Region Västs polischef blir ny Säpochef – belönas för politiska trakasserier

INRIKES. Polisregion Västs chef Klas Friberg tar över som Säpochef. ”Han har visat på gott ledarskap”, menar justitieminister Morgan Johansson och hänvisar bland annat till Göteborgspolisens attack på Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg.

Klas Friberg.

Det var i slutet av januari som beskedet kom om att den hårt kritiserade rikspolischefen Dan Eliasson skulle lämna sin post för att istället ta sig an rollen som MSB:s generaldirektör, i praktiken Sveriges informella propagandaminister. Strax efteråt meddelade regeringen att Säpochefen Anders Thornberg skulle ta över som rikspolischef, vilket alltså gjorde posten som chef över Säkerhetspolisen vakant.

Under en presskonferens som hölls under dagen meddelade regeringen via justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) att polisregion Västs chef Klas Friberg kommer att ta över ledningen av Säpo.

— När vi skulle välja ny Säpochef hade vi två kriterier som jag särskilt utgick ifrån. Vi ville ha en person med lång polisiär erfarenhet, inte minst operativt, och en person som genom åren visat prov på gott ledarskap och därigenom fått ett starkt internt förtroende, sade Johansson under pressträffen.

Justitieministern antyder också att Göteborgspolisens offensiva trakasserikampanj mot Nordiska motståndsrörelsen, som inleddes med demonstrationen den 30 september förra året, har ansetts meriterande för Friberg vid utnämningen.

— Dessutom har han ett mycket gott ledarskap. Det räcker kanske med att tänka på de stora händelser som vi sett i Västsverige och i Göteborg under förra hösten som ställe polisen inför ganska stora utmaningar. Jag tänker på nazistmarschen i Göteborg, jag tänker på Aurora, jag tänker på toppmötet, förklarade Johansson.

Klas Friberg tillträder sin nya post redan imorgon, den 1 mars.

— Jag kan konstatera nu när jag har förmånen att tillträda att säkerhetsläget har försämrats i Sverige. Hoten mot Sverige i dag är större än vad de varit på många år. Säkerhetspolisen har så sent som förra veckan pratat i sin redovisning av 2017 att vi har ett nytt normalläge i Sverige med ökat antal personer i våldsbejakande extremistiska miljöer, de har ökat från hundratals till tusentals, säger Friberg om sitt nya uppdrag.

Polisförbundet välkomnar utnämningen av Friberg som ny Säpo-chef.

— Jag är helt övertygad om att Klas Friberg är rätt val som chef för Säkerhetspolisen. Han har bland annat framgångsrikt lett polisarbetet i region Väst och han har både kunskaperna och egenskaperna som gör honom till en bra ledare, säger förbundsordförande Lena Nitz i ett pressmeddelande

— Utnämningen innebär att polisregion Väst förlorar en viktig ledare. Det är nu angeläget att han ersätts med någon som har de förmågor som krävs att leda polisarbetet i regionen, fortsätter hon.

Som chef för polisregion Väst har Friberg varit Storgöteborgs polischef Erik Nords närmaste chef. I samband med Nordiska motståndsrörelsens Göteborgsdemonstration, samt Göteborgspolisens spektakulära hantering av densamma, har Nord kommit att lyftas fram i mainstreammedia. Fribergs utnämning till Säpochef och den följande vakansen som chef för polisregion Väst kan därmed öppna upp för en befordran för Erik Nord.

Källa:
Klas Friberg tillträder som ny Säpochef

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
3 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Jonsson
Anders Jonsson
2 år sedan

En ny folkförrädare som chef för en statlig myndighet eller organisation.

Något annat är naturligtvis inte möjligt med nuvarande (((demokratur-styre))).

Sionisterna och folkförrädarna håller varandra om ryggen.

Det är bra.

Den ondskefulla och mot svenska folket livsfarliga (((statsapparatens))) haveri och kollaps är på väg.

Hell seger!

Sigfrid
Sigfrid
2 år sedan

Morgan Johansson visar nu tydligt att han vill en polis som bryter mot lagen och gärna sysslar med politiska förföljelser.Klas Friberg är då en perfekt lakej som visat att han går globalisternas ärenden och inte svenska folkets.Polisen har nu helt omvandlats till en politisk organisation som till varje pris ska rädda kvar nuvarande folkförrädare vid makten.Gamla DDR är ett drömland jämfört med Sverige dom var i varje fall ärliga med sina åsikter.

Vera
Vera
2 år sedan
Reply to  Sigfrid

Just det – den svenska är lömsk.