Reinfeldt attackerar Trump för hat och rasism: ”Förfärande att behöva följa”

POLITIK. Tidigare statsministern och folkförrädaren Fredrik Reinfeldt (M) går till hård attack mot Donald Trump i en TV-intervju på onsdagsmorgonen.

I en intervju på onsdagsmorgonen i Aftonbladet-TV, där folkförrädaren Fredrik Reinfeldt (M) bjudits in för att kommentera mellanårsvalet i USA, går denne till hårt angrepp mot president Donald Trump för att han ”bedriver aggressiv nationalism och sätter sitt land främst”.

Reinfeldt beskriver Trump som

…en person som har skapat sin väljarbas på att driva öppen rasism, på att vädja till vårt hat, vår cynism, och på det sättet skapar han polarisering, på det sättet skapar han främlingsfientlighet och paranoia. Hans krig mot medierna, hans sätt att i den här valkampanjen framställa USA som under attack därför att några tusen fattiga människor försöker komma upp ifrån Centralamerika är ju förfärande att behöva följa. Och det beskriver han som en invasion, som han dessutom skuldbelägger demokraterna för.

Reinfeldt påstår att president Trump tänjer på gränserna för vad konstitutionen ger honom för makt, framför allt när det gäller utrikespolitiken:

Vi i världen utanför USA [är oroade för] hans aggressiva nationalism, hans protektionism, hans lynnighet när det gäller världskonflikter … som leder till en osäkrare värld.

Som ytterligare belägg för att världen har blivit osäkrare räknar Reinfeldt upp Bolsonaro, Erdogan och Putin, vilka han kallar för ”starke män som vi har alldeles för många av, som driver aggressiv nationalism, sätter sitt land främst; det har vi också här i Europa”.

Värt att notera är att dessa verbala attacker kommer från en man som under sina åtta år som statsminister bidrog till att öka arbetslösheten, öka utslagningen, öka budgetunderskottet och dramatiskt öka massinvandringen till Sverige, och som i ett tal för en tid sedan uppmanade svenskarna att stoppa oliktänkande och öka invandringen med parollen: ”Framtiden kommer från Afrika!”

Källa:
Reinfeldt om Trump: ”Vi ska vara oroliga”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan

han som tvingade folk fulla av cancer med 3 månader kvar att leva till att söka jobb blir ”förfärad” av en person som försöker rädda sitt land på riktigt

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Finns väl få i detta land som är så besatta av hat som den självunämnda sridsmulan. Med en genetisk resa som innefattar en negerkannibal och åtskilliga resandefolk menar han att han är en typisk svensk.

För att visa sitt hat mot riktiga svenskar öppnade han asylslussarna på full gavel för att bestraffa alla som hade röstat på SD – snacka om hat.

Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
1 år sedan

Utmärkt psykoanalys av den värsta och vidrigaste statsministern i Sveriges historia.

Per
Nybörjare
Per
1 år sedan

Han bör bli förfärad; tick tack, tick tack Finnspång nästa.

Påläst
Nybörjare
Påläst
1 år sedan

James Polite skrev att amerikanska ”niggers” inte vill arbeta och inte har något samvete. Det gäller tydligen ”svenska” också. Reinfeldt har aldrig haft ett riktigt arbete.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

Reinfeldt, länge sedan det svinet fanns med i rubrikerna.

Hoppades på att nästa gång han var med i en tidningsartikel, att det skulle vara när hans dödsruna publicerades.

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Reinfeldt är en cynisk antivit rasist som Merkel och Macron.

Torkelsson
Nybörjare
Torkelsson
1 år sedan

Sveinfeldt är en pojke full av hat och hämndbegär, vilket ofta syns i hans lögnaktiga ögon.