Region Gotland begår samma misstag som sossar i Dalarna – bokar upp hela Almedalen

ALMEDALEN. För att stoppa Nordiska motståndsrörelsens deltagande på årets Almedalsvecka tänker Region Gotland boka upp hela Almedalen. Detta trots att taktiken inte fungerade för Socialdemokraterna i Dalarna, som inför första maj försökte boka varenda torg i alla länets städer.

I augusti förra året ansökte Socialdemokraterna i Dalarna om demonstrationstillstånd på samtliga torg och andra större öppna platser i länets städer. Detta med det uttryckliga målet att Nordiska motståndsrörelsen inte skulle få någon plats att demonstrera på under den nationalsocialistiska arbetarhögtiden.

Det visade sig dock att tilltaget var helt i onödan, eftersom demonstrationstillstånd inte fungerar utifrån ”först till kvarn”-principen. På så sätt kastade partiet tiotusentals av sina medlemmars kronor i sjön och Motståndsrörelsen kom under första maj att framgångsrikt paradera genom centrala Ludvika.

Nu tänker Region Gotland begå samma misstag, med tron om att det kommer att stoppa Nordiska motståndsrörelsen från att besöka årets upplaga av politikerveckan. Regionstyrelsens ordförande Meit Fohlin (S) berättar för Sveriges Radio (SR) att man tänker boka upp hela Almedalen före, under och efter politikerveckan. På så sätt menar hon att politikerna kommer att kunna ”ta kommando” över vem som besöker Almedalsveckan.

Region Gotland har tidigare – mot sina juristers inrådannekat Nordiska motståndsrörelsen att hyra mark under politikerveckan. Därför förbereder man sig nu på att ”tusen fulla skinheads” kan komma att invadera ön under etablissemangets rosévinsfest, efter en varning från Motståndsrörelsens riksrådsmedlem Emil Hagberg.

Polisen har också ännu att ta ställning till en ansökan från Motståndsrörelsen om att bedriva opinionsbildning och hålla tal på plats under Almedalsveckan. I en intervju med NTV från första maj i Boden berättade organisationens ledare Simon Lindberg att dialogen med polisen hittills har varit god inför Almedalen.

Källa:
Regionens egna bokning ska stoppa NMR

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

11
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
5 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Karl ADavidvörtisRichardAnna Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Själv tycker jag någon borde lämna in en ansökan om att riva riksdagen av stadsmiljöhänsyn. Jag menar, den förfular ju stadsbilden där runt gamla stan, särskilt när man tänker på allt smutsigt som pågår inne i den.

Richard
Medlem

Annars så kan man ju ta kontakt med några kommunister på FB och övertala dem att elda ner byggnaden vore något bra för deras sak. Sedan är det bara att hoppas på att en ny ”man emot tiden” dyker upp…

Sanningen
Medlem

Ingenting kan stoppa nationalsocialismens frammarsch i Norden. Vi kommer att segra.

Anonym
Medlem
Anonym

Ja, va fint. Bränn Gotlänningarnas pengar på mer dumheter. Inte nog med dyra kostnader för P18 Kommunområdet som de sålde ut för en spottstyver och nu hyr till ockerpris och tomma skäggebarnlokaler som står och tickar. Nej, lägg på mer idiotiska kostnader bara. Vi ses i Almedalen 2018.

Vi kommer segra!

Anonym
Medlem
Anonym

Låt Gotlands kommunalhus, ”Rådhuset” bli vårt folks och vår nations Örnnäste.

vörtis
Medlem

Dom är rädda. Det är bra. Jag hade gärna tagit vägarna förbi, men kommer att vara i Ungern och Rumänien just då. Men jag vet att jag inte ens behöver önska lycka till, då det kommer att gå bra för alla er som skall närvara där. Gotland, och i synnerhet Visby kommer att vara Er!

Karl-Путин A
Medlem

Låter spännande med Ungern och Rumänien. Får man lov att fråga vilka platser du kommer att besöka?

vörtis
Medlem

Det blir en vecka i Budapest, en stad som jag såg för tolv år sedan men gärna ser på nytt, särskilt eftersom tjejen aldrig varit där. Sedan blir det några veckor i och kring Bukarest, såväl inne i staden som landsbygden utanför. Blir nog inte så mycket runtresande den här gången, men Codreanus kors ska givetvis äras med ett ljus igen. Det står vid en huvudväg norr om huvudstaden, nära den plats där han mördades.

Karl-Путин A
Medlem

Några veckor arab- och negerfritt, låter underbart. Glöm inte att skänka Vlad Tepes en tanke när ni tänder ert ljus.

vörtis
Medlem

Jag hoppas kunna/hinna besöka Snagov, där Tepes visserligen inte är begravd men har sagts vara det, och där kan man lämna blommor och ljus till hans ära. Har redan besökt Tepes barndomshus i Sigisoara, där han bodde tills han var fyra år.

David
Medlem

Ett desperat försök att vinna lite godhetspoäng då dom inte tror sig kunna avslå vår överklagan.