inför samhällets ”utmaningar” samt vår syn på vem som egentligen är gammal, och vad äldre arbetskraft kan bidra med. På så sätt kan samhällets ekonomi förbättras väsentligt, menar Reinfeldt. Även privatekonomiskt kan ekonomin förbättras genom de incitament som förvärvsarbete i hög ålder kan innebära

Förutom att svenskar ska jobba tills de är 75 år eller längre, måste invandringen fortsätta:

Att inte vara öppen för migration, att inte uppmuntra människor till att komma till det egna landet har en mycket hög kostnad. Det bidrar till att erodera pensionssystemet, dessutom i ett läge där vi har ett lågt barnafödande. Demografi är en av våra absolut största utmaningar.

De arbetande svenskarna förväntas på detta sätt bidra till att de ”nya svenskarna”, som enligt Reinfeldt själv är de som är landet Sveriges rättmätiga folk, ska få ett bättre liv i sitt nya land som de har rest till.


Julafton 2014 levererade Fredrik Reinfeldt en obehaglig julklapp till svenskarna när han i då Bonnierägda TV4 sade att Sverige tillhör invandrarna – inte svenskarna:

Moderaternas nye ledare Ulf Kristersson har nyligen sagt att han inte är mer konservativ än Reinfeldt. I januari 2018 upprepade han också Reinfeldts besked att svensken måste förbereda sig på att jobba till 75 års ålder.

Källa:
Rapport 2: Att arbeta till 75 – en bra början (pdf)

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Bo
Nybörjare
Bo
1 år sedan

Från klarhet till klarhet. Sjukdomen Kalergi visar sig i sin värsta form.

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Macron är anti-vit afroimperialist som Frankrikes Napoleon IV Macron. Kalergi-flyktingar lever på skattepengar som parasiter och kan aldrig bidrar till pension. De blir själv stor problem som pensionärer, dvs de blir fattigpensionärer. Desamma skattepengar kan bidrar till pensioner om de tillförs direkt till pensionskassan eller delvis till forskning och produktutveckling.
I.ö. är där mycket mer plats i Afrika än i Europa.

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan
Reply to  Klaus

Vilket fel! Skrev jag dette? Reinfeldt är afroimperialist som Macron.

Vintir
Nybörjare
Vintir
1 år sedan

Vad han pratar om är ekonomiskt sett ett rent pyramidspel. Knappt ens det eftersom de som kommer in inte kommer tillföra mycket skatteintäkter. Även bortsett från att det skulle innebära utrotandet av vårt folk kan väl ingen vara så dum att man tycker det här är en bra ide.